ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

مأموریت جدید وزارت اطلاعات برای داخل کشور/ نماینده مجلس: دولت باید نظارت خود بر بازار را دوچندان کند

حجت‌الاسلام قرائتی، اخیراً در یک سخنرانی قابل تأمل تأکید کرد: اتاق کار هیچ مدیرکلی نباید شکیل‌تر از نمازخانه باشد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

نماینده مجلس: دولت باید نظارت خود بر بازار را دوچندان کند

مأموریت جدید وزارت اطلاعات برای داخل کشور/ نماینده مجلس: دولت باید نظارت خود بر بازار را دوچندان کند

جبار کوچکی‌نژاد، نماینده رشت و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا درباره گرانی‌ها گفته است: معتقدم کالاهایی که در اختیار دولت است؛ دولت باید تلاش کند که تولید و توزیع این کالاها را کنترل و نرخ آن را با همان نرخ سال ١4٠٠ حفظ و بعد به سایر بخش‌ها امر و نهی کند. وقتی خود دولت قیمت‌ها را افزایش می‌دهد به طور قطع بخش خصوصی نمی‌تواند تابع سیاست‌های کاهش تورم باشد.

وی با اشاره به افزایش‌های قیمت خودرو در ابتدای سال، تصریح کرد: شاهد آن بودیم که قیمت‌ها در بازار خودرو به یکباره افزایش پیدا کرد. هر چند که در چند روز اخیر قیمت‌ها در این بازار نزولی بود اما آثار افزایش قیمت خودرو ماندگار بود و به سایر بازارها هم سرایت کرد و قیمت‌ها را یکجا بالا برد. در این شرایط اقتصادی، دولت باید مراقبت‌ها را بیشتر و از سوی دیگر باید نظارت خود را در بازار داخلی دو چندان کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: در حال حاضر قیمت دلار به یک ثبات نسبی رسیده. دولت برای افزایش انواع قیمت کالا هیچ توجیهی ندارد و حداقل در بخش‌های خدماتی مانند تعرفه‌های آب، برق و گاز می‌تواند مراقب کنترل قیمت‌ها باشد.[1]

*آنچه که در صحبت‌های آقای کوچکی‌نژاد خاصّه در بخش تأکید بر نظارت دولت بر بازار مطرح شده؛ پیش از این نیز بارها و بارها از سوی دلسوزان و عقلا به دولت هشدار داده شده بود.

هشدارهایی که به هر دلیلی اجرا نشده‌اند و رسیده‌ایم به امروزی که "گرانی بیقاعده" معیشت و زندگی مردم را آزرده است.

جالب آنکه مثلا تأکید کوچکی‌نژاد بر ضرورت دوچندان شدن نظارت دولت بر بازار و قیمت‌ها در حالی است که وزیر کشور دولت آقای رئیسی اخیراً گفته است: دولت قصد دخالت در قیمت‌ها را ندارد و فقط در مواردی مجبور می‌شود![2]

***

با "مدیران ناکارآمد" برخورد امنیتی می‌شود

مأموریت جدید وزارت اطلاعات برای داخل کشور

مأموریت جدید وزارت اطلاعات برای داخل کشور/ نماینده مجلس: دولت باید نظارت خود بر بازار را دوچندان کند

رسا گزارش داد: حجت‌الاسلام والمسلمین خطیب، وزیر اطلاعات، اخیراً طی سخنانی در همایش دادستان‌های کل کشور گفته است:

"وزارت اطلاعات در سال 1402 نهایت تلاش خود را در جهات مختلف از جمله مبارزه با رژیم صهیونیستی، مبارزه با تروریسم، مبارزه با نفوذ و جاسوسی و همچنین مبارزه با فساد و ناکارآمدی، در عین توجه به صیانت دارایی‌های انسانی و امکاناتی و آفند نسبت به دشمن، به کار خواهد گرفت و امیدواریم که مجموعه‌های اطلاعاتی در سال جاری بتوانند با کمک قوه قضائیه نقش جدی‌تری از خود بروز بدهند."[3]

*نکته بسیار مهمی که در این سخنان وزیر اطلاعات به چشم می‌خورد؛ عزم وزارت اطلاعات برای ورود به مقوله "برخورد با ناکارآمدی" است.

با رصد ما این نخستین بار است که می‌شنویم مقوله "ناکارآمدی و سوء مدیریت" نیز بصورت علی‌الاطلاق بعنوان عرصه مبارزاتی وزارت اطلاعات و سربازان گمنام امام زمان(عج) تعریف شده است.

وزیر اطلاعات چند روز قبل نیز در سخنانی با تکرار همین معنا گفته بود: دستگاه‌های نظارتی، اطلاعاتی و امنیتی ناکارآمدی را رصد کرده و در کنار مقابله با نفوذ و فساد مقابله با ناکارآمدی را در دستور کار داده‌اند.[4]

ورود نیروهای امنیتی به عرصه مبارزه با ناکارآمدی از آن حیث واجد اهمیت ویژه است که "ناکارآمدی" الزاما یک مسئله‌ی مشابه با سایر دستور کارهای وزارت اطلاعات نیست.

ناکارآمدی یکی از حیطه‌هایی است که اگرچه موجب اضرار بسیاری به آبروی نظام و معیشت مردم طی سال‌های گذشته شد لکن عملا از حیث برخورد امنیتی با هیچ مانعی مواجه نبود. کما اینکه همچنان هم نیست!

ما هنوز شاهد قوانینی هستیم که اگر اجرا شوند تأثیرات بزرگ و البته سریعی را بر معیشت مردم خواهند گذاشت اما به هر دلیلی اجرا نمی‌شوند و کسی هم به سبب این "ترک فعل" مؤاخذه نشده است.

ما شاهد برخی تصمیمات مجلس‌آرا از سوی برخی مسئولان هستیم که برای "نمایش اجرا" اتخاذ می‌شوند و هدفشان دور زدن قانون و اجرا نکردن آن از ترس قهر قشر ثروتمند یا هجوم توییتری است.

ما به رأی‌العین می‌بینیم که نبود نظارت بر بازار سبب حاکم شدن سودپرستی بعنوان قیمت‌گذار اصلی بازار شده است و البته نه تنها کسی هم نیست که مقابل این ولنگاری آشکار بایستد بلکه شاهدیم برخی مسئولان همچنان با افتخار اعلام می‌کنند که نمی‌خواهند بر بازار نظارت کنند.

لذاست که باید به این راهبرد جدید در وزارت اطلاعات امیدوار بود.

از حیث اقتراح نیز باید اشاره شود که برخورد با ناکارآمدی نیازمند پیوست‌های دقیق است.

به این معنی که مردم باید همانطور که اثر برخوردهای امنیتی وزارت اطلاعات را در افزایش ضریب امنیت و دستگیری جنایتکاران و جواسیس دیده‌اند؛ اثر برخورد با ناکارآمدی را هم ببینند و مثلا دقیقا لمس کنند که ورود جان‌فداهای گمنام اسلام و ایران به عرصه مبارزه با ناکارآمدی؛ کدامین تأثیرات را در کاهش گرانی بیقاعده، کاهش اجاره‌های گران مسکن، صفر شدن بی‌نظمی در بازار خودرو و کاهش حماقت‌های مدیریتی برخی مسئولان خواهد داشت؟

باید به استقبال مأموریت جدید وزارت اطلاعات رفت.

***

کنایه قرائتی به اتاق کار برخی مدیران

مأموریت جدید وزارت اطلاعات برای داخل کشور/ نماینده مجلس: دولت باید نظارت خود بر بازار را دوچندان کند

حجت‌الاسلام و المسلمین، محسن قرائتی، خطیب و مفسّر برجسته قرآن کریم اخیرا طی سخنانی در اجلاس نماز در استان مرکزی که خبرگزاری ایرنا آنها را منتشر کرد، گفته است:

"اتاق کار هیچ مدیرکلی نباید شکیل‌تر از نمازخانه باشد و تلاش شود تا بهترین و مناسب‌ترین فضاها برای اقامه نماز اختصاص یابد."[5]

*نکته مورد اشاره استاد قرائتی در واقع یکی از رموز اهمیت‌یافتن بیشتر نماز در جامعه اسلامی است. رمزی که با اهتمام مدیران؛ به جامعه مخاطب این پیام را مخابره می‌کند که نماز همواره در ارجحیّت نسبت به هر چیزی است.

متأسفانه دیده می‌شود که مکان اقامه نماز در برخی ادارات دولتی در زیرزمین یا در بخش‌های اضافی ساختمان در نظر گرفته شده است که این مسئله قطعا موجب وهن نماز است.

***

1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1359435

2_ mshrgh.ir/1491074

3_ rasanews.ir/003588

4_ http://fna.ir/3cbpue

5_ https://irna.ir/xjMvNw

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان