نماینده کارگران در شورایعالی کار گفت: وزارت بهداشت در اقدامی کاملا یکطرفه و غیرقانونی، بدون حضور شرکای اجتماعی، سبدی را معرفی کرده که در این سبد تعداد قابل توجهی از اقلام سبد، کاهشِ گرمی داشته است.
به گزارش ایلنا، جلسهی کمیته مزد، امروز چهارشنبه، 16 اسفندماه، با حضور گروه کارگری، کارفرمایی و دولتی برگزار شد.
محسن باقری، نماینده کارگران در شورایعالی کار، در مورد این جلسه گفت: در این جلسه، وزارت بهداشت از سبد غذاییِ جدید خود رونمایی کرد، که همانطور که قبلا پیشبینی میکردیم، میزانِ کالریِ مورد نیاز هر فرد در این سبد کاهش پیدا کرده است.
وی گفت: وزارت بهداشت در اقدامی کاملا یکطرفه و غیرقانونی، بدون حضور شرکای اجتماعی، سبدی را معرفی کرده که در این سبد تعداد قابل توجهی از اقلام سبد، کاهشِ گرمی داشته است.
باقری بیان کرد: به طور مثال، در سبدِ جدید 30گرم از مصرفِ روزانهی نانِ مورد نیاز هر فرد کم شده است. همچنین حدود 10 گرم از مصرفِ گوشت کم شده؛ یعنی درحالیکه در سبدِ قبلی، میزان مصرفِ گوشتِ روزانه 48گرم تعریف شده بود، در سبد جدید این میزان به 38گرم رسیده است. و یا 280 گرم میوه به 200گرم کاهش پیدا کرده است.
نماینده کارگران در شورایعالی کار گفت: این سبد در واقع مواد غذایی مورد نیازِ انسان برای بقا را تعریف میکند، و متأسفانه باید بگوییم که این سبدِ حداقلی، مبنایِ تعیین سبد معیشتِ کارگران قرار میگیرد و از همین سبد هم کاسته میشود و در نهایت سبد معیشت به شدت به شکلِ حداقلی تعیین میشود.
وی تاکید کرد: یک کارگرِ معمولی روزانه به 2هزار و 800 کالری نیاز دارد، این میزان در مشاغلِ سختتر به حداقل 5هزار کالریِ روزانه میرسد، که این میزان به شدت در این سبد تقلیل یافته و این کاهش خود را در سبد معیشت هم نشان خواهد داد.
باقری گفت: در مورد این سبد عنوان شده که در تعیینِ آن، نظر شرکای اجتماعی هم گرفته شده که ما این موضوع را تکذیب میکنیم. من به عنوان نماینده کارگران در شورایعالی کار میگویم که به هیچ عنوان گروه کارگری در جلساتی که احیانا وزارت بهداشت تشکیل داده، حضور نداشته است و این سبدِ غذایی مورد تائید ما نیست.
این فعال کارگری تاکید کرد: تنها نتیجهای که میتوان از مطرح شدنِ این سبد گرفت این است که این سبد علمی و کارشناسی نیست و احتمالا به سفارش وزارت اقتصاد طراحی شده و کاربردِ آن صرفا کاهش نرخ سبد معیشت کارگران است.
باقری گفت: دراین جلسه همچنین به موضوعِ سبد معیشتِ منطقهای به شکلِ محدود پرداخته شد، اما این موضوع اصلا جدی نیست، چراکه سبد معیشتِ متفاوت برای مناطق مختلف عملا وجود ندارد.