دلایل تغذیه‌ای سفید شدن مو (۲)

اگر رژیم غذایی فرد دچار کمبود روی باشد، فولیکول‌های موی او به تدریج از بین می‌روند و تعداد موهای در حال رشد کاهش می‌یابد.

دلایل تغذیه‌ای سفید شدن مو (2)

برخی از مواد معدنی هم می‌توانند از سلامت مو حفاظت کنند و کیفیت و کمیت‌ موهای در حال رشد را افزایش دهند.

دریافت مواد معدنی در رژیم غذایی روزانه می‌تواند از علایم کمبود مواد مغذی پیشگیری کرده و سلامت بدن را تضمین کند.

در زیر به مهم‌ترین مواد معدنی موثر در حفظ موی سالم و شاداب می‌پردازیم:

روی

اگر رژیم غذایی فرد دچار کمبود روی باشد، فولیکول‌های موی او به تدریج از بین می‌روند و تعداد موهای در حال رشد کاهش می‌یابد. در اثر کمبود دریافت روی، سنتز DNA و پروتئین تمام بدن کاهش می‌یابد. در نتیجه بافت‌های فعال بدن از جمله پوست و مو بازسازی نمی‌شوند.

مطالعات جدید نشان داده‌اند که کمبود روی موجب خشکی و شکنندگی موها می‌شود. آنزیم‌های متعددی در رشد و حفظ مو نقش دارند که عملکرد آنها وابسته به دریافت کافی روی می‌باشد. منابع غذایی مناسب روی‌ شامل گوشت قرمز، ماهی، ماکیان، شیر و لبنیات، غلات کامل، جگر، لوبیاها و آجیل می‌باشد.

مس

اگر در رژیم غذایی مس کافی دریافت نشود، رنگدانه‌های مو کاهش می‌یابد و مو به تدریج سفید می‌شود. اهمیت مس در تولید و متابولیسم موی در حال رشد نشان داده شده است. قسمت‌هایی از بدن که بیشترین مس را دارند، عبارتند از: موها، کبد و مغز. مس در آنزیم‌های مهمی مانند سیتوکروم اکسیداز در کنار آهن عملکرد متابولیکی دارد. آنزیم سیتوکروم اکسیداز از مهم‌ترین آنزیم‌های ناقل در مسیر تنفسی فولیکول‌های مو می‌باشد.

مطالعات اخیر نشان داده‌اند که میزان سفید شدن مو در افرادی که دچار کمبود مس، اسیدفولیک و اسیدپانتوتنیک بوده‌اند، بیشتر از افراد با دریافت کافی این ریزمغذی‌ها می‌باشد. ایجاد پیوندهای دی سولفیدی در تشکیل موی سالم و قوی، حائز اهمیت می‌باشد که برای ایجاد آنها باید مس کافی از طریق رژیم غذایی دریافت شود. منابع مهم غذایی مس عبارتند از: جگر، کلیه‌ها، گوشت عضلات، شکلات، آجیل، حبوبات و میوه‌های خشک.

منگنز و آهن

هر دو در انجام واکنش‌های متابولیک رشد و نمو اهمیت دارند. این دو عنصر فلزی در سنتز و حفظ RNA فعالیت می‌کنند که در کمبود آنها، ریزش موها افزایش می‌یابد و موها قبل از پایان عمر مفیدشان می‌ریزند. احتمالا افرادی که دچار کم پشتی موها هستند، از کمبود توام این دو ریز مغذی رنج می‌برند.

وجود آهن و منگنز کافی در رژیم غذایی، رشد فولیکول‌های مو را افزایش می‌دهد و فعالیت اکسیداسیون این سلول‌ها را تنظیم می‌‌کند. منابع خوب آهن شامل: جگر، غذاهای دریایی، گوشت کم چرب، ماکیان، لوبیاها و سبزیجات می‌باشد. منابع مناسب منگنز عبارتند از: غلات کامل، حبوبات، آجیل، چای و قهوه.

ید

در اثر کمبود ید، ریزش موها افزایش می‌یابد و موها شفافیت و سلامت خود را از دست می‌دهند. ید نقش مهمی در تنظیم عملکرد هورمون‌های تیروئیدی دارد، بدین ترتیب در حفظ سلامت موهای در حال رشد مهم می‌باشد. وجود مقادیر کافی ید در رژیم غذایی به استفاده مناسب از مواد مغذی در فولیکول‌های مو کمک شایانی می‌کند.

منابع مناسب آن شامل: نمک یددار، غذاهای دریایی به ویژه ماهی‌های آب شور، لبنیات پاستوریزه و برخی از سبزیجات می‌باشد.

کلسیم

دریافت کافی کلسیم در رشد و تغذیه مناسب فولیکول‌های مو نقش بسزایی دارد. کلسیم در رنگدانه‌دار شدن مو و حفظ استحکام آن حائز اهمیت می‌باشد. کمبود توام کلسیم، ویتامین B2 و ویتامین B5 موجب سفید شدن مو می‌شود. البته با کمبود دریافت رژیمی مس نیز عوارض وخیم‌تر می‌شود، به طوری که فولیکول‌های مو دچار سوء تغذیه می‌شوند.

نتیجه‌گیری

در مجموع، داشتن رژیم غذایی متعادل و حاوی مواد غذایی متنوع می‌تواند در حفظ سلامت مو نقش مهمی داشته باشد و کفایت رژیم غذایی در سلامت و شادابی مو منعکس می‌شود.

دریافت مکمل‌های رژیمی به تنهایی، نمی‌تواند تضمینی بر پیشگیری از سفید شدن موها باشد، بلکه با تشخیص به موقع کمبود مواد مغذی موثر در رشد و نمو موها و دریافت متناسب آنها در محیطی به دور از استرس‌ها و آلودگی‌های شیمیایی، می‌توان از صدمات آینده موها و پیری زودرس آنها پیشگیری کرد.

 

برای خواندن بخش اول- دلایل تغذیه‌ای سفید شدن مو- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر