به گزارش خبرنگار مهر، اشرف بروجردی رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران صبح امروز دوشنبه 21 فروردین پس از برگزاری آئین معارفه خود که با حضور رئیس دفتر رئیس جمهور در محل این سازمان برگزار شد، در جمع خبرنگاران، با تشکر مجدد از رئیس جمهور به جهت حسن اعتمادش به وی برای تصدی این مسئولیت، گفت: مهمترین کاری که باید در این حوزه انجام شود، جمعآوری اسناد و آثار مکتوب قرون گذشته و بازگرداندن آنها به این کتابخانه است تا در این محل نگهداری شوند. همچنین باید زمینه استفاده پژوهشگران را از این منابع فراهم کنیم.
وی درباره محدودیت استفاده از منابع کتابخانه ملی برای عموم مردم و انحصار این بهرهمندی به افراد دارای مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر، افزود: اگر کتابخانه ملی بخواهد به عنوان قرائت خانه دیده شود، قاعدتاً باید محدودیتی ایجاد شود اما اگر به عنوان مرکزی برای تحقیق و مطالعه و بررسی و پژوهش باشد، قاعدتاً دیگر نباید چنین محدودیتی وجود داشته باشد. چرا که تحقیقات و کار پژوهشی منحصر به مدرک نیست و ممکن است کسی به موضوعی علاقه داشته باشد و در عین حال فهم لازم را از آن دارد، بایستی بتواند درباره آن مطالعه و بررسی کند.
بروجردی از جامعه کتابداران کتابخانه ملی هم خواست خودشان را به روز کنند و گفت: لازم است آنها خودشان را با جهان امروز و پیشرفتهایی که در عرصه کتابداری صورت گرفته است، منطبق کنند.
وی درباره تغییرات احتمالی در سطح معاونین کتابخانه ملی هم گفت: تغییر خاصی نخواهیم داشت.
رئیس کتابخانه ملی درباره نقدها به انتخاب او به ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی دالّ بر اینکه او چهرهای اجتماعی و سیاسی است و تناسبی با یک مسئولیت فرهنگی ندارد، گفت: سیاست با فرهنگ بیگانه نیست ولی من قبل از اینکه وارد عرصه سیاست شوم، در یک خانواده فرهنگی رشد کردهام و ایده و آرمان اصلی خودم نیز توسعه فرهنگ بوده است چون فکر میکنم سیاسیون باید مسیر فرهنگ را طی کنند.
بروجردی در پاسخ به این سوال که مهمترین مشکل فرهنگی را چه میدانید؟، تاکید کرد: مشکلات فرهنگی عدیده است اما در حوزه کتابخواهی، فاصله گرفتن مردم از کتاب و کتابخوانی، مشکل بزرگی است.