سخنگوی اقتصادی دولت به «دنیای اقتصاد» پاسخ داد

پیش‌شرط موفقیت مذاکرات

شماره روزنامه: ۵۹۵۹ تاریخ چاپ: ۱۴۰۲/۱۲/۹ ...

روز گذشته، بیستمین نشست خبری سید‌احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت، برگزار شد. او در این نشست در پاسخ به پرسش روزنامه «دنیای اقتصاد» در رابطه با برنامه تیم اقتصادی دولت برای انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در سال آینده و احتمال تغییر مسیر تحریم‌های اقتصادی ایران با انتخاب هر یک از کاندیداها، گفت: تمام همت دولت سیزدهم این است که «اثرات رفت‌وآمد روسای جمهور» در کشورهای دیگر جهان را بر اقتصاد ایران کاهش دهد. خاندوزی ادامه داد: نقطه شروع این موضوع هم انجام اصلاحات ساختاری اقتصادی در داخل است. هدف ما این است که تاثیر سوءمدیریت‌ها را بر اقتصاد ایران کاهش دهیم و از بی‌عملی در مواجهه با چالش‌های اقتصادی بین‌المللی پرهیز و وارد حوزه حل‌وفصل چالش‌ها با استفاده از ظرفیت‌های داخلی شویم.

سخنگوی اقتصادی دولت با تاکید بر اینکه دولت تاثیر عوامل بین‌المللی را انکار نمی‌کند، افزود: مسیر دیپلماسی اقتصادی و تجاری کشور محدود به یک مذاکره با یک اقتصاد و یک کشور نبوده و ایده اصلی دولت جایابی ایران در نظم نوین بین‌المللی است. قصد داریم این موضوع را نشان دهیم که شرط موفقیت در مذاکره، شروع آن در شرایط داشتن یک اقتصاد قوی است. اگر در شرایط ضعف و درماندگی باشیم قطعا نمی‌توانیم امتیازات تراز ملت ایران را طلب کنیم و آنها هم برای دریافت امتیاز بیشتر طمع می‌کنند. به گفته او این نگاه که فصل ممیز دولت سیزدهم و دولت قبلی است در مذاکرات برجامی و تعاملات بین‌المللی ادامه خواهد یافت.

چشم‌انداز بازار ارز

یکی دیگر از محورهایی که خاندوزی در سخنان خود به آن اشاره کرد، چشم‌انداز بازار ارز بود. خاندوزی ابتدا از اصحاب رسانه درخواست کرد در این زمینه در راستای منفعت مردم عمل کرده و مانع از شکل‌گیری انتظارات غیرواقعی و نادرست شوند. همچنین به گفته خاندوزی، پارامترهای بنیادی و کنترل رشد نقدینگی، افزایش صادرات نفت، مدیریت واردات و اختیارات خوبی که برای مدیریت بازار ارز در اختیار بازار مرکزی قرار گرفته است، شرایط بهتری برای آینده بازار فراهم کرده است.

درباره افزایش نرخ سود تصمیمی نگرفته‌ایم

خاندوزی همچنین درباره تجربه انتشار گواهی سپرده خاص با سود 30درصدی گفت: ستاد اقتصادی دولت مجوزی به بانک مرکزی برای انتشار گواهی سپرده خاص برای پروژه‌های ویژه با سقف سود 30درصد اعطا کرد. هدف بانک مرکزی از این اقدام مدیریت نوسانات بازار ارز بود؛ به این معنا که بخش سیال نقدینگی را که عمدتا در سپرده‌های دیداری و به شکل پول است به سپرده‌های مدت دار تبدیل کند؛ که این اتفاق در مجوز اولی که داده شد، رخ داد. به گفته او درباره استمرار این سیاست، بحث‌های کارشناسی در دولت همچنان ادامه دارد و از سوی دیگر درباره افزایش نرخ سود بانکی خارج از گواهی سپرده خاص هیچ تصمیمی در دولت اتخاذ نشده است.

آمار استقبال از طرح فجرانه کالابرگ

همچنین خاندوزی خاطرنشان کرد: طرح فجرانه کالابرگ یکی از این اقداماتی است که با استقبال خوبی مواجه شد؛ و مطابق آخرین آمار بیش از 14میلیون خانوار شامل 42میلیون نفر از طرح کالابرگ فجرانه استفاده کردند و از 18بهمن تا 7اسفند 38هزار میلیارد تومان از طریق فروشگاه‌ها خرید 11 قلم کالای اساسی انجام شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان