اقتصادآنلاین-مریم علیزاده؛ امروز در حاشیه بهرهبرداری از فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش در خصوص آمار و ارقام تولید و مصرف سر به سری بنزین و عدم اصلاح الگوی مصرف هشدار داد و گفت: در سال 96 ظرفیت تولید روزانه پالایشگاه های کشور تقریبا 67.28 میلیون لیتر بود که در سال جاری با افتتاح دو فاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عدد 87.95 میلیون لیتر رسید. وی همچنین در خصوص دلیل افزایش متوسط تولید روزانه در ماههای اخیر گفت: متوسط تولید روزانه در دی ماه به 95.95 میلیون لیتر رسید که دلیل اصلی تفاوت این ماه با ماههای ابتدایی سال عدم بهرهبرداری از فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس و همچنین حجم بالای اورهال پالایشگاههای کشور در دو ماه ابتدایی سال بود طوریکه این حجم از اورهال پالایشگاهی بصورت همزمان بی سابقه بوده است.
مقدار تولید نفتگاز یورو 4 در پالایشگاه بندرعباس به 12 میلیون لیتر در روز رسیده است
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش: با اضافه شدن 12 میلیون لیتر نفتگاز یورو 4 تولیدی پالایشگاه بندرعباس، تولید روزانه نفت گاز یورو 4 به 52 میلیون لیتر میرسد.میانگین تولید روزانه بنزین داخل در سال 96 ، 67.28 میلیون لیتر بوده و این رقم در سال 97 تا 18 دیماه بدون درنظر گرفتن فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس به 87.95 لیتر در روز رسیده است.وی همچنین افزود: تمرکز و اولویت شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در سال آینده استفاده از ظرفیت مازاد فرآوردههای نفتی تولید در بخش صادرات به جای عرضه در بورس انرژی خواهد بود.
صادق آبادی در خصوص تولید نفتگاز نیز گفت: در سال 96 روزانه بالغ بر 94 میلیون لیتر ظرفیت داشتیم که این عدد در سال 97 به رقم 100 میلیون لیتر رسید. همچنین در نفتگاز یورو نیز شاهد رشد 14 میلیون لیتری تولید در دی ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم که عمده این افزایش حجم به دلیل تولید بیشتر نفتگاز یورو در دوپالایشگاه تبریز و بندرعباس هرکدام به میزان سه و 11 میلیون لیتر است.
معاون وزیر نفت با اشاره به مصرف افسارگریخته بنزین در کشور گفت: باوجود ظرفیت تولید بیش از 105 میلیون لیتر تا پایان سال اگر الگوی مصرف به همین نحو پیش برود، حاشیه امن فعلی که برای تولید بنزین به زحمت فراهم شده است، طی چند سال آینده از بین خواهد رفت. وی همچنین افزود: در صورت عدم اصلاح الگوی مصرف تا سال 1412 شاهد کسری بیش از 190 میلیون لیتر بنزین در روز خواهیم بود.
گفتنی است در حال حاضر با بهرهبرداری از فاز سوم پالایشگاه خلیج فارس، کشور از واردات بنزین معمولی بینیاز شده است.
صادق آبادی همچنین از توقف واردات بنزین از مهرماه خبر داد و گفت: با به مدار آمدن فاز سوم ستاره خلیج فارس، در هر فاز این پالایشگاه، ١٢تا ١٥ میلیون لیتر بنزین یورو ٤ تولید میشود.
وی با اشاره به میزان مصرف بنزین در ایران اظهار کرد: اگر با ظرفیت ١٠٥ میلیون لیتر تولید بنزین در کشور، میزان مصرف ١٠٠میلیون لیتر باشد، حاشیه اطمینان خوبی نیست.
فاصله تولید و مصرف نفت گاز در کشور، ١٥تا ٢٠میلیون لیتر است. البته میزان مصرف در نفت گاز به اندازه بنزین نیست.
در سال 98 بنزین در رینگ صادراتی بورس انرژی عرضه خواهد شد
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با بیان این موضوع که تا پایان سال جاری با ایجاد ظرفیت 105 میلیون لیتری در روز ، مازاد تولید بنزین معمولی خواهیم داشت، در تلاشیم تا این مازاد تولید بنزین را در رینگ صادراتی بورس انرژی بفروش برسانیم.
شفافسازی از بدهی مالیاتی پالایش و پخش
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش در پاسخ به سوالی درباره میزان بدهی مالیاتی و علت انباشت آن در این شرکت توضیح داد: بدهی جاری نداریم، چرا که درآمدهای شرکت مستقیما به خزانه واریز شده و از این درآمد میزان سهم یارانه برداشت می شود، بنابراین به طور قطع از سال 95و 96 هیچ گونه بدهی مالیاتی نداریم.؛ ممکن است علت اظهار بدهی مالیاتی برای این شرکت، اختلاف ادعای شرکت ملی پالایش و پخش با ادعای سازمان مالیاتی باشد که این اختلاف به دادرسی رفته و بررسی می شود و نتیجه نهایی نیز پس از بررسی اعلام خواهد شد، بنابراین نمی توان نرخ های مطرح شده را نرخ قطعی دانست.صادق آبادی در پاسخ به شفاف سازی میزان هزینه کرد و درآمدهای شرکت ملی پالایش و پخش اظهارداشت: 309 هزار میلیارد تومان میزان درآمد این شرکت است که از این میزان حدود 99 درصد آن مربوط به تسویه هزینه نفت خام پالایشگاه ها می شود.
فعلا کارت سوخت کارایی ندارد
صادق آبادی در پاسخ به این سوال که زمان بهرهبرداری مجدد از کارت سوخت چه زمان خواهد بود گفت:استفاده از کارت سوخت زمانی معنا پیدا میکند که بنزین سهمیهبندی و دو نرخی شود. درحال حاضر که تصمیمی درمورد دونرخی شدن و سهمیهبندی گرفته نشده، استفاده از کارت سوخت توجیهی ندارد.
تفاوت قیمت عرضه و تقاضا، مهمترین دلیل توقف عرضه نفت خام در بورس
در ادامه این نشست، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی دلیل اصلی عدم تداوم عرضه نفت خام در بورس را تفاوت قیمت بین عرضه و تقاضا مطرح کرد.وی همچنین افزود: از آنجاکه خریداران قیمتهای پایینی را برای خرید پیشنهاد دادهاند، نتوانستیم در یک قیمت به توافق برسیم اما در تلاشیم با راهکارها و پیشنهادهای جدید به زودی عرضه نفت خام در بورس از سر گرفته شود.
![WhatsApp Image 2019-01-09 at 06.25.54](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/2025030857x.jpeg)