به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، چهارمین جلسه ستاد استانی اجرای دستورالعمل کنترل مجرمین حرفهای، خطرناک و سابقه دار، با حضور رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی و تنی چند از معاونین قضایی دادگستری کل استان خراسان شمالی، دادستان عمومی و انقلاب بجنورد و نیز برخی از مقامات نظامی، انتظامی و امنیتی استان برگزار شد.
در این جلسه رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی حجت الاسلام والمسلمین جعفری، با تشریح مهمترین مسائل مربوط به بانک اطلاعات جامع مجرمین، ایجاد سازوکارهای اجرایی استقرار این سامانه اطلاعاتی را مهمترین بعد اقدامات نظارتی و مراقبتی نسبت به جامعه هدف دانست.
وی با اشاره به ضرورت تجمیع و تمرکز اطلاعات گردآوری شده توسط دستگاههای مختلف، تبیین سطح بندی دسترسی و اختیارات هر کدام از دستگاههای مسئول، ایجاد سامانه اطلاعات جامع مجرمین حرفهای، خطرناک و سابقه دار توسط معاونت آمار و فن آوری اطلاعات دادگستری کل استان را یکی از مهمترین اقدامات در این حوزه دانست.
حجت الاسلام و المسلمین جعفری با اشاره به دیدگاهها و نقطه نظرات مطروحه، تصریح کرد: جمع آوری اطلاعات و مشخصات افراد موضوع دستورالعمل مذکور و نیز تبادل اطلاعات دستگاههای مختلف از طریق مکانیزم جامع ارتباطات در استان و انطباق آن با اطلاعات موجود در سطح ملی، ضمن برقراری زمینههای هماهنگی و همکاری بین بخشی و ایجاد تعامل فی مابین دستگاههای مختلف فعال در این بخشها، میتواند در انجام اقدامات بازدارنده و پیشگیرانه نیز بسیار مفید و تأثیرگذار باشد.
وی هماهنگی رویکردها و نقطه نظرات مختلف و تمرکز و انسجام فعالیتها را در ابعاد ملی، استانی و شهرستانی، گامی مهم برای جلوگیری از توسعه اعمال مجرمانه برشمرد و خاطرنشان کرد: چنانچه این طرح، در عمل نیز به نحو مطلوب اجرایی شود، بسیار تأثیرگذارتر از برخوردهای قضایی صِرف خواهد بود.
شایان ذکر است؛ شیوه جمع بندی و استفاده از اطلاعات گردآوری شده در بانک اطلاعات جامع مجرمین، برقراری گشتهای مشترک نظامی، انتظامی و امنیتی با نگرشهای نظارتی و مراقبتی، اقدامات پیشگیرانه (محسوس و نامحسوس)، نصب و بکارگیری دوربینهای نظارتی و امنیتی در برخی نقاط، طبقه بندی اطلاعات مجرمین و بررسی میزان نقش و وظایف سازمانی هر کدام از ضابطین و همچنین تشکیل پروندههای قضایی، از محورهای اصلی گفتوگو در این جلسه بود.