ماهان شبکه ایرانیان

معاون بهداشت وزارت بهداشت خبر داد؛

تدوین سند کشوری تاییدیه حذف سرخک و سرخجه، در دست اقدام

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تدوین سند کشوری تاییدیه حذف سرخک و سرخجه در دست اقدام است و امیدواریم که جمهوری اسلامی‌ ایران جزو کشورهای پیشرو منطقه در کسب این موفقیت باشد

تدوین سند کشوری تاییدیه حذف سرخک و سرخجه، در دست اقدام

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تدوین سند کشوری تاییدیه حذف سرخک و سرخجه در دست اقدام است و امیدواریم که جمهوری اسلامی‌ ایران جزو کشورهای پیشرو منطقه در کسب این موفقیت باشد.

به گزارش به نقل از ایلنا، علیرضا رییسی درخصوص اقداماتی که وزارت بهداشت در راستای اجرای برنامه کشوری حذف سرخک انجام می‌دهد، اظهار داشت: یکی از اقداماتی که در راستای برنامه کشوری حذف سرخک در حال پیگیری است، کنترل تردد اتباع کشورهای همجوار با شیوع بالای بیماری است. به دلیل اینکه کشورهای افغانستان، پاکستان و عراق توانایی پوشش کافی واکسیناسیون کودکان را نداشته‌اند، طبیعتا این بیماری شیوع بالایی در این کشورها دارد و با سفرهای بین‌المللی قانونی و غیرقانونی، همواره احتمال ورود بیماری به کشور وجود دارد.

وی با تاکید براینکه در سال‌های گذشته برنامه واکسیناسیون صرف‌نظر از ملیت، همه کودکان را در برنامه واکسیناسیون جاری و عملیات‌های واکسیناسیون تکمیلی پوشش داده است، افزود: مهمترین راهکار برای به حداقل رساندن خطر ورود بیماری و جلوگیری از آسیب به سلامت هموطنان، کسب اطمینان از بالاترین میزان پوشش واکسن و ایمن ساختن همه کودکان گروه هدف اعم از ایرانی و غیرایرانی ساکن در کشور است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: علاوه بر این شناسایی موارد تب و بثورات جلدی به عنوان ملاک شناسایی موارد مشکوک سرخک قرار داشته و نظام مراقبت این بیماری بالاتر از استانداردهای سازمان جهانی بهداشت در کشور برقرار است تا در اسرع وقت هر مورد مشکوک شناسایی و اقدامات لازم برای تایید و یا رد بیماری و اقدامات پیشگیرانه از انتشار بیماری در سطح کشور انجام شود. بر همین اساس سالیانه بین 6 تا 7 هزار مورد مشکوک به بیماری شناسایی و مورد بررسی کامل قرار می‌گیرند.

رییسی با بیان اینکه علاوه بر نظام مراقبت، از مطالعات پژوهشی برای بررسی سطح ایمنی جامعه و ارزیابی میزان خطر در شهرستان‌های کشور و آینده‌نگاری استفاده می‌شود و بر حسب نتایج در مناطقی که میزان خطر بالا باشد اقدام به واکسیناسیون تکمیلی صورت می‌گیرد، عنوان کرد: برای مثال در سال 1394 تعداد یک میلیون و 820 هزار کودک 9 ماه تا 15 ساله در استان‌های جنوب شرقی کشور تحت عملیات واکسیناسیون تکمیلی با واکسن سرخک و سرخجه قرار گرفتند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت روزآمد کردن زنجیره سرمای واکسن را اقدام دیگری در راستای اجرای برنامه کشوری حذف سرخک قلمداد کرد و گفت: واکسن‌ها فرآورده‌هایی هستند که به شدت به تغییرات حرارت حساس هستند و باید همواره تا زمان مصرف در محدوده دمایی 2 تا 8 درجه سانتیگراد نگهداری شوند که این امر در زمان جابه‌جایی واکسن تا روستاهایی دوردست نیز، باید رعایت شود.

وی ادامه داد: اگرچه در 4 سال گذشته با استفاده از منابع طرح تحول سلامت اقدامات مناسبی برای روزآمدسازی زنجیره سرمای واکسن انجام شده است، اما براساس مطالعه انجام شده در سال 1396 همچنان کاستی‌هایی وجود دارد که برطرف کردن آنها نیاز به تامین منابع مالی دارد. علاوه بر آن، تعداد 21 خودروی استاندارد دارای سردخانه که برای جابه جایی واکسن در سال گذشته از طریق کمک سازمان جهانی بهداشت تامین شده است، همچنان برای تجهیز تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی و خروج ناوگان فرسوده به 40 دستگاه خودروی مشابه دیگر نیاز است.

رییسی با بیان اینکه مشارکت پزشکان بخش خصوصی در امر گزارش فوری موارد مشکوک به بیماری نیز از دیگر اقدامات موثر در زمینه اجرای برنامه کشوری حذف سرخک است، تصریح کرد: با فعالیت و تلاش همکاران شاغل در بخش بهداشت عمومی‌ کشور، شاخص‌های مورد نظر سازمان جهانی بهداشت حاصل شده است، اما به دلیل اینکه بیماران به ویژه در شهرهای بزرگ عموما به پزشکان شاغل در بخش خصوصی مراجعه می‌کنند، نیاز به مشارکت بیشتر آنان در گزارش فوری موارد مشکوک به بیماری است. در این زمینه توسعه و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت در سال‌های آینده مشکل را برطرف خواهد کرد و در حال حاضر با برگزاری جلسات بازآموزی و سمینارها و کارگاه‌های آموزشی نسبت به آشنا کردن پزشکان بخش خصوصی و جلب مشارکت هرچه بیشتر آنان در گزارش‌دهی و شناسایی موارد مشکوک به بیماری اقدام می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر تبلیغات منفی علیه واکسیناسیون توسعه پیدا کرد، اظهار داشت: برنامه توسعه واکسیناسیون از سال 1363 در کشور به اجرا در آمده و از دستاوردهای ارزشمند نظام سلامت جمهوری اسلامی‌ایران محسوب می‌شود. در این زمینه همراهی و همکاری همه آحاد جامعه به ویژه رسانه‌های جمعی و رهبران مذهبی نقش بزرگی در آگاه سازی مردم و جلب مشارکت حداکثری آنان داشته است. در سال‌های اخیر برخی افراد با سوء استفاده از عنوان طب سنتی اسلامی‌ و بعضا با سوء استفاده از باورهای مذهبی مردم نسبت به این دستاورد ارزشمند نظام سلامت کشور شبهه آفرینی کرده و با استفاده از فضای مجازی تبلیغات خود را گسترش داده‌اند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: ضروری است با مشارکت و همکاری مستمر رسانه‌های جمعی به ویژه صداوسیما اهمیت واکسیناسیون و دستاوردهای ارزشمند آن در سلامت کودکان به صورت مکرر برای جامعه بیان شود تا جلوی حرکات و تبلیغات گمراه‌کننده گرفته شود. علاوه بر این تقویت همکاری و حمایت رهبران مذهبی جامعه نیز در اولویت اقدام قرار دارد و در همین زمینه مکاتباتی از سوی وزیر بهداشت با مراجع ذیربط انجام شده و در حال پیگیری است.

رییسی بر حفظ تعهدات و حمایت سیاستگذاران تاکید کرد و گفت: وجود تعهد و حمایت در بالاترین سطوح سیاستگذاری و تصمیم‌گیری مهمترین جزء موفقیت برنامه‌های سلامت است. اگرچه محدودیت منابع و تعدد اولویت‌ها از چالش‌های اصلی سیاستگذاران است، اما با درک صحیح از نقش بسیار مهم بهداشت و واکسیناسیون در شرایط دشوار جنگ در سال 1363، شبکه خدمات بهداشتی درمانی و برنامه واکسیناسیون در کشور آغاز شد و در تمام 34 سال گذشته همچنان در اولویت اصلی بوده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان با بیان این که اجرای دقیق و موفق برنامه‌های واکسیناسیون تکمیلی سرخک و سرخجه (33 میلیون نفر در کل کشور در سال 1382 و نزدیک به 2 میلیون نفر در جنوب شرق کشور در سال 1394) جز با تعهد و حمایت بالاترین سطح وزارت بهداشت از این برنامه مهم، میسر نمی‌شد، افزود: در حال حاضر، تدوین سند کشوری تاییدیه حذف سرخک و سرخجه در دست اقدام است و امیدواریم که جمهوری اسلامی‌ایران جزو کشورهای پیشرو منطقه در کسب این موفقیت باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان