ماهان شبکه ایرانیان

سناتور آمریکایی:

آمریکا باید حمایت از قتل‌عام در یمن را پایان دهد

خبرگزاری فارس: یک سناتور نام آشنای آمریکایی در یادداشتی انتقادی از ارائه مجدد طرح خود برای توقف حمایت آمریکا از جنگ در یمن خبر داد و گفت: آمریکا باید حمایت بی‌قید و شرط از قتل‌عام در یمن را پایان دهد.

«برنی سندرز» سناتور ایالت «ورمونت» در مجلس سنای آمریکا در یک یادداشت خواستار قطع کمک کشورش به عربستان در جنگ یمن شده است.

سندرز تاکید کرده که کنگره این کشور باید ضمن مخالفت با تداوم حمایت‌های واشنگتن از جنگ ائتلاف عربستان سعودی و امارات عربی متحده در یمن، این پیغام را به جهان بدهد: «ارزش جان انسان‌ها برای آمریکا بیشتر از سود‌های تولیدکنندگان سلاح است».

این قانونگذار ارشد آمریکایی در روزنامه «نیویورک تایمز» با تاکید بر نقض حقوق بشر توسط ریاض در مسائلی از قبیل: قتل «جمال خاشقچی» و جنگ یمن تصریح کرد: «کنگره آمریکا باید برای پایان دادن به همدستی آمریکا در نقض حقوق بشر توسط پادشاهی عربستان سعودی وارد عمل شود».

سندرز معتقد است قتل خاشقچی روزنامه‌نگار منتقد عربستان سعودی ضرورت باز تعریف روابط استراتژیک واشنگتن با ریاض را برحسته‌تر از قبل کرده است. او نوشت، بازتعریف روابط آمریکا با عربستان سعودی نشان خواهد داد که «سعودی‌ها برای ادامه نقض حقوق بشر چک سفید امضا در اختیار ندارند».

از نظر سناتور ایالت ورمونت، «جایی که ما می‌توانیم این روند را شروع کنیم، پایان دادن حمایت آمریکا از جنگ یمن است. این جنگ علاوه بر اینکه فاجعه انسانی در یکی از فقیرترین کشور‌های جهان درست کرده و علاوه بر آن کنگره اجازه مداخله آمریکا در این جنگ را صادر نکرده و در نتیجه این، مداخله‌ای غیرقانونی است».

سندرز با اشاره به آغاز جنگ ائتلاف عربستان سعودی و امارات از فروردین 1394 در یمن نوشت: «طبق اعلام سازمان ملل از آن زمان تاکنون هزاران غیرنظامی کشته شده و بسیاری منازلشان را از دست دادند و حالا میلیون‌ها نفر در معرض یکی از شدیدترین قحطی 100 سال اخیر قرار دارند. آشوب جاری در یمن همچنین زمینه مناسبی برای پرورش گروه‌های افراطی از قبیل: القاعده و داعش ایجاد کرده است و زمینه را برای مداخله بیشتر ایران فراهم کرده است».

وی افزود: «آمریکا بشدت در این جنگ دخیل است. ما تامین کننده بمب‌هایی هستیم که ائتلاف به رهبری سعودی دارد از آن‌ها استفاده می‌کند، ما به هواپیما‌های آن‌ها قبل از انداختن بمب‌هایشان سوخت‌رسانی مجدد می‌کنیم و همچنین به آن‌ها در زمینه اطلاعاتی کمک می‌رسانیم».

 

سناتور آمریکایی ادامه داد: «در موارد بسیار زیادی اهداف این بمب‌ها مقاصد غیرنظامی بوده است. در یکی از موارد اخیر و وحشتناک‌تر این موضوع، یک بمب ساخت آمریکا اتوبوس حامل پسر‌های کم سن و سال را هدف قرار داد و ده‌ها کشته و تعداد زیاید زخمی بر جای گذاشت. گزارش سی. ان. ان. حاکی از استفاده مکرر سلاح‌های آمریکایی در سلسله حملات مرگبار به غیرنظامیان از آغاز این جنگ بوده است».

سندر می‌نویسد: «به رغم این موضوع، همین ماه گذشته مایک پامپئو وزیر خارجه در پاسخ به نگرانی‌های کنگره رسما به کنگره گزارش فرستاد و جیمز متیس وزیر دفاع هم گواهی داد که سعودی‌ها و اماراتی‌ها "همه تلاششان را برای کاستن از تلفات انسانی" دارند انجام می‌دهند، اما داده‌های خبری و اطلاعاتی این ادعا‌ها را رد می‌کند. طبق گزارش گروه مستقل نظارتی به نام "پروژه آماری یمن" بین مارس 2015 تا مارس 2018 بیش از 30 درصد از مواضع هدف قرار گرفته توسط ائتلاف به رهبری سعودی، اهداف غیرنظامی بوده و طبق گزارش "پروژه آماری حادثه و مکان مبارزه مسلحانه" میزان مرگ و میر غیرنظامیان در یکی از مناطق در تابستان سال جاری در قیاس با سال گذشته بیش از 160 درصد افزایش یافته است».

قانونگذار ارشد آمریکایی معتقد است: «مقامات دولت (ترامپ) این حقایق را متوجه هستند. چند روز بعد از تاییدیه آقای پامپئو به کنگره آمریکا (درباره تلاش حداکثری ائتلاف سعودی-اماراتی برای کاستن از تلفات غیرنظامی در یمن) روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که او نظر کارشناسان نظامی و منطقه‌ای خودش در وزارت خارجه را رد کرده بود و به جای آن نظر اعضای کادر قانونگذاری وزارتخانه را پذیرفت که استدلال کرده بودند در صورت عدم صدور تاییدیه (تلاش حداکثری ائتلاف سعودی-اماراتی برای کاستن از تلفات غیرنظامی در یمن) فروش تسلیحات آمریکا به سعودی‌ها و اماراتی‌ها به خطر می‌افتد. رئیس‌جمهور ترامپ هم وقتی از او درباره کشتن آقای خاشقچی سوال کرده بودند، همین استدلال را گفت و ادعا کرده بود که سعودی‌ها در حال پرداخت 110 میلیارد دلار بابت تجهیزات نظامی به آمریکا هستند. اوضاع بدتر هم شده است. پایگاه اینترسپت گزارش داد، یک لابی‌گر سابق شرکت تسلیحاتی ریتون که قرار است میلیارد‌ها دلار از این فروش سلاح منتفع شود، رهبری بخش قانونگذاری آقای پامپئو را در دست دارد».

سندر ادامه داد: «دولت (ترامپ) با غلو کردن درباره حمایت ایران از شورشیان الحوثی در حال دفاع از مداخله ما در یمن است، اما حقیقت آن است که روابط بین ایران و الحوثی‌ها [اتفاقاً]به دلیل تشدید جنگ در یمن تقویت شده است. این جنگ در حال درست کردن همان مشکلی است که دولت (ترامپ) ادعا می‌کند خواهان تلاش برای حل کردن آن است».

این عضو ارشد کنگره آمریکا هشدار داد: «این جنگ همچنین دارد تلاش برای مقابله با تندرو‌های خشونت طلب را تضعیف می‌کند. طبق گزارش سال 2016 وزارت خارجه آمریکا جنگ نیرو‌های به رهبری سعودی و ستیزه‌جویان الحوثی به القاعده و شاخه داعش در یمن برای "گسترش دادن حملاتشان به بخش گسترده‌ای از کشور" کمک کرده بود. آنطوری که دیوید میلیبند رئیس کمیته نجات بین‌المللی در یک مصاحبه اخیرش گفته، "برندگان این ماجرا گروه‌های افراطی شبیه به القاعده و داعش هستند"».

از نظر او، «فراتر از فاجعه به بار آمده در نتیجه این جنگ، این حقیقت هم وجود دارد که دخالت آمریکا در این جنگ با مجوز کنگره نبوده و در نتیجه این مداخله غیرقانونی است. متمم اول قانون اساسی تصریح دارد که کنگره اختیار اعلام جنگ دارد و نه رئیس‌جمهور. طی سال‌های طولانی کنگره اجازه داده که اختیارش سلب شود، اما این روند باید تغییر کند».

سندر ادامه داد: «من در ماه فوریه به همراه مایک لی سناتور جمهوری‌خواه ایالت یوتا و کریس مورفی سناتور دموکرات کنتیکت طرحی را به مجلس سنا ارائه دادیم و از رئیس‌جمهور خواستیم از جنگ به رهبری سعودی در یمن خارج شود. ما به دو دلیل این طرح را معرفی کردیم، اول اینکه، این جنگ فاجعه اخلاقی و استراتژیک برای آمریکا است و دوم اینکه، از خیلی وقت قبل باید به دنبال بازپسگیری اختیار و قدرت کنگره آمریکا درباره مسائل مرتبط با جنگ حرکت می‌کردیم. سنا با رای‌گیری 55 رای در برابر 44 رای به تعویق بررسی این طرح رای داد. از آن زمان، بحران یمن فقط فاجعه‌بارتر و همدستی ما در آن بیشتر از قبل شده است. من ماه آینده در نظر دارم که بار دیگر این طرح را به صحن سنا ارائه دهم. ما تایید تعداد بیشتری از همکاران را برای این طرح خواهیم گرفت و همکاران ما در مجلس نمایندگان هم طرحی مشابه پیشنهاد داده‌اند. قتل وحشیانه آقای خاشقچی ایجاب می‌کند که ما روشن سازیم، حمایت آمریکا از عربستان سعودی حمایت بی قید و شرط نیست».

وی در پایان می‌نویسد: «من بسیار امیدوارم که کنگره اقدامی انجام خواهد داد و سرانجام وظیفه قانونگذاری‌مان را جدی گرفته، به حمایت‌مان از این قتل‌عام در یمن پایان داده و این پیام را ارسال کنیم که ارزش جان انسان‌ها برای ما بیشتر از سود‌های تولیدکنندگان سلاح است».

تاکید این قانونگذار بر لزوم توقف حمایت‌های واشنگتن از ائتلاف سعودی-اماراتی در شرایطی صورت گرفته که از فروردین سال 1394 با آغاز حملات به یمن حمایت‌های دولت قبلی و کنونی آمریکا از ائتلاف متجاوز همچنان ادامه دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی