سرویس سبک زندگی فردا: استرس عامل اصلی بسیاری از بیماریهای شناخته شده و کارشناسان در مورد عواقب شدید آن بر سلامتى بدن هشدار میدهند. در ادامه این مطلب را به نقل از بخوانید.
استرس نه تنها بر روح و روان بلکه بر جسم نیز تأثیر میگذارد که عوارضى به نام مشکلات روان تنی را سبب میشوند، این علائم جسمى ناشى از استرس در افراد مختلف متفاوت بوده، اما چند نشانه شایع وجود دارد که به دلیل استرس بیش از حد رخ مىدهد.
بسیارى از افراد این علائم را به اشتباه به بیمارىهاى جسمى ارتباط داده، اما در بررسىها و آزمایشها علت جسمى شناسایی نشده که در نهایت با کنترل استرس این عوارض قابل درمان و کنترل است.
9 نشانه استرس بیش از حد
کاهش عواطف و احساسات
استرس بر روى عملکرد غدد تاثیر منفى گذاشته و مىتواند در زندگى زناشویی افراد تاثیر مخرب داشته باشد و به همین دلیل باید براى کاهش استرس و اضطراب راهکارهایى مانند استراحت، تمرین هاى آرام بخش و سفر را به کار بسته و در صورت لزوم ادامه استرسها به روانشناس و روانپزشک مراجعه کنید.
ریزش مو
کارولین جیکوب مدیر پزشکی مرکز جراحی و مراقبت از پوست شیکاگو در این باره گفت: ما روزانه 100 تار مو بدون اینکه متوجه باشیم از دست مىدهیم، اما استرس با تغییر فیزیولوژیک بدن یکى از عوامل اصلی ریزش مو محسوب مىشود.
بیمارىهای که استرس به جانتان مى اندازد
استرس اغلب باعث اختلال در عملکرد سیستم داخلى ودرد بدن شده و منجر به بروز سردرد، آرتریت شدید، درد قفسه سینه، زخم معده، تپش قلب، تنش عضلاتى، اسهال، درد و سوزش در معده، سندرم روده تحریک پذیر و بسیارى مشکلات جسمى دیگر مىشود.
تغییرات خلق و خوی
استرس عملکرد هورمونهاى بدن را دچار اختلال کرده که در نتیجه آن خلق و خوى افراد تغییر مىکند.
تفکر وسواسی در مورد کار
برخى افراد استرس کارى دارند که اغلب باعث میشود تا در مورد تعهدات کارى و مسائل مالی نگران باشتد، اما در این زمانها بهترین راه برای حل این مشکل دور شدن از محیط و فکر کردن به موضوعات در فضایى آرام است همچنین سپرى کردن وقت باخانواده و دوستان به کاهش استرس هاى این چنینى کمک مىکند.
تغییرات وزن
استرس با تاثیر بر عملکرد سوخت و ساز بدن منجر به افزایش یا کاهش وزن مىشود.
مشکلات خواب
استرس بیش از حد اغلب باعث مشکلات خواب شده و در نتیجه آن اغلب افراد احساس خستگی و فرسودگی مىکنند که در این حال بهترین راه حل درمان یا حل ریشهاى استرس و موضوع استرس زا است و یوگا، مدیتیشن، ورزش، مطالعه و راه رفتن در طبیعت به کاهش استرس و خواب آرام در این اشخاص کمک مىکند.
اضطراب و بیقراری
استرس اغلب به اضطراب و بی قراری نیز منجر شده و اگر فرد در این حال درمان نشود، در زمانهاى طولانى منجر به مشکل میشود.
کم طاقتى و از دست دادن صبر و تحمل
استرس گاهى موجب بى قرارى و کاهش تحمل و پایین آمدن آستانه صبر افراد مىشود که در این مواقع با کوچکترین موضوع خشم فرد برانگیخته شده و عصبانى مىشود.
برای بهبود سلامتى و کاهش عوارض ناشى از استرس سعى کنید عوامل استرس زا را از بین برده و در عوض کارهاى آرام بخش و نشاط آور که شادى و سلامتى را براى شما به ارمغان مىآورند، انجام دهید.