یکی از مسؤولان عالیرتبه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اوضاع ساکنان غزه را بسیار فاجعهبار و اسفناک دانست.
به گزارش ایسنا، لوئیس واتریج، از مسؤولان عالیرتبه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) ضمن هشدار نسبت به اینکه وضعیت ساکنان شهر غزه بسیار غمانگیز و فاجعهبار است، خاطرنشان کرد که ساکنان باقیمانده در شهر غزه در پی فقدان سرپناه کافی، به ساختمانهای بمباران شده و یا زیر پارچهها، ورقههای پلاستیکی و پتوها پناه میبرند.
بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، وی در ادامه افزود که در امان ماندن از باد و باران تقریبا امری محال و غیرممکن شده است و کمکهای امدادی و تجهیزات بسیار کمی باقی مانده است.
از سوی دیگر، آژانس آنروا اعلام کرد با 82 مورد تلاش و همچنین 9 تلاش سازمان ملل برای ورود کمکهای به شمال غزه مخالفت شده است.
آنروا ادامه داد: شرایط بقا برای حدود 65 تا 75 هزار نفر که تخمین زده شده که در شمال نوار غزه باقی میمانند در حال کاهش است.
پیشتر، «فیلیپ لازارینی» کمیسرکل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد، زمستان در غزه به معنای این است افراد بیشتری که از سرما میلرزند، جان خواهند داد.
وی افزود: دما کاهش مییابد و ریزش باران شروع میشود و هیچ پناهگاه امن، پتو یا لباس گرمی وجود ندارد که مردم کمی استراحت کنند.
لازارینی گفت: زمستان در غزه به این معنا است که مردم فقط به دلیل حملات هوایی یا بیماری یا گرسنگی نخواهند مرد.
وی تاکید کرد: زمان آن فرا رسیده تا آتش بس برقرار شود و کمکهای اساسی از جمله نیازهای مربوط به فصل سرما فرستاده شود.
پیشتر جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «در روزهای آتی، ایالات متحده بار دیگر میکوشد تا با همکاری ترکیه، مصر، قطر، اسرائیل و دیگر طرفین، در غزه آتشبس برقرار کرده، اسباب تبادل اسرا را فراهم کرده و جنگ را بهگونهای تمام کند که حماس در قدرت نباشد.»
بر اساس این گزارش، کابینه امنیتی اسرائیل طرح آتشبس با لبنان را در روز سهشنبه تصویب کرد و از روز چهارشنبه که این طرح وارد فاز اجرایی شده، درخواستهای بینالمللی برای تلاش در راستای برقراری آتشبس در جنگ غزه نیز افزایش یافته است.
از حملات وحشیانه اسرائیل به نوار غزه 419 روز میگذرد و مدتی است به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی و آب سالم، علائم سوءتغذیه و بیآبی روی کودکان و حتی بزرگسالان به وضوح خود را نشان میدهد. سازمان دفاع مدنی فلسطین مانند دیگر نهادهای بینالمللی اعلام کرد هیچ خانهای در نوار غزه نیست که از ابتداییترین نیازهای زندگی برخوردار باشد و وخامت شرایط بهداشتی و امنیت غذایی و عدم دسترسی به سادهترین و اولیهترین نیازهای زندگی گواه این شرایط است.
ارتش اسرائیل همزمان با ارتکاب جنایت هولناک در مناطق مختلف نوار غزه به تشدید عملیات نظامی خود در شمال این باریکه ادامه میدهد و حدود 50 روز است که با اجرای طرحی که به «طرح ژنرالها» معروف شده، مناطق مختلف شمال نوار غزه در محاصره هستند.
در همین راستا، سازمان دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد اسرائیل از کوچ اجباری و گرسنگی به عنوان سلاح جنگی در نوار غزه استفاده میکند.
اسرائیل با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن 2 قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعملهای دیوان بینالمللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسلکشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه میدهد.