ماهان شبکه ایرانیان

مقایسه «دیوار» و «آلونک»؛ برای جستجوی آنلاین مسکن به کدام یک مراجعه کنیم؟

روزگاری که اینترنت کند و ضعیف بود و کارها به شیوه سنتی دنبال می شد را یقینا همگی به خاطر داریم؛ دورانی که رسیدگی به کارهای ساده ای مثل خرید مایحتاج و تراکنش های بانکی ممکن بود ساعت ها و یا حتی روزها وقت بگیرد.

مقایسه «دیوار» و «آلونک»؛ برای جستجوی آنلاین مسکن به کدام یک مراجعه کنیم؟

روزگاری که اینترنت کند و ضعیف بود و کارها به شیوه سنتی دنبال می شد را یقینا همگی به خاطر داریم؛ دورانی که رسیدگی به کارهای ساده ای مثل خرید مایحتاج و تراکنش های بانکی ممکن بود ساعت ها و یا حتی روزها وقت بگیرد.

خوشبختانه با افزایش دسترسی مردم به اینترنت و روی کار آمدن کسب و کارهای آنلاین، انجام بسیاری از کارها آسان شد و آن ساعت ها و روزهای ملال آور به «دقیقه ها» و «ثانیه ها» تقلیل پیدا کردند. اگر خاطرتان باشد هفته گذشته و در همین راستا از سرویس های جستجوی آنلاین مسکن سخن گفتیم و مزایای استفاده از آن ها را نسبت به روش های سنتی با هم مرور نمودیم.

این هفته نیز همان موضوع را اندکی تخصصی تر و با مقایسه دو سرویس پرطرفدار برای جستجوی آنلاین مسکن ادامه خواهیم داد: «دیوار» و «آلونک» که در حال حاضر جزو مدرن ترین ابزار موجود برای جستجوی آنلاین خانه به حساب می آیند.

به فرض آنکه تا به حال از هیچ کدام استفاده نکرده اید، بهتر است معرفی کوتاهی از هر دو سرویس داشته باشیم. دیوار که سال 92 راه اندازی شد یکی از ده وبسایت پربازدید کشور و در اصل سرویسی برای تبادل کالای دست دوم است که امکان خرید و فروش بی واسطه املاک را هم برای کاربران خود مهیا می کند.

(برای تماشای تصاویر در ابعاد کامل روی هر کدام راست کلیک کنید)

اما در سوی دیگر استارتاپ نوپای آلونک را داریم که سرویسی تخصصی برای جستجوی مسکن در شهر تهران محسوب می شود. شاید در نظر اول قیاس یک سرویس تخصصی مسکن با مجموعه ای که تمرکز خود را بر مبادله کالا گذاشته و خرید و فروش مسکن را صرفا به عنوان «بخشی» از خدمات خود ارائه می کند در نظرتان عجیب باشد، اما با نتیجه ای که در پایان حاصل می کنیم  علت این مقایسه را متوجه خواهید شد.

جمعیت زیاد کاربری مهم ترین خصیصه ای است که افراد را برای خرید و فروش مسکن به سمت دیوار می کشاند

بگذارید کار را با مقایسه جامعه کاربری دیوار و آلونک آغاز کنیم. طبیعتا دیوار به واسطه حضور بیشتر در اینترنت و گستره کاری وسیع تر، جمعیت بیشتری داشته و در خصوص آگهی های ثبت شده در آن به جرأت می توان گفت که تمامی شهرها و حتی روستاهای کشور را پوشش می دهد.

به عبارت بهتر جمعیت زیاد کاربری مهم ترین خصیصه ای است که افراد را برای خرید و فروش مسکن به سمت دیوار می کشاند؛ مزیتی غیر قابل انکار که نه تنها آلونک بلکه دیگر سرویس های تخصصی مسکن هم ممکن است هرگز به آن دست نیابند.

بنابراین آلونک با مخاطبین کم تر و همچنین محدود بودن پوشش به شهر تهران، چگونه می تواند با دیوار مقایسه شده و حتی جایگزین آن شود؟ اینجاست که کیفیت بر کمیت ارجحیت پیدا می کند.

خرید و فروش بی واسطه در دیوار بدان معناست که افراد مختلف از قشرهای گوناگون در آن اقدام به ثبت آگهی می کنند. شاید در دیوار بتوانید خانه ویلایی رویایی تان را در کلاردشت پیدا کنید، اما تا پیش از تماس با آگهی دهنده نمی دانید با چه کسی طرف هستید: شهروندی معمولی، یا واسطه گری که بدون داشتن مجوز اقدام به خرید و فروش می کند؟

حتی اگر این موضوع را در نظر نگیریم، بسیاری از اطلاعات ثبت شده در آگهی های مسکن دیوار کامل نیستند و نظارتی هم روی آن ها نیست. بعضی آگهی های دیوار عکس ندارند، قیمت های منطقی ارائه نکرده اند و ابزاری جهت مقایسه قیمت ها یا امکان مشاوره با متخصصین این حوزه را هم در اختیار ندارید.

اینجاست که آلونک برتری خود را نشان می دهد. آلونک تنها سرویس جستجوی مسکن آنلاینی است که نه تنها برای خریدار، بلکه برای آگهی دهنده ( که مشاورین املاک دارای مجوز هستند) هم اپلیکیشن تخصصی دارد. مشاورین املاک معتبر و دارای مجوز می توانند با نصب این اپلیکیشن خود را به عنوان یک کارشناس مسکن به مجموعه آلونک معرفی کنند.

بنابراین هدف اصلی سرویس مذکور ایجاد پلی ارتباطی میان شهروندان و مشاورین مسکن عنوان شده تا با کاهش نیاز به مراجعات حضوری معاملات ملکی با شفافیت و اعتماد بیشتری انجام شوند.

رویکرد و نگاه تخصصی آلونک به مقوله مسکن زمینه ای ایجاد کرده که هم بنگاه های معتبر بدون آسیب از بنگاه های غیر مجاز به کسب و کارشان ادامه دهند و هم مردم با در اختیار داشتن ابزار کافی با شناختی بهتر و سرعتی بالاتر به خانه ایده آل شان برسند.

مقایسه جستجوی فیلتردار آلونک (سمت راست) و دیوار (سمت چپ). برای جستجو در آلونک به فیلترهای بیشتری دسترسی دارید.

اما بگذارید اول از همه به اساسی ترین رکن هر سرویس جستجوی آنلاین مسکن بپردازیم: مکانیزم و قابلیت های جستجو. دیوار برای جستجوی املاک فیلترهای مشخصی را در اختیار کاربر قرار می دهد: نوع آگهی دهنده (شخصی، مشاور املاک)، نوع ملک (فروش و اجاره مسکونی و همچنین فروش و اجاره اداری)، جستجو بر اساس محله و آگهی های عکس دار.

مضاف بر این که فیلترهای فرعی متراژ، قیمت و تعداد اتاق را هم در آن می بینیم. فیلترهای جستجوی آلونک هم تقریبا مشابه دیوارند، با این تفاوت که ریز تر و تخصصی تر به آن ها پرداخته شده: خرید و اجاره (مسکونی، تجاری، ویلا، زمین، کلنگی، پنت هاوس و …) و تفکیک محله های تهران به عنوان فیلترهای اصلی و قیمت، متراژ، تعداد اتاق خواب، سن بنا، داشتن یا نداشتن پارکینگ و امکان پیش خرید فیلترهای فرعی این سرویس اینترنتی هستند.

طبیعی است که با توجه به جمعیت بزرگ تر کاربران دیوار به نتایج بیشتری در آن برسید، اما به لطف فیلترهای دقیق تر نتیجه اکازیون را در آلونک و با سرعتی بیشتر پیدا خواهید کرد. همان طور که گفتیم بسیاری از آگهی های دیوار عکس ندارند یا اطلاعات ملک مطابق سلیقه آگهی دهنده نوشته شده، اما در آلونک که اطلاعات املاکش را مشاورین متخصص می نویسند چنین موضوعی را شاهد نیستیم.

آلونک به غیر از ارائه آگهی های املاک تلاش کرده تا آگاهی شما نسبت به محله های مختلف شهر را هم ارتقاء ببخشد.

به عنوان مثال برای جستجوی آپارتمانی فروشی در محله گیشا (کوی نصر) خواهید دید که بخش اعظم آگهی های آلونک تصویر داشته و ریز جزئیات هر ملک در پای آن آمده است: از متراژ، سال ساخت، موقعیت، نوع سند، وضعیت کف پوش و کابینت و امکانات رفاهی بگیرید تا اطلاعاتی تخصصی در مورد محله ای که خانه در آن مستقر شده.

این اطلاعات واقعا جالب و کاربردی هستند. مثلا در خصوص گیشا می توانید تاریخچه شکل گیری، علت نامگذاری، سطح فرهنگی ساکنان، دسترسی به امکانات شهری (مدارس، مراکز خرید، وسائل حمل و نقل عمومی) و در نهایت نمودار تغییرات قیمتی محله را مطالعه کنید.

آلونک این رویکرد تخصصی را با تحلیل بازار مسکن ایران در مطالب روزانه وبلاگش هم تکمیل کرده است. به غیر از این پوشش اخبار مسکن هم از مزایای این وبلاگ هستند.

نکته خوب دیگر هم این که در آلونک به شماره هزاران کارشناس حوزه مسکن دسترسی دارید تا در صورت لزوم از مشورت آن ها هم برای تصمیم گیری بهتر بهره ببرید. همچنین درست مثل دیوار اپلیکیشن های iOS و اندروید آلونک می توانند موازی با وبسایت آن به کمک تان بیایند.

نمایش دسترسی های یک محله و نمودار نوسانات قیمتی آن از مزایای خوب آلونک هستند.

با تمام این اوصاف، فکر می کنیم دیگر زمانش فرا رسیده که به پرسش ابتدایی مطلب پاسخ بدهیم: برای جستجوی آنلاین مسکن به سراغ کدام گزینه برویم؟ در پاسخ باید گفت که هر دو سرویس مزایا و معایب خاص خود را دارند. دیوار دارای مخاطبین بیشتری است و جمعیت بیشتر هم یعنی این که شانس یافتن خانه ایده آل در آن بالاتر است.

آلونک تنها سرویس جستجوی مسکنی است که برای مشاورین هم اپلیکیشن تخصصی دارد

اما از طرفی حوزه مسکن «تخصص» آن نیست و به دلیل دشواری نظارت بر این مجموعه طبیعتا باید انتظار بیشتری از برخورد با آگهی های تقلبی یا واسطه گران بدون مجوز در آن داشته باشید. در سوی دیگر آلونک را داریم که فعلا محدود به تهران بوده و امکان فروش خانه و ثبت آگهی هنوز در آن وجود ندارد.

با این وجود فیلترهای دقیق تر، امکان مقایسه قیمت ها و امکان مشورت با کارشناسان به عنوان مزایای یک سرویس تخصصی مسکن را فقط در آن شاهد هستیم. اگر ساکن تهران هستید و خواهان جستجوی خانه در پایتخت، آلونک نسبت به دیوار گزینه بهتری برایتان خواهد بود. البته امیدواریم که در آینده نزدیک شاهد گسترش فعالیت های این سرویس به دیگر شهرهای ایران هم باشیم.

در صورت تحقق این موضوع، با توجه به امکانات و پتانسیل های فعلی آلونک شکی نیست که آینده سرویس های آنلاین خرید مسکن در چنگ این استارتاپ و رقبای دیگرش در این حوزه خواهد بود.

برقراری رابطه مستقیم میان افراد متخصص و معتبر حوزه مسکن با شهروندان مزایای بسیاری دارد که شاید مهم ترین آن ها قطع ید واسطه گران سودجو از بازار ملک، ایجاد شفافیت، اعتماد و افزایش آگاهی در این زمینه و به تبع آن خارج شدن بازار از رکود فعلی باشند. البته در نهایت همه چیز به تلاش های مجموعه آلونک و همکاران دیگرش در این حوزه بستگی خواهد داشت.

نظر شما چیست؟ برای جستجوی خانه ترجیح می دهید از دیوار استفاده کنید یا آلونک؟

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان