بدون شک مراحل اولیه یک رابطه میتواند گیجننده باشد. شاید به دقت مشغول بررسی احساسات خود باشید یا به این فکر کنید که شخص مقابل شما چه تصوری راجع به شما دارد. در این مرحله، کشف احساساتتان دشوار است و شما تلاش میکنید که درباره احساساتتان قضاوت کنید؛ آنها را در مقوله "عاشقی" قرار دهید یا یک جذابیت فریبنده زودگذر تلقی کنید. مقاله ما به شما کمک میکند تا احساسات واقعی خودتان را کشف کنید.
طبق تحقیقات صورت گرفته اخیر ودرتمرکز بر روابط با جنس مخالف، پرسشهایی مطرح میشود که میتواند به کشف احساساتتان کمک کند.
- آیا به صورت ناگهانی کارهای جدید انجام میدهید؟
افراد عاشق معمولا کارهایی انجام میدهند که فراتر از رفتارهای معمولی خود و خوشایند شریک زندگیشان است. غذاهای جدید را امتحان میکنند، برنامههای تلویزیونی جدید تماشا میکنند وفعالیتهای جدیدی مثل ورزش کردن، فیلم دیدن و ... را در لیست کارهای خود قرار میدهند. افراد عاشق میخواهند رشد عشقشان را در تغییر ذائقههایشان نشان دهند.
2.آیا اخیرا احساس اضطراب میکنید؟
در ابتدای "عاشقی"، سطوح بالایی از هورمون کورتیزول در بدن ترشح میشود؛ هورمونی که حس اضطراب را برای شما به وجود میآورد؛ بنابراین اگر احساس اضطراب دارید یا کمی عصبی هستید، نگران نباشید. احتمالا این واکنشی طبیعی حاصل برخوردهای اجتماعی مکرر با شخصی است که احساسات او عمیقا برای شما اهمیت دارد.
- آیا انگیزه بالایی برای همراهی این شخص دارید؟
میتوان گفت تغییر رابطه دوستانه به احساس "عاشقی" یک عامل شیمیایی با خود دارد؛ شواهد نشان داده که در مراحل اولیه رابطه، نقاط سرشار از دوپامین در مغز درگیر میشوند. این بخش از مغز" سیستم پاداش" نام دارد که باعث افزایش انگیزه در فرد میشود. هنگامی که یک زوج برای مدتی احساس "عاشقی" میکنند، این احساسات رو به کاهش میرود و بخشهای دیگری از مغز که به احساس دلبستگی مربوط میشوند، فعالتر میگردند.
4. آیا شخص مخاطب به احساسات شما متقابلا پاسخ می دهد؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید زنان بیشتر از مردان احساس متقابل را درک میکنند. زنان تا زمانی که از عشق متقابل اطمینان نیابند احساسات خود را بروز نمیدهند؛ پس اگر کنجکاو به کشف احساسات طرف متقابل نسب به خودتان هستید یعنی به این فرد علاقهمند شدهاید. در اغلب روابط، این زنان هستند که عاشق می شوند و بیشتر از مردان به دریافت احساس متقابل تمایل دارند؛ این خصوصیت سبب میشود تا زنان بیشتر به دنبال تغییر شکل از احساس به رابطه باشند.
- شدت احساس شما چقدر است؟
افرادی که از نظر شخصیتی بیشتر اهل وابستگی هستند، عموما شور و هیجان بیشتری را در رابطه احساسی خود تجربه میکنند. اگر شما در گروه این افراد قرار نمیگیرید، فکر نکنید که عاشق نشدهاید یا علاقهای به نامزد خود ندارید. بهتر است قبل از قضاوت درباره عمق احساسات در یک رابطه و مقایسه خودتان با دیگران، شناختی از نوع شخصیت خودتان داشته باشید. کسانی که به صورت ناخودآگاه با وابستگی مبارزه میکنند، صمیمیت را به راحتی نمیپذیرند، علاقه و وابستگی به دیگری را دیرتر در خودشان کشف میکنند. این افراد احتیاج به زمان بیشتری برای کشف حس عاشقی در خودشان دارند.
- آیا اغلب اوقات عاشق میشوید؟
اگر خانمی هستید که به طور متناوب، عاشق میشوید، اشکالی ندارد؛ فقط باید از تصمیمهای عجولانه خودداری کنید و به خودت زمان بدهید. نگران دل شکستگی هم نباشید چون شما این دوران را هم سپری میکنید. اغلب آقایان هم چنین خصوصیتی دارند یعنی احساسات شدیدی را در ابتدای رابطه احساس میکنند که میتواند کاذب و غیر واقعی باشد؛ به همین دلیل آقایان هم باید برای قضاوت درباره عاشق شدن یا نشدن، به خودشان زمان بدهند.
- آیا برای گفتن " عاشقت هستم" وسوسه میشوید؟
برخی افراد برای گفتن این جمله مردد هستند. شاید تصور کنید که زنان در این مسئله پیشقدم باشند، اما تحقیق روی زوجهای مختلف نشان میدهد که مردان بیشتر متمایل به گفتن این جمله هستند.
- آیا شما برای این شخص سرمایه گذاری بیشتری میکنید؟
مشخصه همیشگی زوجهای موفق اعمال انرژی، احساسات و غیره در روابطشان است. افراد عاشق سرمایه گذاری خود را روی شخص مقابل افزایش میدهند، زندگی خود را به یکدیگر پیوند میدهند به طوری که موجب تعهد و ثبات در روابط آنان میشود. عاشقی دوره منحصر به فردی برای هر شخص است اما ما باید به پرسشهای دیگری نیز پاسخ دهیم. صرف نظر از جذابیت، آیا این شخص توان حمایت از شما را دارد؟ به شما احترام میگذارد؟ درکتان میکند؟ دلسوز شماست ؟ و آیا خود را در ارزشها و اولویتهای شما شریک میداند؟
اگر خوش شانس باشید، سرمایه گذاریزمانی و تلاش شما در مرحله اولیه نتیجه خواهد داد و جذابیتهای مشترک شما منجر به ایجاد یک رابطه پایدارتر و استرس کمتر خواهد شد.
,