خبرگزاری مهر: محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران در رابطه با آمار سازمان بازرسی کل کشور از مدیران متخلف در نهاد ریاستجمهوری، اظهار داشت: این مطلب جدیدی نیست. براساس قانونی که برای رسیدگی به تخلفات است همه تخلفات کارمندان در همین بخش تخلفات وزارتخانهها و دستگاههای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد و به دلیل اینکه اعمال نفوذ نشود و حقی ناحق نشود و به تخلفات خوب رسیدگی شود، در نهاد ریاست جمهوری کمیتههای مختلف داریم که به تخلفات رسیدگی میکنند و طبق روال انجام میشود، بنابراین اتفاق جدیدی نیفتاده است.
وی عنوان کرد: در دولتهای مختلف شکایتهای مختلف از مدیران وجود دارد و جای رسیدگی آن ستاد رسیدگی به تخلفات در نهاد ریاست جمهوری است. این شکایتها از سراسر کشور و همه دستگاهها و تمام وزارتخانه برای بررسی ارسال میشوند و من تعداد آن را نمیدانم. این پروندهها یک جا نمیآیند و مانند پروندههایی است که هر جای دیگری میآید. این را از رسانهها شنیدم و چیز عجیبی نیست و باید بیاید. یعنی هر مدیری از یک ردهای به بالا اگر در موردش تخلفی و ادعایی مطرح میشود، باید در نهاد ریاست جمهوری مورد رسیدگی قرار بگیرد. این کار هم طبق روال انجام میشود و هیچ وقت در چنین لیستی نمیآید.
رئیس دفتر رییسجمهور در رابطه با سفر ظریف به چین گفت: سفر وی سفر بسیار خوبی بود و وزیر خارجه در صورت مذاکراتی که خواندم، بسیار جامع بحث کردند، هم در ارتباط با مسائل دوجانبه، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و هم توافق 25 ساله. در ارتباط با مسائل منطقه هم بحث کردند و طبیعتاً موضوع تحولات منطقه ما قطعا هم برای ایران و هم برای چین مهم است.
واعظی افزود: با توجه به اینکه چین دیگر چین گذشته نیست و به دلیل نوع ارتباطات اقتصادی که با بسیاری از کشورهای جهان دارد، امنیت و ثبات برایش مهم است و لذا با جدیت بیشتر از گذشته مسائل را رصد میکند. چین ایران را شریک خوب خود برای مسائل اقتصادی و حتی سیاسی میداند. ظریف در این سفر راجع به برجام و مسائل بین المللی صحبت کرده است. در مجموع سفر چین سفر موفقی است و گزارش امروز او در دولت از سفر این بود که گشایش خوبی پیش خواهد آمد.
رئیس دفتر رئیسجمهور در رابطه با نامه قالیباف به رئیس جمهور در خصوص اصلاح ساختار بودجه و اینکه آیا این نامه به دفتر رئیس جمهور رسیده است؟، تصریح کرد: همیشه این طور بوده که در بودجه میان دولت و مجلس با هم توافق، تفاهم و مذاکره میشود و اینگونه نیست که نه ما بخواهیم به عنوان دولت چیزی را که مورد توافق مجلس نباشد انجام دهیم و نه مجلس کاری میکند که مورد توافق ما نباشد. همیشه بوده و در همه دولتها و مجلسها این وجود داشته است.
وی افزود:، اما اتفاقی که اخیرا افتاده این است که این گونه نامهها همیشه بین ما، مجلس و قوه قضاییه و نهادهای انقلابی و حاکمیتی بوده است و اینکه ما اول خبرش را در رسانهها میخوانیم و بعد نامه را دریافت میکنیم، این چیز جدیدی است. فکر میکنم اصل مطلب که باید بیشتر به آن توجه کرد تا نوع تبلیغات، این است که بین ما و مجلس در مورد بودجه حتما سیاست ما سیاست همکاری و تعامل است. من این نامه را ندیدم.
واعظی در رابطه با افزایش قیمت کالاها بیان کرد: به دلیل شرایط بسیار سختی که کشور با آن مواجه است هم به دلیل تحریم و فشار حداکثری بر اقتصاد و هم کرونا، قیمت کالاها با نوسانات مواجه است. قسمت قابل توجهی از این نوسانات هم به افزایش قیمت ارز بر میگردد. عقیده من این است که این موضوع مشکل جدی درست کرده است، اما اینکه دولت و مسئولین ذیربط بیتفاوت هستند اصلا درست نیست.
وی افزود: یکی از دغدغههایی که شخص رئیسجمهور و بقیه اعضای کابینه با جدیت دنبال میکنند، همین است. آقای رییسجمهور صد قلم کالای مورد نیاز و ضروری مردم را دو بار در هفته قیمت گیری میکنند و برای مراقبت بیشتر به دستگاههای مسئول دستور میدهند. یا در دو جلسه ستاد اقتصادی آقای رییسجمهور اول جلسه از وزیر صمت و وزیر جهاد کشاورزی میخواهند آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی را اعلام کنند.
رئیس دفتر رئیسجمهور تاکید کرد: در آخر جلسه آقای همتی گزارشی از سفری که به عراق داشت و توافق خوبی که در مورد منابع مسدود شده ما در آنجا صورت گرفت، ارائه دادند، طرحی را برای آینده ارز دادند که امیدوار به اجرای آن هستم. وزیر صمت در این دو هفته که کار خود را آغاز کردند تمرکز خود را روی کارهای اساسی و کالاهای مورد نیاز مردم گذاشتند. در مجموع همه مسئولین ذی ربط سفره و معیشت مردم مهمترین دغدغه شان است.
واعظی با بیان اینکه آمریکا با تمام قوا به میدان آمده است، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری میگویند با جنگ اقتصادی روبرو هستیم و با طرفی روبرو هستیم که کاری میکند که اراذل و اوباش انجام میدهند. اگر شرایط عادی بود و ما دشمنی نداشتیم که هر روز علیه ما برنامه ریزی نمیکرد من میتوانستم بگویم سه یا چهار هفته دیگر این اتفاقات میافتد.
رئیس دفتر رئیسجمهور با اشاره به تحریم 18 بانک کشور افزود: البته ما در مورد این موضوع برنامه ریزی و کار کردیم و جایگزین مشخص کردیم و با صرافیها و ... کار کردیم. اینها چیزهایی است که اگر بخواهیم علنی بگوییم، دشمن علنی راه آنها را میبندد. در اکثر وزارتخانههایی که به خارج صادرات و واردات میکنند روشهایی دارند که تحریمها و فشارها را بتواند دور بزند. البته برای ما گرانتر تمام خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اگر شرایط عادی بود ما هم میتوانستیم صادرات انجام دهیم و هم واردات برایمان ارزانتر بود، اما شرایط به گونهای است که شرمنده مردم و این فشارها هستیم و از مردم تشکر میکنیم که میدانند، دولت و حاکمیت موافق این وضع نیستند و بنا ندارند در برابر فشارهای دشمن قد خم کنند. این هزینهای است که برای استقلالشان میدهیم. ان شاءالله با توجه به شرایطی که در دنیا هست و متوجه شدند از این همه فشار و تحریم به هدفشان نرسیدند، هر اتفاقی که در آمریکا بیافتد میدانند هر که سر کار بیاید چه این دولت باشد چه دولت دیگر با این ملت، نظام و حکومت نمیتواند از طریق فشار به نتیجه برسد. فلذا هیچ راهی غیر از تغییر موضع ندارد.
رئیس دفتر رئیسجمهور در رابطه با پایان تحریم تسلیحاتی ایران در 27 مهر ماه، تاکید کرد: به هر حال این یک کار بزرگی بود و اسمش تحریم ایران بود که بیش از ده سال است وجود داشته و هفته آینده ان شاءالله این تحریم برداشته خواهد شد. از دو جنبه این موضوع برای ملت ایران توفیق بزرگی است. جنبه اول این است که این تحریمی که برای صادرات تسلیحات و واردات داشتیم از هفته دیگر برداشته میشود.
وی افزود: توفیق مهم دیگر این بود که این موضوع یک کُشتی اساسی میان ما و آمریکا بود، زیرا با تمام قوا آمده بودند. بعد رفتند ماشه را آوردند که موفق نشدند و آن هم توفیق بزرگی بود. این کشور کشوری نیست که آمریکا با تکیه به نفوذ خود بتواند هرچیزی را به آن تحمیل کند. به نظر میرسد کار بزرگی انجام شده و این توفیقات فقط برای دولت نیست برای مردم و حکومت است که باید قدر آن را بدانیم.
واعظی در رابطه با اینکه روز یکشنبه همه تحریمها برداشته میشود؟ گفت: وقتی مانعی برداشته میشود دیگر روز اهمیت ندارد و شما میتوانید از روز یکشنبه به بعد حرکت کنید و هر کاری که قبلا نمیتوانستید در این زمینه انجام دهید را انجام بدهید.
وی در رابطه با اینکه آیا در این زمینه مذاکره و قراردادی صورت گرفته است، بیان کرد: از قبل مقدماتی برای مذاکرات و قراردادهایی فراهم شده است.
واعظی در رابطه با موضع روحانی در مورد عملکرد روسیه پیرامون قره باغ گفت: ما از اینکه در منطقه مان جنگ و خونریزی نباشد استقبال میکنیم و معتقدیم همه اختلافات و بحرانها نباید راه حل نظامی داشته باشد بلکه راه حل باید مذاکره و گفتگو و بر اساس اصول شناخته شده بین المللی باشد. موضع ما همواره در مورد قره باغ این بوده که تمامیت ارضی کشورها باید براساس مرزهای بین المللی به رسمیت شناخته شود و مورد احترام طرفین قرار گیرد.
رییس دفتر رئیسجمهور تصریح کرد: همیشه ما ضرورت پایان اشغال را گوشزد کردیم و اگر دو طرف در این چارچوب گام بردارند، در آینده شاهد استمرار این بحران و درگیری نخواهیم بود. لازمه هر گفتگویی آتشبس است. ما از آتش بسی که در روسیه توافق شده استقبال میکنیم و امیدوار هستیم هر دو طرف به چهار قطعنامه گذشته پایبند باشند.
واعظی در مورد سامانه جامع تجارت بیان کرد: رییس جمهور در چند ماه گذشته دستور دادند سامانههای هر کدام از دستگاهها مانند بیمه و گمرک و حمل و نقل که شامل 14 دستگاه میشود را به هم متصل کنند و یک سامانه ایجاد کنیم که تمام اطلاعات را تمام مسئولین ذی ربط آنلاین استفاده کنند یعنی لحظهای که در گمرک یا وزارت صمت اطلاعات یک خریدار یا فروشنده را وارد میکنید بقیه همان زمان ببینند.
وی افزود: این طراحی انجام شد و در جلسه دیروز اختلافات فنی مطرح برطرف و قرار شد سامانههایی که کامل وصل نیستند به آن متصل شوند. 9/9/99 را برای کامل شدن سامانه گذاشتیم و بیش از 75 درصد این اطلاعات در حال حاضر کامل است.