جوابیه

چشم‌انداز روشن اقتصاد کشور در ۱۴۰۳ با مشارکت مردم

شماره روزنامه: ۵۹۷۸ تاریخ چاپ: ۱۴۰۳/۰۱/۱۶ ...

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت اموراقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش مورخ 1403.01.14 روزنامه تعادل با تیتر «اقتصاد ایران در 1403 به کدام سمت می‌رود؟» و دو گزارش روزنامه دنیای اقتصاد با تیترهای « چشم‌اندازی مه‌آلود» و «10تابلو از اقتصاد1403» در مورخ 1403.01.14 توضیحاتی ارائه داد. دولت سیزدهم پس از آغاز به کار خود در نتیجه برخی سیاست‌ها و تصمیمات نادرست در سال‌های گذشته با مشکلات اساسی و ساختاری در اقتصاد مواجه بود که طی دوسال گذشته عزم خود را برای رفع این مشکلات معطوف کرد. نمود این مشکلات ساختاری در رشد اقتصادی پایین، رشدهای ناپایدار، افزایش تورم و کاهش قدرت خرید مردم مشهود بود؛ به‌نحوی‌که مشکلات سبب ایجاد تورم در طول دهه90 از سطوح 20 تا 25 درصد به میانگین بالای 40درصد شد.

اقدامات دولت سیزدهم در دوسال و نیم گذشته مبتنی بر اصلاح رویه‌های پیشین و زدودن این عوارض از اقتصاد ایران بود که با مجموعه‌ای از اقدامات از جمله تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار، تسهیل و افزایش سرمایه‌گذاری و تامین مالی، پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد، ارائه مشوق‌های مالیاتی به سمت تولید و... زمینه مشارکت فعال مردم در بخش‌های مولد اقتصاد را فراهم کرد و علاوه بر این، در سال1402 بر مدار برنامه «مهار تورم و رشد تولید» حرکت کرد. در نتیجه این اقدامات بر اساس گزارش مرکز آمار، رشد اقتصادی در 9ماه سال1402 با نفت مثبت 6.7درصد و بدون نفت مثبت 4.2درصد و در مجموع رشد اقتصادی در دو سال فعالیت دولت سیزدهم مثبت 12.6درصد بوده است؛ درحالی‌که این شاخص در دوره چهارساله دولت دوازدهم در مجموع منفی 1.3درصد بود. نتایج این رشد را می‌توان در کاهش نرخ بیکاری و کنترل نسبی نرخ تورم مشاهده کرد.

نرخ بیکاری در سال1402 برابر 8.1درصد بود و این کاهش همزمان با رشد مشارکت اقتصادی رقم خورد که حکایت از موثر بودن اقدامات دولت در حوزه بهبود محیط کسب‌وکار، بازگرداندن کشور به ریل رشد اقتصادی مثبت و همچنین هموار کردن مسیر سرمایه‌گذاری‌ها و تشکیل سرمایه در اقتصاد دارد. در همین حال براساس گزارش مرکز آمار، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در دو سال فعالیت دولت سیزدهم هم با رشد مثبت 8.1درصدی همراه بوده است؛ درحالی‌که این شاخص در دوره چهارساله دولت دوازدهم در مجموع منفی 33.9درصد رشد داشته است. یکی دیگر از مظاهر بازگشت اقتصاد به ریل توسعه، افزایش تامین مالی تولید از مبادی مختلف مانند سرمایه‌گذاری خارجی است. در سال 1402 رکورد جذب سرمایه‌گذاری خارجی شکسته شد؛ به‌نحوی‌که 318طرح سرمایه‌گذاری خارجی موفق به اخذ 5میلیارد و 531میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی معتبر شد و این میزان رکورد تمام ادوار گذشته را شکست.

بنابراین به نظر می‌رسد اقتصاد ایران در سال1402 با سیاست‌های اصلاحی دولت سیزدهم توانسته از شرایط نگران‌کننده دهه90 فاصله بگیرد و روند رشد و رونقی را که از ابتدای فعالیت دولت آغاز شده بود، تداوم ببخشد؛ تداوم این برنامه‌ها و تدوین برنامه برای تحقق شعار سال از سوی دولت، پیش‌بینی‌های منفی درباره سال1403 را منتفی می‌کند./شادا

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان