به گزارش ایسنا، «سی.بی.سی» نوشت: جایزه صلح آلمان که پیشتر به نویسندگان مطرحی چون «اورهان پاموک»، «سوزان سانتاگ»، «آموس اوز» و «چینوا آچبه» اعطا شده بود، نصیب «مارگارت اتوود» نویسنده رمان «قصه ندیمه» شد.
او این جایزه را به خاطر «بینش سیاسی و توانمندی ادراکی عمیقاش در شناسایی پیشرویهای اساسی و خطرناک» دریافت میکند. این جایزه 25 هزار یورویی که از لحاظ مالی به کمکهای کتابفروشها و ناشران وابسته است، از سال 1950 به شخصیتهایی اعطا میشود که «تعهدات بازار کتاب آلمان را در زمینه ارتقای سطح درک بینالمللی انعکاس دهند.»
هیات تصمیمگیرنده این جایزه طی بیانیهای درباره برنده این دوره اعلام کرد: «انسانیت، عدالت و شکیبایی ویژگیهای ثابت کارهای اتوود هستند. از طریق اوست که ما تجربه میکنیم که هستیم، کجا ایستادهایم، و در قبال خودمان و همزیستی مسالمتآمیزمان با دیگران چه مسئولیتهایی داریم.»
«مارگارت اتوود» متولد 18 نوامبر 1939 است. او فعالیت ادبی خود را در کسوت یک شاعر آغاز کرد و تاکنون 60 کتاب برای بزرگسالان و کودکان به چاپ رسانده است. او چند کتاب شعر اپرا، فیلمنامه تلویزیونی و رمان گرافیکی هم در کارنامهاش به ثبت رسانده است.
«اتوود» سال 2000 پس از سه بار راه یافتن به مرحله نهایی نامزدی «من بوکر»، با رمان «آدمکش کور» موفق به کسب این جایزه مهم شد. این شاعر، داستاننویس و نویسنده آثار کودک، اکنون یکی از سرشناسترین نویسندگان و منتقدان ادبی کاناداست و جایزههای معتبر ادبی فراوانی را در کارنامه ادبی خود ثبت کرده است. او علاوه بر «من بوکر»، در سال 1985 جایزه ادبی «آرتور سیکلارک» را از آن خود کرد. جایزه دولتی ادبیات کانادا، «گیلر»، «پن/پینتر» 2016 و جایزه «ایمپک دوبلین» از دیگر جایزههای مهم ادبی هستند که کارنامه حرفهای «اتوود» را مزین کردهاند.
از این نویسنده آثار متعددی از جمله رمانهای «قصه ندیمه»، «عروس فریبکار»، «گریس دیگر»، «آدمکش کور» و «اوریکس و کریک» به زبان فارسی ترجمه شدهاند.
رمان «قصه ندیمه» او به خاطر تم ضدآرمانشهریاش اخیرا با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا دوباره مورد توجه خوانندگان و منتقدان قرار گرفته است. سریالی هم از این اثر با بازی «کیت ماس» ساخته شده که در مراحل ابتدایی پخش است و نظر مخاطبان را به خود جلب کرده است.