ماهان شبکه ایرانیان

خواص بهار نارنج و چای آن

خواص بهار نارنج و چای آندمنوش بهار نارنج با ایجاد آرامش و کاهش اضطراب و تحریکات عصبی، تاثیرات مثبتی روی سیستم عصبی می‌گذارد.

به گزارش طبنا، نارنج گیاهی است که از شکوفه تا میوه اش قابل استفاده می‌باشد. طبع بهار نارنج گرم و خشک است و برای افرادی با طبع سرد، بسیار مناسب است. این گیاه سرشار از منیزیم، منگنز، بور، کلسیم، روی، سلنیوم، سدیم، مس، پتاسیم و ویتامین‌های گروه B، C و D است، همچنین ترکیبات فعالی از جمله فلاونوئید‌ها و فورانوکومارین‌ها را در خود دارد.

بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار باعث زیباتر شدن این درخت می‌شود و در پاییز و زمستان این درخت، میوه نارنج می‌دهد.

طبع بهار نارنج گرم و خشک است و برای افرادی که طبع سردی دارند بسیار مناسب است. درخت نارنج در مرحله اولیه به صورت بذر کاشته می‌شود و عموما در مناطق کاملا شمالی یا جنوبی به عمل می‌آید. این درخت عموما در مناطق گرم و مرطوب سرپا می‌ماند.

تقویت سیستم عصبی بدن و آرامبخشی از خواص چای بهار نارنج (orange blossom) است. همچنین این چای سردرد‌های عصبی و میگرنی را سریعا کاهش می‌دهد. از دیگر خواص چای بهار نارنج میتوان به تقویت معده و رفع اضطراب و استرس و تپش نامنظم قلب اشاره کرد. چای بهارنارنج تشنج‌ها و همچنین حملات قلبی را کنترل می‌کند.

آرامش اعصاب

دمنوش بهار نارنج با ایجاد آرامش و کاهش اضطراب و تحریکات عصبی، تاثیرات مثبتی روی سیستم عصبی می‌گذارد. همچنین این دمنوش برای رفع قولنج‌های عصبی و برطرف کردن غم و افسردگی بسیار مفید است.

بهبود دستگاه گوارش

نوشیدن دمنوش بهار نارنج به تسکین درد‌های پی در پی شکمی، درمان درد‌های نفخ معده، اسپاسم، سوء هاضمه و سکسکه مفید است. به طورکلی مصرف منظم دمنوش بهار نارنج اشتهاآور است و تاثیر بسیاری در تقویت معده دارد.

بهبود رفتار

معمولا در روز‌های گرم سال، با افزایش دما و میزان تعریق، رفتار و خلق و خوی بسیاری از افراد تغییر می‌کند. برای جلوگیری از این تغییر رفتار، بهتر است هر روز عصر نصف لیوان عرق بهارنارنج را با نصف لیوان آب خنک و یک قاشق سکنجبین شیرین کرده و میل کنید.

بهبود خواب

برای داشتن خواب آرام و راحت شبانه مصرف دمنوش بهار نارنج راه حل خوبی است، البته نباید در مصرف آن زیاده روی شود. افرادی دچار اختلال خواب هستند، با نوشیدن مقدار عرق بهار نارنج 2 ساعت قبل از خواب، خواب بسیار آرامی خواهند داشت.

رفع سنگ کلیه

مصرف بهارنارنج به همراه آب کرفس، جهت استخراج سنگ‌های کلیه و مثانه و خرد کردن آن‌ها بسیار مفید می‌باشد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

بهار نارنج سرشار از آنتی اکسیدان است که از بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و موجب کاهش خطر ابتلا فرد به بیماری‌های جدی و مزمن و در نهایت موجب تقویت سیتم ایمنی بدن می‌شود.

درمان سردرد‌های میگرنی

در طب سنتی، دمنوش بهار نارنج را برای تسکین سردرد‌های عصبی و میگرن استفاده می‌کنند.

درمان ناراحتی‌های معده

برای بهبود هضم غذا و کاهش ناراحتی‌های معده می‌توان، مقداری عرق بهار نارنج به چای اضافه کرد.

رفع بزرگی طحال

برای رفع بزرگی طحال، مصرف منظم و مداوم بهار نارنج موثر است.

کنترل حمله قلبی

پیشگیری از حمله قلبی و کنترل تشنج‌های عصبی از دیگر خواص دمنوش بهار نارنج در طب سنتی است. دمنوش بهار نارنج به برطرف کردن تپش نامنظم قلب کمک می‌کند و با تنظیم سطح فشار خون از طریق افزایش گردش خون در رگ‌ها از بروز سکته‌های ناگهانی پیشگیری می‌کند.

رفع یبوست

افرادی که مشکل یبوست دارند، آب بهار نارنج را همراه با عسل میل کنند.

بهار نارنج و لاغری

این روز‌ها که همه رعایت دستورات و رژیم غذایی را در برنامه شان جا داده اند و به دنبال راه حل‌هایی برای لاغری به روش‌های طبیعی هستند، بهار نارنج هم می‌تواند گزینه مناسبی باشد، چرا که به گفته بیشتر محققان دارو‌های شیمیایی علاوه بر اثربخشی کم عوارض نا مطلوبی هم دارند. بهار نارنج، دارای مقـادیر کمـی از آلکالوییــدها ماننــد ســینفرین و اوکتوپــامین اســت کــه آگونیست‌های سمپاتومیمتیک مستقیم و غیرمستقیم دارند.

این مواد موجود در بهار نارنج که غلظت‌های بسیار کم دارند موجب کاهش وزن می‌شوند. همچنین تحقیقات نشان داده که آلکالوئید سینافین موجود در بهار نارنج باعث افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها شده و در کنار ورزش می‌تواند باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود.

عوارض مصرف بهارنارنج

عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب می‌شود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند.

بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.

زیاده روی در خوردن عرق نارنج بی‌خوابی ایجاد می‌کند.

دارو‌های ضدافسردگی با خوردن دمنوش بهارنارنج تداخل دارد بنابراین بهتر است قبل از مصرف با پزشک متخصص مشورت شود.

مواد لازم برای تهیه چای بهارنارنج

دو قاشق غذاخوری بهار نارنج خشک شده

دو لیوان آب جوش

یک قاشق عسل

مقداری چای سیاه (در صورت تمایل)

طرز تهیه این چای

برای تهیه چای بهارنارنج حدود ده گرم یا دو قاشق از گل بهار نارنج را در دو لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید حدود بیست دقیقه به ارامی بجوشد. (در قوری روی حرارت کم) سپس ان را با صافی صاف کنید و میل کنید. برای طعم دار کردن ان میتوانید از عسل استفاده کنید. میتوانید کمی بهار نارنج خشک شده، عرق بهار نارنج یا قدری چای سیاه به آن اضافه کنید.

همچنین برای تسکین معده و تقویت آن مصرف این چای را فراموش نکنید. حتی اگر بیماری و دردی هم ندارید میتوانید به جای چای معمولی از چای بهارنارنج و دمنوش‌های سنتی دیگر استفاده کنید. این چای در فصل زمستان در کنار بخاری یا شومینه بسیار می‌چسبد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان