به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان ایوب ملک در مقاله ای با عنوان «سفر عمران خان به ایران» که در روزنامه معروف اردو زبان «جنگ» پاکستان منتشر شد، نوشت: سفر اخیر نخست وزیر پاکستان به ایران از اهمیت تاریخی برخودار بود.
وی افزود: ایران پیشنهاد صادقانه ای را به پاکستان درخصوص تقویت تجارت از طریق فعالیت های تهاتری ارائه کرد بنابراین ما باید از این فرصت استفاده کنیم.
این کارشناس پاکستانی اظهار داشت: پاکستان در مقایسه با دهه های گذشته، امروز نیاز اساسی به توسعه روابط با همسایگان دارد.
وی گفت: عمران خان مصمم به مشارکت در فرآیند حل مسائل منطقه و تقویت روابط میان کشورهای همسایه است و وی این ماموریت خود را با سفر به جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.
هفته گذشته جمعی از کارشناسان اقتصادی و دانشگاهی پاکستانی در سمینار روابط اقتصادی و سیاسی ایران و پاکستان در شهر لاهور، با تاکید بر استفاده از ظرفیت جمهوری اسلامی برای تامین نیازهای انرژی پاکستان، گفتند: تهران و اسلام آباد با حذف دلار، تعاملات تجاری خود را گسترش دهند.
به اعتقاد کارشناسان با وجود مناسبات خوب سیاسی و امنیتی ایران و پاکستان و تعلقات فرهنگی و تاریخی بویژه در دو حوزه اسلامی و فرهنگ فارسی به عنوان ریشه اصلی مشترکات دو ملت، فضای حاکم بر تعاملات اقتصادی دو کشور در حد انتظار نیست.
پاکستان به عنوان کشوری با جمعیت بیش از 220 میلیون نفر اگر چه خود، صادرکننده مواد غذایی از جمله محصولات کشاورزی و دامی است، اما می تواند به عنوان مقصد صادراتی محصولات ایران در زمینه های مختلف به ویژه لوازم ساختمانی، کاشی، سرامیک و سیمان مطرح شود.
در جریان سفر رسمی عمران خان به ایران در اول اردیبهشت امسال، قرار شد تا بیست و یکمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی در نیمه دوم سال 2019 و نشست آتی کمیته مشترک تجاری در اواسط تیرماه سال جاری در اسلام آباد برگزار شود.
در نشست های آتی مسئولان ایران و پاکستان افتتاح دو گذرگاه جدید مرزی گبد-ریمدان و مند-پیشین و همچنین امضای توافقنامه تاسیس بازارچه جدید مرزی در نشست های آتی دو کشور مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
/