ماهان شبکه ایرانیان

آیا استرس می‌تواند موجب بروز سرطان شود؟

استرس یا فشار روحی به بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی مدرن تبدیل شده است. چنانچه این سئوال «چگونه استرس می‌تواند موجب ابتلاء به سرطان شود» فکر شما را به خود مشغول کرده، مقاله‌ی پیش‌ِ رو به شما در یافتن جواب کمک خواهد کرد


استرس یا فشار روحی به بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی مدرن تبدیل شده است. چنانچه این سئوال «چگونه استرس می‌تواند موجب ابتلاء به سرطان شود» فکر شما را به خود مشغول کرده، مقاله‌ی پیش‌ِ رو به شما در یافتن جواب کمک خواهد کرد. آن را بخوانید تا ارتباط میان استرس بیش از حد و سرطان را مورد بررسی قرار دهید ...
محققان مختلفی تلاش کرده‌اند رمز و راز و ماهیت سرطان را آشکار کنند، اما هنوز موفق به یافتن علت دقیق بروز سرطان نشده‌اند. مطالعات مختلفی صورت گرفته و هنوز هم در حال انجام است به این امید که گزارشات پرده از ارتباط میان استرس و سرطان بردارند. با وجود آنکه هیچ گزارش تحقیقاتی رابطه‌ی علت و معلولی میان استرس و سرطان را به اثبات نرسانده است، مطالعات بسیاری نشان می‌دهند که داشتن استرس شدید ممکن است احتمال ابتلا به سرطان را افزایش داده، درست همانطور که خطر و احتمال حمله‌ی قلبی، فشار خون بالا، چاقی و ناباروری را افزایش می‌دهد.

استرس چگونه می‌تواند موجب بروز سرطان شود

نوجوانان تحت «استرس امتحان» و یا استرس ناشی از طلاق والدین قرار دارند. استرس شغلی به بخشی ثابت از شیوه زندگی مدرن تبدیل شده است. بدن راه‌های خود را برای مبارزه با استرس دارد. هنگامی که تحت استرس قرار دارید، هورمون‌های مختلفی مانند آدرنالین، دوپامین، کورتیزول، نورآدرنالین و اندورفین به درون خون آزاد می‌شوند و واکنش «مقابله‌ای یا گریزی» بدن را تعیین می‌کنند.

سیستم ایمنی ضعیف

سرطان به رشد غیر طبیعی سلول‌ها در بدن اشاره دارد. این سلول‌ها به اندام‌ها و بافت‌های سالم حمله کرده و در نهایت منجر به مرگ فرد می‌شوند. علت دقیق سرطان هنوز ناشناخته است. عوامل ژنتیکی و محیطی خاص خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند. ابتلاء به یک بیماری نشانه‌ای از ضعف سیستم ایمنی است. اگر سیستم ایمنی بدن شما قوی باشد، می‌توانید از رشد غیر طبیعی سلول‌ها ممانعت کنید، همانطور که می‌توانید از رشد ویروس و باکتری جلوگیری کنید. استرس عملکرد غدد درون ریز، دستگاه گوارش، سیستم ایمنی بدن، و در حقیقت تمام دستگاه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. همچنین علائم بیماری‌ها و اختلالات موجود را بدتر می‌سازد. چنانچه سیستم ایمنی بدن به خوبی عمل نکند، شانس و احتمال ابتلا به سرطان بیشتر می‌شود. بعضی از انواع سرطان مانند سارکوم کاپوزی و برخی از لنفوم‌‌ها بوسیله‌ی ویروسها به وجود می‌آیند. یک سیستم ایمنی قوی به جلوگیری از این سرطان‌ها کمک می‌کند.

دیگر تأثیرات منفی استرس

اثرات استرس بر سلامت شامل تغییرات فیزیولوژیکی، روانی و رفتاری مانند سردرد مداوم، بی‌خوابی، پشت درد، درد قفسه سینه، از دست دادن اشتها، ناراحتی معده، ضربان قلب بالا، فشار خون بالا، نوساناتی در سطوح قند خون، اضطراب، افسردگی، عصبانیت، بدخلقی، بی قراری، عدم تمرکز، و غیره می‌شود. عوارض جانبی استرس همچنین شامل افزایش فراموشی، پرخوری، افزایش وزن و چاقی است که می‌تواند به بیماری‌های قلبی عروقی و همچنین در برخی موارد به سرطان منجر شود.
افرادی که تحت استرس شدیدی قرار دارند، احساس نا امنی کرده و فکر می‌کنند مجبورند برای همیشه تحت شرایط ناراحت کننده زندگی کنند. آنها نیاز دارند ابتکار عمل را بدست گرفته و این وضعیت را تغییر دهند. اما معمولاً به مصرف مواد مخدر و یا الکل و استعمال دخانیات روی می‌آورند. تمام این عادات بد خطر و احتمال ابتلا به سرطان را در آنها افزایش می‌دهد.

مدیریت استرس

عوامل مختلفی، به عنوان مثال، مشکلات مالی، مسائل مربوط به روابط، درگیری والدین، زندگی پر مشغله، قرار گرفتن در معرض روابط سوء استفاده‌ آمیز، از دست دادن عزیز و یا وسایل گرانبها، از دست دادن شغل، تغییرات عمده در شیوه زندگی، رقابت در هر زمینه، کمبود مواد مغذی، و غیره مسئول افزایش سطح استرس می‌باشند. کسانی که احساس استرس شدید و درماندگی می‌کنند ممکن است استفاده از تسکین‌دهنده‌های استرس را مفید بدانند. اما ضرورت دارد در این مورد با پزشک خود مشورت کنند. داشتن خواب و استراحت کافی، پیروی از یک رژیم غذایی سالم، انجام مرتب ورزش، داشتن نگرش مثبت و مدیریت زمان می‌توانند به جلوگیری از استرس کمک کنند. و شما نیاز به قبول این واقعیت دارید که گاهی اوقات اوضاع خارج از کنترل می‌شود. کودکان و همچنین بزرگسالان بایستی تکنیک‌های مدیریت استرس و تکنیک‌های تمدد اعصاب مانند یوگا و مدیتیشن را بیاموزند.

گزارشات مطالعاتی

پاسخ به این سئوال «آیا استرس موجب به وجود آمدن سرطان می‌شود» دشوار است، بطوریکه تحقیقات بیشتری برای اثبات پاسخ آن مورد نیاز است. همه ما از رابطه ذهن و بدن و چگونگی تأثیر منفی و به طور موقت استرس بر بعضی عملکردهای سیستم ایمنی بدن آگاهی داریم. اما تا به امروز هیچ مدرکی دال بر اثبات تأثیر استرس بر ابتلا به سرطان وجود ندارد.
تحقیقی که اخیراً صورت گرفت و نمونه‌های حیوانی را شامل می‌شد، نشان داد که آزادسازی هورمون استرس توسط بدن، رفتار سلول‌های سرطانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بعضی از مطالعاتی که شامل بیماران مبتلا به سرطان بودند، اشاره بر این موضوع داشتند که احساسات منفی می‌تواند به رشد سریع و یا گسترش سرطان منجر شود. خصلت‌های شخصیتی شما، تعیین می‌کنند که چگونه با سرطان مقابله کنید. درست است که نمی‌توانید به طور کامل از استرس دوری کنید. اما قطعاً می‌توانید به طرز ماهرانه‌ای آن را اداره کرده و می‌توانید از تأثیرات جدی استرس بر روی سلامتی جلوگیری نمایید.
این گفته که استرس گاهی اوقات به جهت کسب بهترین نتایج ضروری است، نیز به همان اندازه درست است، به این دلیل که داشتن کمی استرس موجب هوشیاری و متمرکز ماندن شما می‌شود. بنابراین داشتن استرس همیشه هم بد نیست. زندگی که کاملاً خالی از استرس باشد، ممکن است موجب تنبلی و عدم خلاقیت در شما شود. اما بهتر است اقدامات احتیاطی را اتخاذ کرده و از استرس «بیش از حد» خودداری کنید.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان