شناسه : ۱۳۲۳۵۰۴ - چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۲
قرارداد کارگران را بقای کارخانهها تمدید میکند
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، علی اکبر لبافی با بیان این که در بحرانهای اقتصادی بسیاری از بنگاهها مثل "شرکت نیشکر هفتتپه" نمیتوانند دوام بیاورند، گفت: در جریان خصوصیسازی بنگاهها باید تشریفات قانونی را لحاظ میکردیم و شاخصهایی را مدنظر قرار میدادیم که به پایداری بنگاه منجر میشد، ولی متاسفانه به دلیل نبود ثبات اقتصادی و شرایط نامساعد فضای کسب و کار، بسیاری از بنگاهها و کارخانهها نظیر فولاد اهواز و هفتتپه دچار مشکل شدند و نتوانستند دوام بیاورند.
وی اهلیت و صلاحیت و داشتن ضمانت اجرای برنامه را دو شرط واگذاری بنگاهها به بخش خصوصی دانست و گفت: در بحث واگذاریها لازم است شاخصهایی که بنگاه را ارتقاو بهرهوری آن را افزایش میدهد، لحاظ کنیم و از کسانی که میخواهیم بنگاه را به آنها واگذار کنیم برنامه بخواهیم تا چنانچه برنامه موفق نبود و بنگاه به مشکل خورد، برنامه اصلاح شود و اگر مشکل از سوء مدیریت بود با آن برخورد کنیم.
به اعتقاد این کارشناس مسایل اقتصادی، حفظ امنیت شغلی کارگران مستلزم دوام و ماندگاری کارخانهها و بنگاههای تولیدی است و با حفظ بنگاههای اقتصادی، قراردادهای کارگران هم تمدید و امنیت شغلی نیروهای کار حفظ میشود.
لبافی در عین حال با تاکید بر لزوم حمایت از کارگران کارخانهها، تصریح کرد: خصوصی سازی زمانی جواب میدهد که شرایط اقتصاد کشور مطلوب باشد و از تکانههایی همچون نوسان نرخ ارز یا بحرانهای اقتصادی تاثیر نپذیرد. صرفنظر از این مساله بخش اعظمی از مشکلاتی که امروز گریبان کارخانههایی مثل هفتتپه را گرفته ناشی از قصور مدیریتی و شرایط اقتصادی کشور است که باید با ضابطههای موجود تطبیق داده و در جهت رفع مشکلات و محدودیتها اقدام شود.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه در یکی دو دهه اخیر از پرحاشیهترین و دردسرسازترین شرکتهای ایران بوده است. وجود بحرانهای ناشی از مدیریت ناصحیح و در پی آن اعتراضات کارگری در عدم رسیدگی به مطالبات کارگران و انباشت حقوق معوق نیروهای کار این شرکت را در سالهای گذشته با مشکلات متعدد مواجه کرده است. در روزهای اخیر با تصمیم اعضای هیات مدیره، مدیریت این شرکت تغییر کرد و مدیرعامل جدید شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به کارگران معرفی شد.