به گزارش ایسنا، مسعود صدری نسب، مجری پروژه "پتانسیلیابی انرژی جزر و مدی در دریای عمان و خلیج فارس" درباره انجام این پروژه اظهار کرد: مشکلات استفاده از سوختهای فسیلی همچون آلودگیهای محیط زیست محیطی بر کسی پوشیده نیست، بنابراین بسیاری از کشورها به سمت استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر روی آوردهاند. دریا و انرژی جزر و مد یکی از این منابع است که برخی از کشورهای همسایه همچون هند و پاکستان نیز به استفاده از این منبع برای استحصال انرژی اقدام کردهاند.
صدری نسب ادامه داد: ایران نیز در شمال و جنوب از موهبت وجود آب دریا برخوردار است که باید از آن برای استحصال انرژی بهره برد. بنابراین در این پروژه از شمال خلیجفارس تا چابهار مطالعات به منظور اندازهگیری نوسانات جزر و مدی انجام شد. بر اساس این تحقیقات از 10 ایستگاه مورد مطالعه 5 ایستگاه به عنوان مناطق مناسب برای استحصال انرژی مشخص شد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: همچنین این تحقیقات نشان داد در منطقه خوریات خورموسی بیشترین نوسانات جزر و مدی وجود دارد و بهترین منطقه برای تولید انرژی برق است، پس از آن نیز مناطق بندر امام(ره)، بنادر پل و کاوه قرار دارند.
بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی ریاستجمهوری، وی درباره نوسانات جزر و مدی در منطقه بندر امام(ره) نیز عنوان کرد: در یک روز قمری در این منطقه دو بار جزر و دو بار مد ایجاد میشود؛ یعنی هر 6 ساعت یکبار آب پایین رفته و 6 ساعت طول میکشد تا آب دوباره بالا بیاید و در هر دفعه نیز حدود 5.5 الی 6 متر آب بالا و پائین میشود. در این منطقه توانایی تولید 60 تا 80 مگاوات انرژی الکتریکی تجدیدپذیر وجود دارد و از آنجا که مجتمع بندری امام خمینی(ره) و منطقه آزاد تجاری پتروشیمی نزدیک محل احداث این نیروگاه است، برق تولیدی خریداران خود را خواهد داشت.