کاهش مصرف نمک، خطر بروز حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش نمی‌دهد

نمک نخوردن برای مبتلایان به بیماری‌های قلبی مثل نمک به زخم پاشیدن است. بیشتر افراد رغبتی به غذاهای بی‌نمک ندارند و حتی برخی معتقدند که به رغم توصیه پزشکان، مصرف نمک برای سلامتی مفید است. نمک چاشنی اصلی غذای سفره در کشورها و جوامع مختلف محسوب می‌شود.

کاهش مصرف نمک، خطر بروز حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش نمی‌دهد

پژوهشگران گفتند هیچ مدرک قطعی نیافته‌اند که نشان دهد کاهش مصرف نمک، خطر بروز حمله قلبی یا سکته مغزی را در افراد سالم کاهش می‌دهد.

نمک نخوردن برای مبتلایان به بیماری‌های قلبی مثل نمک به زخم پاشیدن است. بیشتر افراد رغبتی به غذاهای بی‌نمک ندارند و حتی برخی معتقدند که به رغم توصیه پزشکان، مصرف نمک برای سلامتی مفید است. نمک چاشنی اصلی غذای سفره در کشورها و جوامع مختلف محسوب می‌شود.

مطالعه‌ای جدید که روز پنجشنبه منتشر شد، باورهای پیشین درباره مصرف نمک را به چالش می‌کشد. این مطالعه نشان داد کاهش مصرف سدیم در افراد مبتلا به نارسایی قلبی – شش میلیون بزرگسال آمریکایی به آن دچادرند – خطر مرگ‌ومیر را افزایش می‌دهد.

نیویورک‌پست گزارش داد که مصرف بیش از حد نمک، با فشارخون بالا، بیماری قلبی و سکته مرتبط است و همین امر سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا (FDA) را واداشت است که به آمریکایی‌ها توصیه کند نباید روزی بیش از 2.3 گرم سدیم مصرف کنند. بزرگسالان آمریکایی در حالت عادی روزانه 3.4 گرم سدیم مصرف می‌کنند.

پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه کریتون در اوماهای نبراسکا به این نتیجه رسیدند که پایین بودن مقدار سدیم در رژیم غذایی، برای افراد مبتلا به نارسایی قلبی خطرناک است؛ خبری خوب برای چنین بیمارانی که دوست داشته باشند نمک بیشتری روی غذایشان بپاشند!

دکتر آنیرود پالیچرلا، نویسنده ارشد این مطالعه و رزیدنت داخلی این دانشگاه، در بیانیه‌ای گفت: «یافته‌های ما نشان داد که محدود کردن مصرف سدیم در رژیم غذایی به کمتر از میزان معمول، بر مدیریت نارسایی قلبی اثر معکوس می‌گذارد.»

به نوشته نیویورک‌پست، این پژوهشگران 9 کارآزمایی تصادفی کنترل‌شده را که بین سال‌های 2008 تا 2022 انجام شده بود – به اضافه آزمایشی که در سال 1991 منتشر شد – همراه با داده‌های سدیم دریافتی و اطلاعات مربوط به مرگ‌ومیر بیماران و بستری شدن‌های آنان، بررسی کردند.

این مطالعه که در نشست علمی سالانه کالج آمریکایی قلب و عروق با کنگره جهانی قلب و عروق ارائه شد، درمجموع بررسی داده‌های نزدیک به سه هزار و 500 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی را در بر داشت.

دانشمندان دریافتند که احتمال مرگ‌و‌میر در بیمارانی که روزانه کمتر از 205 گرم سدیم مصرف می‌کنند، 80 درصد بیشتر از بیمارانی است که مصرفشان بیشتر است، و به این نتیجه رسیدند که محدود کردن بیش از حد سدیم هیچ فایده‌ای برای این بیماران ندارد. اما هشدار دادند که یافته‌های این مطالعه، متضمن بی‌ضرر بودن مصرف آزاد نمک برای همه نیست.

دکتر پالیچرلا گفت: «محدود کردن مصرف سدیم برای کمک به مدیریت نارسایی قلبی مفید است و نکته مهم، میزان این محدودیت است. این مطالعه نشان می‌دهد که به جای محدود کردن بیش از حد سدیم، باید میزان مطمئنی از آن را مصرف کرد.»

با این حال، نتایج این مطالعه موید ادعاهای قبلی است که می‌گفت نمک دشمن ما نیست.

دکتر جیمز دی نیکولانتونیو، پژوهشگر قلب و عروق و نویسنده کتاب «دردسر نمک»، پیش‌تر به نیویورک‌پست گفته بود که با مصرف روزی شش گرم نمک، هیچ مشکلی برای سلامتی‌ پیش نمی‌آید.

او در سال 2017 گفته بود: «امروز درک می‌کنیم که برداشت 40 سال پیش ما درمورد نمک اشتباه بود. درواقع، نمک دروازه تغذیه سالم است.»

مطالعه‌ای در سال 2016 نیز به نتایج مشابهی رسید. پژوهشگران این مطالعه که در شهر نیویورک انجام شد، گفتند هیچ مدرک قطعی نیافته‌اند که نشان دهد کاهش مصرف نمک، خطر بروز حمله قلبی یا سکته مغزی را در افراد سالم کاهش می‌دهد. اما استدلال اداره بهداشت شهر نیویورک این است که محدود کردن مصرف نمک و پیروی از توصیه‌های مرتبط با آن قطعا تاثیرگذار است.

به گزارش نیویورک‌پست، سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا در سال 2021 از صنایع غذایی خواست که میزان سدیم موجود در محصولات خود را کاهش دهند تا از این راه تعداد مرگ‌و‌میرهای مرتبط با بیماری‌های قلبی کاهش یابد. طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری در ایالات متحده آمریکا، بیماری قلبی دلیل اصلی مرگ‌ومیر در این کشور است و فقط در سال 2021، 695 هزار و 547 نفر جان خود را به همین دلیل از دست داده‌اند.

توصیه کارشناسان این است که با مصرف میوه‌ها و سبزی‌های تازه و پرهیز از غذاهای فراوری‌شده، بسته‌بندی و کنسروی، میزان مصرف سدیم را محدود کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان