رئیس پلیس راه گفت: متوسط واژگونی خودرو در کشور 24 و در استان اصفهان 37 درصد است که 13 درصد از متوسط کشوری بیشتر است.
به گزرش خبرآنلاین، سردار حسن مومنی اظهار کرد: هر دو ساعت پنج نفر در کشور بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست میدهند و دهها نفر نیز مجروح میشوند؛ در بحث کاهش تصادفات تنها پلیس راه مسئول نیست و سایر دستگاهها نیز در این زمینه وظایف و تکالیفی دارند.
وی ادامه داد: با وجود اقدامات زیاد برای کاهش تصادفات هنوز هم آمار جانباختگان رانندگی در کشور کاهش چشمگیری نداشته و حتی در برخی موارد افزایش یافته است و در استان اصفهان نیز در 10 ماه امسال رُشد 11 درصد افزایش حوادث رانندگی برون شهری را شاهد بودیم.
رئیس پلیس راه خاطرنشان کرد: پس از پایان کرونا و با وجود افزایش سفرها و تعداد خودروها در سال 1401 حدود 20 هزار نفر از هموطنان جان خود را در حوادث رانندگی از دست دادند و با توجه به آنکه بر اساس آمار 54 درصد کشتهشدگان جوان هستند باید اهتمام ویژهای برای کاهش آمار تلفات جادهای داشت و هیچ کوتاهی در این زمینه بویژه زمانی که شعار کشور جوانی جمعیت است، قابل قبول نیست.
وی یادآور شد: سال 85 حدود 25 هزار نفر در کشور جان خود را در تصادفات از دست دادند ولی این آمار در سایه تلاش پلیس در سال 95 به 16 هزار نفر کاهش یافت که کمترین میزان در آن سالها بود و اگر روند رُشد تلفات تصادفات جادهای مانند سالهای دور ادامه مییافت تعداد تلفات حوادث جادهای امروز به 89 هزار نفر در سال میرسید.
مومنی همچنین با اشاره به اهمیت راههای استان اصفهان در حمل و نقل مرکز کشور گفت: اقدامات بسیاری در حوزه ایمنی راههای کشور و استان اصفهان باید انجام شود که بخشی از آنها سلبی و بخش دیگر ایجابی است.
سرعت خودروها در اصفهان بیشتر از میانگین کشوری
سردار مومنی اضافه کرد: بر اساس آخرین اطلاعات میدانی در اصفهان شاهد افزایش چهار کیلومتری سرعت خودروها در راههای بین شهری این استان نسبت به میانگین کشوری هستیم که بیشتر در آزادراههای منطقه رُخ میدهد و میانگین سرعت خودروها در کشور 79 کیلومتر و در اصفهان به 83 کیلومتر در ساعت میرسد.
فرمانده پلیس راه افزود: برای کنترل سرعت خودروها در استان اصفهان، مقرر است سامانههای دوربین کنترل سرعت در سراسر استان تقویت و فعال شود.
وی خاطرنشان کرد: پس از 10 سال در دولت سیزدهم برای نخستین بار شورای عالی ترافیک کشور با ریاست، رئیس جمهور برگزار شد و درصدد هستیم به آمار قابل قبولی در زمینه کاهش جانباختگان در تصادفات دست یابیم.
عامل 82 درصد تصادفات، سرعت، سبقت، بیتوجهی به جلو و خوابآلودگی است
سردار مؤمنی خاطرنشان کرد: عامل 82 درصد تصادفات، سرعت، سبقت، بیتوجهی به جلو و خستگی و خوابآلودگی است که تمام این عوامل مربوط به خودِ رانندگان است که اگر مراعات کنند جلوی بخش مهمی از این عوامل و درنتیجه وقوع تصادفات گرفته میشود.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: میزان فعلی جرائم بازدارنده نیست و از آن جا که جرائم راهنمایی و رانندگی جزو سبد خانوار نیست افزایش آن نیز موجب افزایش تورم نمیشود.
این مقام ارشد انتظامی به حوادث رانندگی در اصفهان اشاره کرد و گفت: در پنج سال گذشته در راههای برونشهری این استان بیش از سه هزار و 400 نفر بر اثر تصادفات جان باختند که عدد قابل توجه و نگران کنندهای است و امیدواریم با همکاری دستگاه قضایی و سایر دستگاهها در زمینه کاهش جان باختگان حوادث رانندگی در راه های برونشهری استان نتیجه مطلوبی را کسب کنیم.
سردار مؤمنی یادآور شد: میانگین تصادفات کامیونها در کشور پنج و در جادههای استان اصفهان به 15 درصد رسیده است که در این باره تصمیماتی اتخاذ شد تا در این حوزه اقدامات پیشگیرانه صورت بگیرد.
واژگونی خودرو در اصفهان 13درصد بیش از متوسط کشوری
رئیس پلیس راه فراجا به آمار بالای واژگونی خودرو در اصفهان نیز اشاره کرد و گفت: متوسط واژگونی خودرو در کشور 24 و در استان اصفهان 37 درصد است که 13 درصد از متوسط کشوری بیشتر است؛ در این باره تصمیماتی در شورای راهبری استانداری اصفهان اتخاذ شده است که امیدواریم به نتیجه مطلوب برسد.
رئیس پلیس راه فراجا افزود: اصفهان به چند دلیل اهمیت دارد یکی اینکه شریان اصلی ارتباطی راههای کشور است، دوم اینکه هفت درصد از راههای کشور را به خود اختصاص داده و سوم اینکه پنجمین استان در تعداد جان باختگان است بنابراین اگر تصادفات آن کنترل شود بطور قطع آمار جانباختگان حوادث رانندگی کشور نیز کاهش مییابد.