زنان در برهه های تاریخی مختلف از شرایط اجتماعی متفاوتی برخوردار بودند که سایت بنیتا برای اطلاع شما از وضعیت زنان در مقاطع مختلف تاریخی و زنان مشهور تاریخ ایران و جهان سلسله گزارش هایی تهیه کرده است.
انوشه انصاری :
او متولد شهر مشهد درایران است . انوشه همیشه عاشق فضا و فضانوردی و درپی راه یافتن به فضابوده است . وی در سال1363 (1984) به همراه خانوادهاش به آمریکا مهاجرت کرد. وی اولین فضانوردایرانی الاصل دنیاست و اولین زن کیهانگرد و چهارمین نفری است که هزینهٔ سفر فضایی خود را پرداخت کردهاست. او همچنین پس ازعبدالاحد مومند فضانوردافغان دومین فضانورد فارسی زبان است. انصاری ترجیح میدهد درمورد خود از عنوان «فضانورد همراه» به جای واژهٔ «گردشگر فضایی» استفاده کند.
مریم میرزاخانی :
دکتر مریم میرزاخانی، استادیار جوان دانشگاه«پرینستون»، به عنوان یکی از 10 مغز برتر آمریکای شمالی معرفی شد و به او لقب سد شکن دادند. مریم میرزاخانی در سال های 73 و 74 ( سال سوم و چهارم دبیرستان) از مدرسهی فرزانگان تهران موفق به کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری شد و بعد از آن در سال 1994 در المپیاد جهانی ریاضی هنگ کنگ با 41 امتیاز از 42 امتیاز مدال طلای جهانی گرفت.سال بعد یعنی 1995 در المپیاد جهانی ریاضی کانادا با 42 امتیاز از 42، رتبه ی 1 طلای جهانی را به دست آورد.میرزاخانی از جمله بازماندگان سانحه غمبار سقوط اتوبوس حامل نخبگان ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به دره در اسفندماه سال 76 است.
کریستین امانپور:
فرزند محمد امانپور مدیر هواپیمایی ایرانی و همسر بریتانیایی او پاتریشیا است. کریستین تحصیلات خود را تا سن یازده سالگی در ایران و پس از آن تا پایان دوره دبیرستان در بریتانیا انجام داد. سپس به دانشگاه رودآیلند در آمریکا رفت و تحصیل خود را در رشته روزنامهنگاری در در سال 1983 به پایان رساند. کریستیان امانپور مجری برنامه «این هفته» در شبکه ایبیسی است. او پیشتر گزارشگر ارشد بخش اخبار بینالمللی شبکه خبری سیانان بود. او یکی از خبرنگاران نامدار ایالات متحده آمریکا است.
او از خبرنگاران جنگی متبحر جهان به شمار میرود. گزارشهای امانپور از بالکان باعث شد که در سال 1994 جایزه امی دو جایزه جورج فاستر پیبادی، دو جایزه جورج پولک و جایزه شجاعت در گزارشگری دریافت کند. او همچنین مصاحبههای بسیاری انجام دادهاست که از آن جمله میتوان به مصاحبه با ژاک شیراک 2003 (قبل از جنگ عراق)، محمود عباس 2003، ملک عبدالله 1999، پرویز مشرف 2001، یاسر عرفات 2000 و محمد خاتمی 1997 اشاره کرد.او به زبان های انگلیسی، فرانسوی و فارسی مسلط است.
پردیس ثابتی :
پردیس ثابتی (زاده سال 1354 در تهران) اکنون زیست شناس برجسته ایرانی-آمریکایی اهل فلوریدا و ساکن ماساچوست در ایالات متحده آمریکا و استاد دانشگاه هاروارد است.ثابتی سومین زنی در تاریخ است که با معدل 100 و مدارج کامل (به لاتین: Summa Cum Laude) از مدرسه پزشکی دانشگاه هاروارد آمریکا فارغ التحصیل شده است. وی بعنوان یکی از سرشناس ترین محققان آمریکا در زمینه بررسی ژنوم مالاریا، از بنیاد بیل و ملیندا گیتس بالغ بر 2 میلیون دلار بودجه تحقیقاتی دریافت کرده است.پردیس ثابتی اخیرا نیز به عنوان یکی از 100 چهره نابغه جهان از سوی گروه بین المللی Creators Synectics معرفی شده است.شبکه خبری سیانان نیز در سال 2007، ثابتی را به عنوان «یکی از 8 نوابغی که دنیای ما را متحول خواهند ساخت» معرفی کرده است. تحقیقات وی در خصوص تکامل انسانی در طیف وسیعی از نشریات معتبر علمی و تحقیقاتی جهان نظیر نیچر و ساینس منتشر شده است. دکتر ثابتی که تاکنون بالغ بر 20 اثر علمی و تحقیقاتی را به رشته تالیف درآورده است. وی همچنین عضو هیئت ناظرین متخصص در گردهمایی سال 2008 مجمع جهانی اقتصاد بود.