تحقیقات نشان میدهد که سرطان پروستات در کشورهایی که مصرف غذاهای چرب در آنها متداولتر است، شیوع بیشتری دارد. گوشت قرمز به دلیل محتوای بالای چربیاش افزایشدهنده خطر سرطان پروستات است. در عوض، سلنیوم و ویتامین E میتوانند از بروز این بیماری جلوگیری کنند. مصرف سبزیجات نیز میتواند از بروز این سرطان پیشگیری کند.
در جلوگیری از سرطان پروستات، رژیمهای سنتی ژاپنی و مدیترانهای نتایج مثبتی را نشان دادهاند. رژیم غذایی ژاپنی غنی از چای سبز، غلات، سبزیجات و ماهی است، در حالی که مقادیر کالری و چربی اندکی دارد و رژیم مدیترانهای سرشار از ماهی، میوه و سبزیجات تازه، سیر، گوجهفرنگی، روغن زیتون و ماهی بوده و هر دوی آنها گوشت قرمز اندکی دارند. و اما توصیههای 14گانه:
1 کالری مصرفی خود را محدود کنید. انرژی اضافی در بدن به رشد سرطان کمک میکند. سعی کنید تا وعده بعدی چیزی نخورید. فرصت خوردن از شما سلب نخواهد شد!
2 مصرف روغنهای حیوانی را کاهش دهید. چربی به خصوص چربی موجود در گوشت قرمز و لبنیات پرچرب سبب تحریک رشد سرطان پروستات خواهد شد.
3 از اسیدهای چرب ترانس پرهیز کنید. یادتان باشد که در مارگارین، غذاهای سرخ شده و سوخاری بیش از هر غذای دیگری این اسیدهای چرب وجود دارند.
4 مصرف ماهی تازه را افزایش دهید. ماهی تازه سرشار از اسیدهای چرب مفید امگا 3 است. حداقل هفتهای 2 تا 3 بار ماهی میل کنید. توجه داشته باشید که ماهی را پخته، آبپز و یا گریل کرده و هرگز سرخ نکنید.
5 مصرف روزانه میوه و سبزیجات را افزایش دهید. مواد مغذی ضد سرطان در میوههای رنگی و سبزیجات تازه، انواع توتها، آجیل و دانهها یافت میشوند.
6 از افراط در مصرف غذاهای پرکلسیم اجتناب کنید.
7 روزانه مولتی ویتامین ب کمپلکس و فولیک اسید مصرف کنید؛ البته زیر نظر متخصص تغذیه.
8 از مصرف مکملهای حاوی مقدار زیاد روی بپرهیزید.
9 ویتامین C طبیعی بیشتر مصرف کنید. ویتامینC طبیعی به وفور در مرکبات، انواع توت، اسفناج، گرمک، طالبی، فلفل شیرین و انبه وجود دارد.
10 در هفته چند مرتبه چای سبز بنوشید. نوشیدن چند فنجان چای سبز در روز، به پیشگیری از گسترش سرطان پروستات کمک میکند. کسانی که روزی 5 فنجان یا بیشتر چای سبز نوشیدهاند، 50 درصد کمتر از افرادی که روزی یک فنجان یا کمتر چای سبز نوشیدهاند، در خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار گرفته اند.
11 مصرف غذاهای مانده و ترشی و نمک سود را محدود کنید.
12 از گوجهفرنگی غافل نشوید. گوجهفرنگی منبع غنی لیکوپن، ماده قوی ضد سرطان است. کچاپ، رب گوجهفرنگی و دیگر سسهای گوجهفرنگی را البته از نوع خانگی آن توصیه میکنیم.
13 روغن زیتون مصرف کنید. روغن زیتون روغنی سالم است و آنتیاکسیدان و ویتامین E فراوانی دارد. از روغنهای دارای حلقههای اشباع نشده از جمله روغن کانولا، ذرت و سویا اجتناب کنید.
14 سلنیوم فراموش نشود. سلنیوم هسته مرکزی در مولکولهای سیستم ایمنی بدن شما است. ماهی تازه، نانهای سبوس دار، جو از منابع آن به حساب میآیند.
منبع:http://www.salamat.com
/ن