یک مطالعه جدید نشان می دهد که از هر 10 بازمانده سکته مغزی، 6 نفر در اواخر زندگی خود با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند.
به گزارش مهر به نقل از مدیسن نت، نتایج نشان میدهد که این میزان، در مقایسه با نرخ افسردگی 22 درصدی جمعیت عمومی است.
بهعلاوه، 9 مورد از 10 مورد افسردگی مرتبط با سکته مغزی در طی پنج سال پس از زنده ماندن از سکته مغزی رخ میدهد.
«پیانژونگ وانگ»، محقق ارشد از کالج کینگ لندن، در بیانیهای گفت: «افسردگی در بازماندگان سکته شایع است، اما تحقیقات ما نشان میدهد که این افسردگی برای مدت طولانیتری از آنچه قبلاً تصور میشد ادامه مییابد».
به گفته انجمن سکته مغزی آمریکا، تغییرات بیوشیمیایی در مغز ناشی از آسیب سکته مغزی میتواند با تداخل در توانایی فرد در داشتن احساسات مثبت، به افسردگی منجر شود.
برای این مطالعه، محققان موارد 6600 بازمانده از سکته مغزی را بررسی کردند.
نتایج نشان داد که افسردگی شدید بلافاصله بعد از سکته مغزی رخ میدهد، بیشتر از حد انتظار ادامه مییابد و سریعتر از موارد افسردگی خفیف عود میکند.
وانگ گفت: «افسردگی در میان بازماندگان سکته مغزی میتواند بر تحرک آنها تأثیر بگذارد و کارهای ساده ای مانند راه رفتن و نگه داشتن اشیا را با مشکل مواجه کند. همچنین میتواند خطر کلی مرگ آنها را افزایش دهد.»
وی در ادامه افزود: «کیفیت زندگی برای بازماندگان سکته مغزی مهم است، زیرا شواهدی وجود دارد که بازماندگان افسرده نرخ بقای کمتری دارند.»
وانگ گفت: «دلایل زیادی وجود دارد که میتواند باعث این امر شود، از جمله اختلال در زندگی اجتماعی بازماندگان، کاهش توانایی فیزیکی و اختلالات التهابی مشاهده شده در بیماران افسرده.»
وی میگوید: «پزشکان باید به بازماندگان سکته مغزی که افسردگی بیش از یک سال طول میکشد، توجه ویژه ای داشته باشند، چراکه ممکن است خطرات بالای تجربه افسردگی مداوم را داشته باشند.»