به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، انجام جراحیهای غیرتهاجمی و غیرمستقیم در دنیای پزشکی امروز به اندازه کافی جذاب هست اما محققان دانشگاه هاروارد آمریکا به تازگی موفق شدهاند یک بازوی رباتیک طراحی کنند که این قابلیت را دارد که مرزهای جراحی غیرتهاجمی را بیش از پیش گسترش دهد.
این بازوی رباتیک هنگامیکه آندوسکوپ در حال عبور از مجراهای تنگ بدن است به کار میآید و جراحان میتوانند از آن برای انجام اعمال جراحی استفاده کنند.
برخلاف ابزارهای جراحی معمول که امروزه پزشکان استفاده میکنند، که به طور کامل سفت و محکم هستند، ربات تیم هاروارد دارای یک طراحی ترکیبی است که دارای یک اسکلت سخت و محکم با مواد نرم است.
علاوه بر این، این بازوی رباتیک از چندین حسگر مختلف برخوردار است که به جراح کمک میکند که دقیقا متوجه شود که بازو کجاست، در حال لمس چه چیزی است و چگونه حرکت میکند.
میزان حساسیت و دقت این بازو به حدی است که میتواند در محیطهای بسیار حساس بدن مانند مغز و ششها نیز کار کند.
استفاده از ترکیبات شیمیایی در طراحی ترکیبی در این بازوی رباتیک این امکان را میدهد که انعطافپذیری آن در بیشترین میزان ممکن باشد و از چسب در آن استفاده نشده است.
قطعات نرم این بازو شامل یک فنجان مکنده است که میتواند بهتر از هر ابزار تیز و مستحکمی با بافت بدن کار کند.
نکته قابل توجه این است که تامین انرژی این وسیله در درون بدن با استفاده از آب صورت میگیرد.
محققان هاروارد اعلام کردهاند روشهای مورد استفاده برای طراحی این بازوی جراحی به اندازه کافی ساده و روشن هستند که بتوان تولید انبوه آن را آغاز کرد.
به علاوه امکان کوچک کردن این بازو تا ابعاد میلیمتری نیز وجود دارد تا بتواند در محدودترین قسمتهای بدن نیز به کار گرفته شود.
در حال حاضر با استفاده از این بازوی رباتیک، یک عمل جراحی بر روی معده یک خوک مرده انجام شده است و حال محققان قصد دارند پیش از آزمایشهای انسانی این وسیله را بر روی حیوانات زنده تست کنند.
"رابرت وود"(Robert Wood) عضو تیم تحقیقاتی در رابطه با این وسیله گفت: ما بر روی برخی از تکنیک های اندوسکوپی چالشبرانگیزتر تمرکز می کنیم که در آن، مهارت ابزارها و بازخورد حسگر میتواند به طور بالقوه بین موفقیت و شکست تفاوت ایجاد کند.