کرونا مهمان ناخوانده و منحوسی است که حتی پس از اتمام تعطیلات 13روزهی نوروز نیز، قصد خاتمه دادن به اقامت و سفرش ندارد و کنگر خورده و لنگر انداخته است؛ ما نیز به رسم مهمانداری پویش معرفی کتابمانرا پابهپای آشوب کرونا، ادامه دادیم.
با هدف مبارزه با افزایش شیوع کرونا و بهرهمندی از ایام قرنطینه و همچنین جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی و تبدیل این تهدید به فرصت، پویش معرفی ده کتابرا راه انداختیم و هر روز به سراغ یکی از نویسندگان و شاعران مطرح و توانای قمی رفتیم و از آنها خواستیم تا ده کتاب از میان بهترین کتابهایی که خواندهاند را با توضیحی کوتاه معرفی کنند و اولویت خودرا در معرفی کتب، به آثار معاصر اختصاص دهند که طی روزهای گذشته 11 مورد معرفی داشتهایم.
در روز دوازدهم از این پویش سراغ یکی از بانوان شاعر این دیار رفتیم. اعظم سعادتمند متولد پنجم مهرماه 58 از شهر قم است. کارشناسی فیزیک و کارشناسی ارشد تصوف و عرفان اسلامی دارد. از او که معلم نیز هست،تا کنون سه مجموعه غزل به چاپ رسیده است.
«گنجشکهای پاییز» که در سال 90 کاندیدای دریافت جایزهی کتاب فصل شده است، «باران ِ پس از برف» که در سال 94 منتشر شده و عنوان شایستهی تقدیر در جشنوارهی شعر انقلاب را دریافت کرده است و «لیلی آذر» که توسط انتشارات شهرستان ادب به چاپ رسیده و برگزیدهی جایزهی پروین اعتصامی و همچنین کاندیدای دریافت جایزهی قلم زرین در سال 97 شده است.
در ادامه فهرست دهگانه کتب منتخب این بانوی شاعر که در گفتوگو با ایسنا معرفی کرد، به اطلاعتان میرسد؛ سعادتمند پیش از معرفی کتب تاکید کرد: شماره گذاریها دلیل الویت نیست و به ترتیبی که به خاطر آوردهام نوشتهام.
اول؛ موسیقی نواحی جان: منتخبی از اشعار قربان ولیئی است که توسط انتشارات شهرستان ادب منتشر شده است، این مجموعه از نمونههای خوب شعر عرفانی در روزگار ماست. خواندن این مجموعه مارا ترغیب به دیدن زیبایی های جهان می کند، ما را وا میدارد تا در سنگ و درخت و رود و آسمان و... در جستجوی دستی الهی باشیم.
دوم؛ تا روح تنهای تن ها: مجموعه شعری از سرکار خانم فریبا یوسفی است که انتشارات سورۀ مهر آنرا منتشر نموده است. دغدغهی شاعر در این کتاب همانگونه که از اسمش بر میآید بازگو کردن داستان روح و تنهایی و ازدحام است، نمایش انسانی است در جستجوی رشته های آسمانی وجود؛ در جستجوی نسیمی از روح در عصر سرعت و آهن!
سوم؛ تنهایی من زنی جوان است هنوز: یک مجموعه رباعی از سرکار خانم رقیه ندیری است که انتشارات سپیده باوران آن را چاپ کرده است. رباعیهای این مجموعه اکثرا عاشقانه و لطیف هستند و گاهی هم با طنزی شیرین همراهند. شاعر در این مجموعه به دنبال بیان زیباییهای زندگی است. یک رباعی از این کتاب:
آرام و صبور و مهربان است هنوز
با این دل خسته، همزبان است هنوز
با ناز و کرشمه و ادا میآید
تنهایی من زنی جوان است هنوز
چهارم؛ از دوشنبه تا جمعه: مجموعه شعر آیینی از حسن بیاتانی است که نشر پنج دری آن را منتشر کرده. از ویژگیهای این مجموعه؛ زبان روان، صمیمی، سالم و بن مایه مهدوی اشعار است، هر شعر به نوعی ما را متوجه حضور امام زمان(عج) می کند. با خواندن اشعار این مجموعه عشق به اهل بیترا بیشتر در وجودمان حس می کنیم.
پنجم؛ دعوتنامه: مجموعه شعر مریم کرباسی است که توسط نشر شهرستان ادب منتشر شده است.این مجموعه دربردارنده نگاه زنی است که عاشقانه و صمیمانه به زندگی نگاه می کند و از هر لحطۀ زندگی می تواند شعر بسازد.
ششم؛ انگار گفته بودی لیلی: رمانی است از سرکار خانم سپیده شاملو که در نشر مرکز،منتشر شده است. شخصیت اصلی آن یک زن است، مضمون آن حول محور عشق و زندگی و مرگ میچرخد.
هفتم؛ همنوایی شبانۀ ارکستر چوبها: رمانی از رضا قاسمی. روایتی از زندگی ایرانیان در فرانسه است. نویسنده در این کتاب واقعیت و خیال را به هم گره می زند و گاهی مخاطب را به یک فضای سورئال می برد. سطرهایی از کتاب گاهی چنان شاعرانه است که میشود آن را به عنوان یک شعر سپید، مستقل از کتاب حفظ کرد و بارها و بارها زمزمه کرد.
هشتم؛ من زنده ام: خاطرات معصومه آباد یکی از اسرای زن ایرانی در جنگ عراق علیه ایران است که با نثر جذاب و پر کشش نوشته شده است و تا خط آخر خواننده را با خودش همراه می کند. به نظرم هر ایرانی باید این کتاب را بخواند.
نهم؛ عشق و چیزهای دیگر: رمانی از مصطفی مستور است که نشر چشمه آن را منتشر نموده است. مسالۀ اصلی داستان عشق است. حکایت دچار عشق شدن هانی راوی داستان .هر مخاطبی به راحتی می تواند با نثر کتاب ارتباط برقرار کند .
دهم؛ تیمبوکتو: رمانی است از پل استر نویسنده آمریکایی که خانمها شهرزاد لولاچی و لیلا نبیفر آنرا ترجمه نموده و نشر افق آن را منتشر کرده است. شخصیت اصلی این داستان، یک سگ است. مضمون محوری این رمان تنهایی انسانها و نیاز آنها به عشق است.
تاکنون مرضیه نفری، حامد حجتی، فاطمه دولتی، علیاصغر عزتیپاک، محبوبه حاجی مرتضایی، حامد اشتری،سمیه عالمی، محمدغفاری، زهرا کاردانی، حامد جلالی و معصومه میرابوطالبی فهرستهای دهگانه خودرا در روزیهای گذشته معرفی کردهاند.