سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز 07:30 با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
یک نمره مثبت برای کرباسچی و مرعشی
حسین مرعشی، عضو شورای مرکزی و سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در گفتوگو با ایلنا، در خصوص آخرین مواضع این حزب پیرامون انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و همچنین ششمین دوره شوراهای شهر، گفت: با توجه به ایدهها و برنامههایی که حزب در خصوص مساله انتخابات دارد، تاکنون گفتوگوهای بسیار مفصلی هم در کمیته سیاسی و هم در شورای مرکزی کارگزاران صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در نتیجه این گفتوگوها بنا شد که حزب چارچوبها و برنامهای را برای انتخابات سال آینده آماده کند و پس از آماده شدن این برنامه، با همه نیروهای سیاسی اصلاحطلب وارد گفتوگو شویم تا با گروههایی که علاقهای نسبت به حضور در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای آینده دارند، یک ائتلاف جدید را پیگیری کنیم.
مرعشی همچنین افزود: شاخصهای دولت منتخب از نگاه کارگزاران هم به همراه این برنامه در دست تهیه است.[1]
*حزب کارگزاران در یک رفتار متمدنانه و منطبق با شأن یک حزب سیاسی؛ طرح "هسته سخت" اصلاحات برای تحریم انتخابات مجلس یازدهم را برنتابید و ضمن حضور رسمی در انتخابات، لیست خود را نیز ارائه داد.
این رفتار اگرچه نتوانست داغ ننگ تحریم انتخابات را از پیشانی اصلاح طلبان بزداید اما به لحاظ حزبی، یک نمره مثبت در کارنامه حزب کارگزاران (علیرغم مخالفت هایی که با دیدگاه های این حزب اصلاح طلب داریم!) تلقی می شود.
رفتاری که تکرار آن در سال 1400، کارگزاران در مظان قضاوت مطلوبتری قرار خواهد داد.
جالب است که کارگزارانی ها پس از حضور در انتخابات مجلس یازدهم پذیرای انواع طعنه ها و کنایه ها از جانب همقطاران اصلاح طلب خود نیز شدند زیرا متهم بودند که قصد دارند به هر قیمتی در قدرت حضور یابند!
این در حالیست که منتقدان اصلاح طلب کارگزاران در قبال شأن اصلی یک حزب سیاسی که چیزی جز شرکت در فرایندهای مردمسالار و دوری از رفتارهای شریرانه ای مثل تحریم انتخابات است؛ خود را به تجاهل می زدند.
هم اکنون نیز صحبت های مرعشی پیرامون حضور کارگزاران در انتخابات 1400 در حالی است که رجال دیگر اصلاح طلب نظر دیگری ابراز می کنند و دائما اصرار دارند که تحریم انتخابات از سوی جریان چپ در انتخابات 1400 نیز تکرار می شود و حتی ممکن است میزان مشارکت کسانی از مردم کمتر از انتخابات مجلس یازدهم نیز باشد.[2]
***
فکاهیات انتخاباتی حجاریان برای مسخره کردن مردم!
سعید حجاریان، فعال چپ و از تئوریسین های اصلاحات به تازگی در یادداشتی با اشاره به مطلب چندی قبل عباس عبدی پیرامون لزوم احیای نخست وزیری در ساختار حکومتی ایران، چند گزاره فکاهی و تمسخرآمیز را خطاب به ساختار رسمی کشور و البته مردم مطرح کرده است.
به گزارش انصاف، حجاریان در این باره می نویسد:
"من برای آنکه نظر آقای عبدی لحاظ شود و ترکیب قانون اساسی برهم نخورد، پیشنهاد ایشان را اینگونه اصلاح میکنم که در انتخابات آتی فقط یک نامزد از سوی شورای نگهبان برای تصدی سمت ریاست جمهوری معرفی و تأیید شود. به این ترتیب اولاً احزاب و نیروهای سیاسی تکلیف کار خود را پیش از موعد میدانند. ثانیاً مردم سود و زیان ورود یا عدم ورود به انتخابات را دقیقتر محاسبه میکنند.
ثالثاً دعوایی میان نهاد اجرایی و نظارتی پدید نخواهد آمد، وانگهی در مصرف صندوق صرفهجویی میشود. رابعاً در تولیدات سمعی و بصری و متنی صرفهجویی میشود و خبری از برنامه تلویزیونی و ستاد انتخاباتی و پوستر و… نخواهد بود.
البته فکر نکنیم مردم از چنین انتخاباتی استقبال نخواهد کرد. چرا که به هر حال در کشور ما عدهای سخن، عمل و پروژه کلان آقای جنتی را حجّت میدانند. بر همین مبنا میتوان عدهای را هم بسیج و به سوی صندوق رأی دلالتشان کرد و گفت، چنانچه مُهر انتخابات 1400 در شناسنامهتان درج و کدملیتان ثبت نشده باشد، قادر به دریافت گذرنامه و گواهینامه و کارت بازرگانی و… نخواهید بود و حق استخدام و تحصیل و هر نوع ارتقاء هم از شما سلب خواهد شد."[3]
*آقای حجاریان حکما می دانند که الان وقت مزه پراکنی و انتشار فکاهیات نیست بلکه وقت توضیح و عذرخواهی بواسطه ناکارآمدی و گرانی های دولتی است که حجاریان و دوستان حجاریان در دامن رأی مردم گذاشتند.
ضمن اینکه آرزوی حجاریان برای تأیید صلاحیت اشرار سیاسی و کسانی که در پروژه های براندازی دست داشته اند نیز یک آرزوی محال است که تحقق آن حتی با عقلانیت هم تطابق ندارد.
ادعای تک نامزدی یا تک حزبی بودن انتخابات در ایران هم مهملات است که حضور 3 رئیس جمهور از همولایتی های آقای حجاریان در قدرت طی 30 سال گذشته به سادگی آنرا نقض می کند.
البته اگر آقای حجاریان و دوستان ایشان سودای دائم العمری قدرت برای خودشان را دارند؛ مسئله قابل بحث است!
مسخره کردن اکثریت مردم ایران و کسانی که با اعتقاد به مردمسالاری دینی در انتخابات شرکت می کنند با عبارت های سخیفی مثل "مهر شناسنامه" و... نیز ژنتیک سعید حجاریان است و در این باب، حرجی بر او نیست.
چه اینکه حجاریان تئوریسین تحریم انتخابات است و منتقدان جریان خود را نیز سفله می داند!
بدیهیست که این دیکتاتورصفتی ژنتیکی خاصّه وقتی با کبر سنی هم مواجه شود؛ ادبیاتی سخیف و بی مبنا را در نقد مخالفان و منتقدان تفکر خود، ولو خطاب به عامه مردم برمی گزیند.
ولی ما این مژده را به آقای حجاریان میدهیم که انتخابات در ایران با "پشتوانه قانون" و رأی قانونی مردم برقرار خواهد بود و همانطور که تجربه انتخابات مجلس یازدهم نیز نشان داد؛ اعضای "هسته سخت اصلاحات" باید در سالهای مانده تا پایان عمر، این خار را در چشم خود تحمل کنند.
***
از روش درست همدردی با مردم
به جای شوآف، "سریال پایتخت" را بسازید آقای تنابنده!
محسن تنابنده، از بازیگران سینما و تلویزیون کشورمان به تازگی در یک پست اینستاگرامی، تصویر دستنوشته ای منتسب به یک "کارگر" را منتشر کرد.
در این دستنوشته می خوانیم: "کلید موتور شما روی موتور بود. به بقالی سر کوچه دادم. به جای شیرینی 1 شانه تخم مرغ و 1 روغن گرفتم. کارگر هستم. حلال کن."
تنابنده در ذیل عکس این نامه نوشته است: "بی حرف"!
*جدای از اینکه اصالت این نامه مورد تردید است اما آقای تنابنده اگر واقعا دلسوز کارگران عزیز بودند؛ نباید در ایام انتخابات از نامزدی حمایت میکردند که با پدید آوردن گرانی های بیقاعده لطمه شدیدی به زندگی کارگران زد.[4]
جدای از این؛ باز هم باید اشاره کرد که اگر تنابنده در مدعای خود راست گفته است پس چرا مثلا حتی یک دلخوشی ساده "سریال پایتخت" را نیز نه تنها از کارگران که از همه مردم ایران دریغ کرد؟!
کارگران عزیز ایرانی آیا شوآف پست اینستاگرامی تنابنده را باور کنند یا اظهارات او درباره ادامه سریال خوب پایتخت که گفته بود: "در پی توهینهایی که به رخشان بنی اعتماد و باران کوثری در تلویزیون رخ داد میخواهم اعلام می کنم که پس از پایان تصویربرداری «پایتخت 6» دیگر هیچ همکاری با تلویزیون نخواهم داشت و دیگر هم در هیچ سریال تلویزیونی بازی نخواهم کرد و حتی به عنوان نویسنده هم با تلویزیون همکاری نخواهم کرد. هم اکنون هم چاره ای جز ادامه تصویربرداری «پایتخت 6» نداریم و گرنه می خواستم همین الان همکاری ام را با تلویزیون به اتمام برسانم"![5]
کارگران عزیز ایران به دلیل گرانی دچار مشکل شده اند و در چندین کارخانه و شرکت مثل "هفت تپه" نیز مقولاتی مثل سوء مدیریت موجب ایجاد مشکل برای قشر زحمتکش کارگر شده است.
که امثال تنابنده به جای پست های اینستاگرامی و شوآف می توانستند مثلا با ادامه دادن سریال پایتخت، مرهمی بر آلام و روحیه کارگران و سایر مردم باشند.
باید مسیر درست کمک به مردم و روش صحیح همدردی با قشرهای مختلف جامعه را به برخی سلبریتی ها و چهره های سینمایی نشان داد...
***
1_https://www.ilna.news/fa/tiny/news-956582
2_mshrgh.ir/1107771
3_http://www.ensafnews.com/253178
4_khabaronline.ir/news/663885
5_khabaronline.ir/news/1342452