ماهان شبکه ایرانیان

دارو را بالاتر از قیمت روی جلد نخرید

سخنگوی وزارت بهداشت گفت:اگر مردم دارویی را با قیمتی بالاتر از قیمت مندرج بر روی آن مشاهده کردند می‌توانند به سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت شکایت کنند

دارو را بالاتر از قیمت روی جلد نخرید

سخنگوی وزارت بهداشت گفت:اگر مردم دارویی را با قیمتی بالاتر از قیمت مندرج بر روی آن مشاهده کردند می‌توانند به سامانه 190 وزارت بهداشت شکایت کنند.

به گزارش به نقل از ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال درباره‌ی سهم حقوق کارکنان وزارت بهداشت از بودجه این وزارت خانه گفت: ما مکررا اعلام کرده‌ایم که 19 درصد از منابع طرح تحول نظام سلامت صرف دستمزد پزشکان شده است. آنچه که دیروز دکتر هاشمی درباره‌ی آن صحبت کردند مربوط به بودجه‌ی دانشگاهها و وزارت بهداشت بود که متفاوت از بودجه طرح تحول است. باید توجه کرد که چنین آمار و ارقامی قابل کتمان نبوده و در دسترس است و هر کسی می‌تواند قانون بودجه سال 97 را ببیند.

حریرچی افزود: بودجه جاری کل دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال 97 ، 17 هزار و 852 میلیارد و 200 میلیون تومان بوده است که از این میزان 12 هزا رو 977 میلیاردش مربوط به پرداخت حقوق و مزایای مستمر بوده که حدود 73 درصد می‌شود. البته آمار دیگری هم وجود دارد که بر اساس آن از کل بودجه نظام سلامت شامل منابع دولتی، خصوصی و خیریه و نهادهای عمومی غیر دولتی است و در سالهای مختلف 63 الی 68 درصدش صرف دستمزد می‌شود. حال این که برخی از کانال‌ها اعلام می‌کنند که آمارها متناقض است، درست نیست، بلکه این آمار دقیق، علمی و مستند است.

واکسن آنفلوآنزا به میزان کافی وجود دارد

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره‌ی میزان موجودی واکسن آنفلوآنزا گفت: واکسن سه گانه و چهارگانه آنفلوآنزا امسال وارد شده و از بابت آن مشکلی نداریم . البته اکنون وقت تزریق این واکسن نیست بلکه آن را 15 روز قبل از شروع فصل سرما باید تزریق کرد.در عین حال امسال بیش از سال قبل واکسن آنفلوآنزا به کشور وارد و توزیع شد.

میزان افزایش دارو چقدر بوده است؟

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره‌ی افزایش قیمت دارو گفت: طبق مصوبه قانونی، امسال سبد دارویی کشور به طور متوسط 9 درصد افزایش یافت که این عدد برای داروهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال داروهایی داشتیم که قیمت اصلی‌شان پایین بود اما هزینه‌های بسته بندی و جانبی بالایی داشتند که مشمول یارانه نیست. در نتیجه افزایش قیمتشان بیشتر شد، اما در برخی داروها ، اعلام کرده بودیم که با 15 درصد کمتر از قیمت ارزی داروهایشان را ارائه دهند و در برخی از داروهای گران قیمت کاهش قیمت و یا افزایش دو تا سه درصدی داشتیم البته متوسط افزایش قیمت در سبد دارویی 9 درصد بود. حال برخی از کانال‌ها این موضوع را به عنوان کشفی بزرگ مطرح می‌کنند اما همه‌ این موارد در سایت سازمان غذا و دارو اعلام شده و مشخص است.

وضعیت پسماندهای بیمارستانی در کشور

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره‌ وضعیت پسماندهای بیمارستانی در کشور گفت: 93.8 درصد بیمارستان‌ها از این نظر مورد تاییدند و مشکلی ندارند و دستگاه بی خطر ساز زباله دارند. تعداد معدودی از بیمارستان‌ها هم مشکلاتی دارند که در حال رفع است و می‌توان گفت که در حوزه‌ دفع زباله‌های بیمارستانی به وضعیت مطلوبی رسیده‌ایم. هر چند که برخی رسانه‌ها در این زمینه شایعه پراکنی می‌کنند. به عنوان مثال در سال گذشته در جایی انگشتی پیدا شد و بعد معلوم شد در آن منطقه نه بیمارستانی وجود داشته و نه آن فرد در بیمارستان فوت کرده است بلکه یک سری مسائل حاشیه‌ای مطرح بود که دادستانی درباره‌ی آن توضیح داد.

برخورد با فروش دارو خارج از داروخانه

حریرچی درباره‌ موضوع فروش دارو خارج از داروخانه‌ها گفت: فروش دارو خارج از داروخانه‌ها مسئولیت مستقیمش با ما نیست اما هم با شبکه‌های ماهواره‌ای و هم با کسانی که به صورت اینترنتی و تلفنی دارو می‌دهند برخورد می‌کنیم. از طرفی با کمک نیروی انتظامی و دستگاههای نظارتی باافرادی که در جلوی داروخانه‌ها اقدام به فروش دارو کنند برخورد می‌شود. باید توجه کرد که ما حدود ده هزار داروخانه در سطح کشور داریم اما نهایتا 10 تا 20 داروخانه این پدیده را شاهد بودند. گرچه یک مورد آن هم اضافه است اما از رسانه‌هاخصوصا رسانه ملی خواهش می‌کنم که موارد خلاف جزیی را که ربطی هم به داروخانه ندارد به این شکل بزرگ نمایی نکند.

بعد از عید چه کالاهایی گران نشدند؟‌

وی ادامه داد: این در حالی است که ما در سال گذشته اعلام کردیم که سبد دارویی 9 درصد و هزینه‌های بهداشتی و درمانی به طور متوسط 5 درصد افزایش یابد و تاکنون یک درصد هم از قیمت مصوب بالاتر نرفته‌ایم. از این کار شرکت‌های دارویی داروخانه‌ها، وارد کنندگان و ارائه کنندگان خدمت باید تشکر و خدمتشان منعکس شود نه اینکه یک خطای جزیی را اعلام کنیم.در حال حاضر همه چیز گران شده اما قیمت دارو و تجهیزات پزشکی افزایش قیمتی به جز آنچه مصوب شده بود نداشته است.

به گزارش ایسنا، حریرچی در پاسخ به سوالی درباره کاهش سهمیه برخی داروخانه‌ها گفت: هیچ داروخانه‌ای سهمیه‌اش کم نشده حتی ما داروهای اصلی و مورد نیاز را در چند ماه اخیر بیش از چند ماه مشابه آن در سال گذشته توزیع کرده‌ایم به طوری که بیش از 99 درصد داروهای کشور در 7 ماه گذشته بیش از 7 ماهه سال قبل توزیع شده‌اند اما به هر حال جوی در کشور وجود دارد که فکر می‌کنند دارو کم است.

وی ادامه داد: درباره شیرخشک هم همین وضعیت وجود دارد . ما به اندازه مصرف دو ماه را توزیع کردیم اما طی دو روز تمام شد، این در حالی است که در حال حاضر شیرخشک‌های خاص و رژیمی را درب منزل تحویل می‌دهیم. برخی از این شیرخشک‌ها قیمت یک قوطی‌اش یک میلیون تومان است اما آن را با 5 هزار تومان به مصرف کننده می‌رسانیم اما با توجه به این نرخ برابری ارز چاره‌ای جز نسخه کردن آن نداریم چرا که اگر خارج نسخه هم بخواهیم آن را ارائه دهیم قاچاق معکوس رخ می‌دهد یعنی فردی می‌تواند یک وانت شیرخشک را در کشور با قیمت 10 هزار تومان تهیه کند به مرز ببرد و آن را با قیمت 100 هزار تومان بفروشید بنابراین مجبوریم روش‌های کنترلی به کار ببریم.

مردم نگران نباشند، کمبود دارو نداریم

وی افزود: درباره دارو هم باید 8 ماه ذخیره دارویی داشته باشیم حال اگر یک دارویی میزان ذخیره‌اش به 4 ماه برسد آن را فقط در داروخانه‌های خاص توزیع می‌کنیم. حال ممکن است داروخانه‌های معمولی بگویند سهمیه ما را کم کرده‌اند اما چنین چیزی صحت ندارد؛ البته کمبود دارویی صفر نیست و هیچ کشوری هم نمی‌تواند بگوید که من هیچ کمبود دارویی ندارم اما طی 6 ماه گذشته در آبان ماه کمترین کمبود دارویی را داشته‌ایم. مردم نباید نگران باشند و به آن‌ها اطمینان می‌دهیم علی‌رغم اینکه دشمن بر خلاف گفته‌هایش داروها را هم تحریم کرده و به نوعی تحریم دردناک ایجاد کرده است اما نگران نباشند. در عین حال از ستاد مبارزه با قاچاق نیروی انسانی درخواست کرده‌ایم که مواردی که بیش از جو واقعی کمبود دارو جو روانی در این زمینه ایجاد می‌کنند، با آن‌ها برخورد کند.

حریرچی ادامه داد: متاسفانه عده‌ای دارو می‌خرند تا آن را ذخیره کنند و عده‌ای هم با این کار می‌خواهند سوء استفاده کنند. به هر حال بابت این مشکلات و برخی کمبودها و کنترل‌های ضروری از مردم عذرخواهی می‌کنیم.

99 درصد مردم احتیاجی به تجویز نسخه‌ای «مکمل» ندارند

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره تجویز مکمل از سوی برخی پزشکان گفت: از پزشکان گلایه داریم که مکمل را در نسخه تجویز می‌کنند چرا که بارها اعلام کرده‌ایم به جز ویتامین دی، 99 درصد مردم ما احتیاج به تجویز نسخه‌ای مکمل ندارند که البته ویتامین دی را هم به صورت رایگان به افرادی که نیاز دارند ارائه می‌دهیم. کسی از ما انتظار ندارد که در این شرایط ارزی، ارز 4200 تومانی را به مکمل‌هایی اختصاص دهیم که مردم به مصرف‌شان نیاز ندارند.

حریرچی تاکید کرد: رسانه‌ها باید توجه کنند که برخی موضوعات از نظر خبری جذاب هستند و مکرر هم تکرار می‌شوند و براساس این تکرار جوی ایجاد می‌شود که بر اساس آن انگار دستگاه‌های دولتی و نظارتی نمی‌خواهند کاری انجام دهند. این در حالی است که چنین موضوعی درست نیست. بنابراین در همه موارد مکانیزم‌های خودکنترلی وجود دارد و دستگاه‌های نظارتی هم درباره موضوعات اقدام می‌کنند. به عنوان مثال در زمینه آبیاری مزارع با آب فاضلاب دستگاه‌های نظارتی، نظارت‌شان را اعمال می‌کنند. باید توجه کرد که در کشوری که میلیون‌ها زمین زیر کشت دارد، میزان مزارعی که با آب آلوده به فاضلاب آبیاری می‌شوند بسیار کم است. به عنوان مثال در کل استان تهران در سال گذشته 76 هکتار زمین، مشکوک به آبیاری با آب آلوده به فاضلاب بوده است.

وی تاکید کرد: در حوزه محصولات کشاورزی باید بیشتر به دنبال افزایش دسترسی مردم به آن‌ها باشیم. گفته می‌شود تا یک چهارم محصولات کشاورزی کشور تلف می‌شوند. باید به این موضوعات توجه کرد. در حوزه کشاورزی در صورت مشاهده تخلف ابتدا کشاورز را توجیه می‌کنیم و اگر روشش را تغییر نداد او را به مراجع قضایی معرفی می‌کنیم. در سال گذشته 45 مورد معرفی به مراجع قضایی در این حوزه داشته‌ایم.

دارو را بالاتر از قیمت روی جلد نخرید /تخلفات را به سامانه 190 گزارش کنید

وی در پاسخ به سوالی درباره فروش برخی محصولات دارویی و بهداشتی با قیمتی بیش از قیمت مندرج بر روی آن‌ها گفت: متاسفانه روالی وجود داشته مبنی بر اینکه اگر دارویی با قیمت جدید آمد داروهای قبلی هم با قیمت جدید بفروشند. در این زمینه ممنوعیت خیلی سختی وجود ندارد اما اگر مردم دارویی را با قیمتی بالاتر از قیمت مندرج بر روی آن مشاهده کردند می‌توانند به سامانه 190 وزارت بهداشت شکایت کنند.

حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره ایجاد مراکز طب سنتی برای مراجعه افراد گفت: در حال حاضر در 16 استان کشور سلامتکده‌های طب سنتی ایجاد شده و در حال گسترش هستند. باید توجه کرد که در این حوزه دخالت‌های غیر مجازی نیز وجود دارد و برخی از مردم به کسانی مراجعه می‌کنند که مجوز طبابت ندارند. ما در این زمینه در صورت مشاهده چنین تخلفاتی با اشد مجازات با آن‌ها برخورد می‌کنیم. حتی دادگاه‌های ویژه روحانیت با تعداد معدودی از افرادی که به صورت ملبس به اقدام به این کارها کرده‌اند برخورد کرده در عین حال مردم هم باید از مراجعه به چنین افرادی خودداری کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان