«جنگ» لارش نورن در ایران منتشر شد

نمایشنامه «جنگ» نوشته لارش نورن با ترجمه‌ عاطفه پاکبازنیا منتشر شد.

«جنگ» لارش نورن در ایران منتشر شد

به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، ترجمه نمایشنامه «جنگ» نوشته لارش نورن با اجازه رسمی نویسنده از سوی انتشارات افراز منتشر شده و لارش نورن اجازه‌ ترجمه‌ تمام آثارش را به مترجم این اثر؛ عاطفه پاکبازنیا داده و مجموعه‌ آثار او به مرور و با نظارت نویسنده در ایران منتشر خواهد شد.

«جنگ» یکی از مهمترین نمایشنامه‌های‌ لارش نورن است. نمایشنامه‌ای که پس از انتشار آن در سال 2004 در سوئد، به زبان‌های مختلفی در سراسر جهان ترجمه و منتشر شد و اجراهای متعددی از آن در تئاترهای مطرح جهان به روی صحنه رفت. از مطرح‌ترین اجراهای این اثر می‌توان به اجرای درخشان اوستر مایر؛ کارگردان مطرح و صاحب سبک آلمانی، جهانی اشاره کرد. اجرای موفقی که در بیش از 15 کشور جهان به روی صحنه رفت.

این نمایشنامه دومین کتاب از مجموعه آثار این نویسنده است که در ایران با ترجمه‌ عاطفه پاکبازنیا منتشر می‌شود. پیش‌تر نمایشنامه‌ «ترمینال 3» با ترجمه‌ همین مترجم به عنوان اولین اثر ترجمه‌شده از لارش نورن به زبان فارسی، توسط انتشارات میلکان منتشر شده بود.

این نمایشنامه روایت‌گر داستان خانواده‌ای است که در جنگی خانمان‌سوز در ویرانه‌ای که روزگاری خانه‌ آن‌ها بوده، روزگار می‌گذرانند. مادر و دو دختر نوجوان او، در فقر و فلاکت و بدبختی که همه جا را گرفته، برای زنده ماندن تلاش می‌کنند. پدر خانواده که سرباز جنگی است، در جنگ گُم شده و هیچ خبری از او نیست. مادر و دو دختر فکر می‌کنند که او در جنگ کشته شده، اما یک روز پدر بازمی‌گردد و... .

لارش نورن که از او به‌عنوان مطرح‌ترین و برجسته‌ترین نمایشنامه‌نویس معاصر سوئدی و از مشهورترین نویسندگان اسکاندیناویایی، جهانی نام برده می‌شود، در نهم ماه مه 1944 در استکهلم زاده شد. ظهور اجتماعی او به سال 1963 و انتشار مجموعه شعر «یاس و برف» بازمی‌گردد که نقل بحث و نقد محافل ادبی شد. پس از انتشار نخستین مجموعه شعر، نورن بر تئاتر و ادبیات دراماتیک متمرکز شد. در واقع نمایشنامه‌نویسی نقطه عطف زندگی این نویسنده است. نمایش‌های او همواره فضای تئاتر، نقد و روشنفکری سوئد را تحت تاثیر خود درآورده‌اند.


نورن در شعر از سبک سوررئال پیروی می‌کرد، اما در نمایشنامه به سمت کارهای رئال رفت. رگه‌هایی از ابزورد هم در آثارش دیده می‌شود. نمایشنامه‌های او در مورد بحران هویت انسان‌هاست و کاراکترهایش مدام در حال مبارزه برای پیدا کردن هویت گم‌شده‌شان‌ هستند. او بر فضای جامعه معاصر و بحران روابط میان انسان‌ها تاکید دارد، این بحران می‌تواند در جمع کوچک خانواده یا در اعماق اجتماع باشد.

نمایشنامه‌هایی چون «خون»، «بازی»، «پاییز و زمستان» و... از دیگر آثار این نویسنده مطرح هستند که به مرور در ایران منتشر خواهد شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان