ماهان شبکه ایرانیان

هنگامی که به دیابت دچار شده باشید چنین بلاهایی سرتان می‌آید

دیابت یا بیماری قند اختلال سوخت‌وسازی در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین می‌رود و یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد.

هنگامی که به دیابت دچار شده باشید چنین بلاهایی سرتان می‌آید

 برپایه‌ی اعلام فدراسیون جهانی دیابت، هنگامی که پانکراس از کار تولید انسولین بازبماند یا وقتی که بدن عاجر از استفاده‌ی درست و به جا از انسولین تولید شده باشد گونه‌ای بیماری به نام دیابت در انواع مختلف پدید می‌آید.

جف داچی، بنیانگذار و مدیر عامل مؤسسه‌ی جهانی وان دراپ، نیز در این مورد می‌گوید: «کاری که انسولین می‌کند مثل کار کسی است که بخواهد روی طنابی که بین دو ساختمان بلند مرتبه کشیده شده است راه برود. چنان‌چه مقدار اندکی انسولین در بدن ترشح شود، به دلیل ابتلای به بیماری دیابت و پیامدهای آن به مرور زمان و به تدریج با دنیا وداع می‌کنم. حال اگر انسولین زیادی ترشح شود، بی‌درنگ در اغما فرومی‌روم و می‌میرم. پس باید به انسولین کمک کرد تا بتواند با حفظ تعادل روی خط زندگی که مانند همان طناب کشیده شده بین دو ساختمان است را برود.»

تشخیص و درمان اولیه‌ی دیابت می‌تواند در کاهش پیامدهای این بیماری مؤثر باشد. همچنین برای کاهش خطر ابتلا به انواع دیابت می‌توان رژیم‌های غذایی خاصی را در پیش گرفت که برخی از آن‌ها عبارت از پرهیز از مصرف مواد غذایی فرآوری و بسته‌بندی شده، مصرف بیشتر پروتئین، کاهش سدیم در بدن و مصرف بیشتر چربی‌های سالم است.

در ادامه به پاره‌ای از نشانه‌ها و پیامدهای بیماری دیابت اشاره می‌کنیم:

 

افزایش قند خون

دیابت

Credit: Thinkstock

داچی توضیح می‌دهد که وقتی قند خون او افزایش پیدا می‌کند احساس تنبلی و گیجی به او دست می‌دهد به طوری که هنگام راه رفتن انگار یک جفت کفش آهنی به پا دارد. وی می‌گوید: «وقتی به یکی از انواع دیابت مبتلا هستید، این که چقدر آب می‌نوشید مهم نیست بلکه مساله این جاست که تشنگی شما فروکش نمی‌کند. همین طور مهم نیست که چقدر غذا می‌خورید بلکه مشکل این است که احساس سیری به شما دست نمی‌دهد. همه‌ی این عوارض به دلیل چرخش قند بسیار در خون است و بدون انسولین این قند جذب سلول‌ها نمی‌شود تا بعد به صورت انرژی مورد نیاز شما درآید.»

 

کاهش قند خون

 

داچی می‌گوید: «زمانی قند به مقدار کافی در خون وجود نداشته باشد شما حکم ماشینی را پیدا می‌کنید که قرار است بدون بنزین حرکت کند. اگر قند را به موقع دریافت کنید، انرژی کافی برای دریافت غذا و هضم آن پیدا خواهید کرد. در غیر این صورت، بدن شما شروع به ارسال نشانه‌هایی برای دریافت انرژی می‌کند. آدرنالین فروکش کرده و در نتیجه شما عرق می‌کنید، ذهن‌تان مغشوش می‌شود و دستخوش این احساس می‌شوید که دنیا دارد دور سرتان می‌چرخد. در چنین حالتی اگر از شما بپرسند چه می‌خواهید به طور قطع در پاسخ خواهید گفت: «به من غذا بدهید!» حتی ممکن است قادر به تشخیص محیط اطراف خود نباشید و ناخودآگاه شروع به گفتن کلمات بی‌ربط کنید و هر چه زور می‌زنید نمی‌توانید خودتان را جمع و جور کنید.»

 

قند خون متعادل

قند خون

Credit: Thinkstock

زمانی که قند خون متعادل باشد فرد حس خوبی دارد. داچی می‌گوید: «انرژی شما تامین است و انجام هر کاری از شما ساخته است. اصلا مثل این است که دیابت ندارید. همه‌ی این حالت‌ها مربوط به زمانی است که قند خون شما متعادل باشد.»

 

گرسنگی مداوم

گرسنگی

Credit: Thinkstock

وقتی قند خون شما پایین باشد، به قول معروف هر چیزی که جلوی شما بگذارند آن را می‌خورید. داچی می‌گوید: «در این صورت اشتهای شما حد و حصری ندارد. من که گوشت‌خوار نبودم در مدت زمانی کمتر از یک دقیقه چهار مینی همبرگر خوردم! چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟ علتش این است که مغز شما خاموش می‌شود و پیام سیری مخابره نمی‌کند. بنابراین مدام فریادتان بلند است که: «من گرسنه‌ام!»

 

تشنگی مداوم

تشنگی

Credit: Thinkstock

از سوی دیگر زمانی که قند خون شما بالا باشد، هر چه آب بخورید باز تشنگی شما فروکش نمی‌کند. تو گویی درون شما به کویری لم‌یزرع تبدیل شده است! داچی در این باره هم می‌گوید: «همیشه تشنه‌اید. به این می‌ماند که وقتی آب می‌نوشید در بدن شما نمی‌ماند و یک سره از جای دیگری تخلیه می‌شود.»

 

تکرر ادرار

تکرر ادرار

Credit: wiseGEEK

طبیعی است که وقتی زیاد آب بنوشید از آن طرف تکرر ادرار اتفاق می‌افتد. فرایند تکرر ادرار به این دلیل است که بدن شما تلاش می‌کند تا خود را از شر گلوکز اضافی رها سازد.

 

اضافه وزن

اضافه وزن

Credit: SHUTTERSTOCK

چون سلول‌های شما انرژی کافی دریافت نمی‌کنند بدن شما مرتب به مغز پیام می‌فرستد که گرسنه است. بنابراین شما همیشه در حال غذا خوردن هستید و صد البته اضافه وزن هم پیدا می‌کنید.

 

کاهش وزن

برپایه‌ی پژوهش انجام شده در مرکز دیابت جاسلین، در پاره‌ای از موارد افراد مبتلا به دیابت در معرض کاهش وزن هم قرار می‌گیرند زیرا بدن آنان ناتوان از تبدیل غذای خورده شده به انرژی است. در نتیجه غذای خورده شده به شکل گلوکز اضافی در چرخه‌ی گردش خون قرار می‌گیرد. همچنین در این پژوهش آمده است: «بدن از مصرف همه‌ی گلوکزهای اضافی در خون ناتوان است و از این رو در نهایت به شکل ادرار دفع می‌شود.»

 

تاری دید

تاری دید

Credit: SHUTTERSTOCK

تاری دید شایع‌ترین نشانه‌ی دیابت است و معمولا یکی از نخستین علائم هشدار دهنده‌ی ابتلای به این بیماری است. فرد مبتلا به تاری دید از دیدن و تشخیص جزئیات عاجز است و هیچ چیزی را واضح و شفاف نمی‌بیند. پدیده‌ی تاری دید همچنین ممکن است در آغاز شروع دریافت انسولین در فرد رخ دهد.

 

 تغییر خلق‌وخو

تغییر خلق و خو

Credit: SHUTTERSTOCK

هنگامی که قند خون آدم نوسان داشته باشد و از سوی دیگر استرس و اضطراب ناشی از ابتلا به دیابت به فرد هجوم بیاورد، طبیعی است هر کسی که باشد حال و حوصله‌ای برای معاشرت با دیگران نخواهد داشت. اصولا افسردگی یکی از پیامدهای ناخواسته‌ای است که پس از ابتلا به دیابت در فرد ظاهر می‌شود.

 

خستگی

خستگی

Credit: SHUTTERSTOCK

از دیگر عوارض نوسان قند خون خستگی بیش از حد است. آدم وقتی خسته باشد با ارجاع هر کاری به او غافلگیر می‌شود. چنین فردی اگر قرار باشد تا از پله‌ها بالا برود مثل این است که به او گفته باشند قله‌ی اورست را فتح کن. در کل توان و حوصله‌ی هیچ کاری را ندارد. داچی می‌گوید: «چنین فردی خیلی که زرنگ باشد و بخواهد جنب‌و‌جوشی داشته باشد این است که اگر به او بگویند درست زیر پای تو گنجی نهفته است و فقط کافی است تا دستت را دراز کنی و آن را برداری شاید اندکی جا به جا شود و گنج را بردارد و دوباره به حالت اول درآید!»

 

آسیب‌پذیری بالا

آسیب‌پذیری

دیابتی‌ها حتی ممکن است دچار آسیب عصبی شوند. در این صورت ناتوان در درک سرما، گرما و درد هستند که همین باعث می‌شود آسیب‌پذیری بالایی داشته باشند.

 

عارضه‌ی کلیوی

عارضه کلیوی

Credit: SHUTTERSTOCK

براساس تحقیق صورت گرفته، وقتی قند خون بالا باشد کلیه‌ها قادر به تصفیه‌ی خون به شکل مناسب نیستند و این یعنی این که فیلترهای بدن به خوبی کار نمی‌کنند. همچنین در این حالت به کلیه‌ها فشار زیادی وارد می‌شود و از سوی دیگر خون فرد مبتلا آلوده می‌شود و در نهایت کلیه‌های او از کار می‌افتند.

 

عفونت لثه

لثه

Credit: SHUTTERSTOCK

محققان کلینیک مایو با انجام مطالعه‌ای به این یافته علمی رسیدند که بدن فرد دیابتی چون ضعیف است ناتوان از مبارزه با میکروب‌ها است. در این صورت خطر ابتلا به عفونت لثه و استخوان بالا می‌رود. محققان در این مطالعه نوشته‌اند: «عفونت لثه موجب ورم لثه می‌شود و در نتیجه دندان‌های فرد سست و شل می‌شوند. از طرف دیگر، امکان زخم شدن لثه و افتادن دندان‌ها بدون دخالت هیچ گونه عاملی وجود دارد.»

 

خارش و سوزش دست و پا

دست و پا

Credit: SHUTTERSTOCK

قند خون کنترل نشده ممکن است به آسیب خفیف عصبی یا نوروپاتی دیابتی منجر شود. این عارضه می‌تواند به بروز خارش و سوزش در دست و پا بینجامد.

منبع: msn

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان