به گزارش ایسنا، سید رحمت اله اکرمی امروز (شنبه) در سومین نشست هماندیشی صاحبنظران جوان اقتصادی با وزیر امور اقتصادی و دارایی که با موضوع مولدسازی داراییهای دولت برگزار شد، با تاکید بر اینکه در کشور از داراییهای دولت به درستی استفاده نمیشود، اظهار کرد: برای استفاده بهینه از داراییهای دولت باید قدمهایی برداریم. هدف مولدسازی، استفاده درست از داراییهای دولت است.
وی با بیان اینکه باید داراییهای دولت احصاء شود، گفت: سپس ارزیابی کنیم که قیمت داراییها چقدر است و قیمتگذاری دارایی دولت مسالهای جدی در کشور است. باید بدون اینکه هزینه زیادی پرداخت شود یک ارزیابی علمی و واقعی از قیمت داراییهای دولت انجام شود.
معاون نظارت مالی و خزانهداری کل کشور با تاکید بر اینکه داراییها باید به اموال مورد نیاز و اموال مازاد تقسیم شوند، ادامه داد: گفته میشود از آنجاکه دولت درآمد نفتی ندارد میخواهد برای جبران، دارایی خود را بفروشد که این موضوع صحت ندارد و هدف یافتن بهترین راه بهینهسازی از داراییهاست.
اکرمی با بیان اینکه باید ثروت راکد به ثروت زاینده تبدیل شود، گفت: هدف این نیست که داراییهای دولت را به هر قیمتی بفروشیم.
اموال دولتی از حیث مالکیت پراکنده است
در ادامه مراسم، دادگر - مدیرکل اموال دولتی و اوراق بهادار وزارت اقتصاد با بیان این که در مولد سازی اموال دولت،اموال باید به سرمایهگذاری تبدیل شود، گفت: در کشور ما اموال دولتی از حیث مالکیت بسیار پراکنده است. همچنین تصمیم گیری اداره اموال دولتی یکپارچه نیست.
وی ادامه داد: بر این اساس اموالی که در سبد دولت برای مولدسازی باقی میماند اموالی است که در اختیار وزارتخانهها و موسسات دولتی قرار دارد که بالاترین مقام دستگاه باید درمورد اموال تصمیم بگیرد.
ثبت 86 هزار ملک فاقد سند
مدیرکل اموال دولتی و اوراق بهادار ادامه داد: بعد از آنکه اموالی توسط بالاترین مقام یک دستگاه مازاد شناخته شد برای آن پرونده تشکیل میشود و بعد از طی یک بروکراسی عظیم مصوبه صادر خواهد شد. به همین دلیل معمولا بودجه محقق نمیشود، زیرا سال مالی به پایان میرسد.
به گفته دادگر، ٨٦ هزار ملک در سامانه سادا ثبت شده است که فاقد سند هستند.
وی با بیان اینکه نگهداری از دارایی بسیار مهم است، افزود: باید دستورالعملهایی برای فروش و اجاره تدوین کنیم. معنای مولدسازی این نیست که از روز اول از آن درآمدزایی کنیم.
نظر اقتصاددانان جوان در مورد مولدسازی
در ادامه این مراسم، اقتصاددانان جوان که از دانشجویان و فارغ التحصیلان مقاطع مختلف دکتری و کارشناسی ارشد از دانشگاه های مختلف بودند نظرات و سوالات خود را درمورد مولدسازی دارایی های دولت اعلام کردند.
بر اساس نظرات آنها، شناسایی اموال دولت از طریق قبوض آب و برق امکان پذیر است و در ابتدا باید بررسی کرد منشأ دارایی راکد و کم بازده دولت کجاست.
آنها همچنین معتقدند که مولدسازی بسیار سخت بوده و در این میان بحث اعتمادسازی بسیار مهم است و مردن باید بدانند هدف واقعی مولدسازی چیست.
به اعتقاد اقتصاددانان، چاره این کار بازار سرمایه است اما در بدنه دولت نیاز به مدیرانی است که جسارت ورود به بازار سرمایه را داشته باشند. از سوی دیگر نباید درآمد حاصل از مولدسازی را به هزینههای جاری اختصاص داد.
ادامه دارد