ماهان شبکه ایرانیان

عوارض جانبی ناشی از مصرف مکمل منیزیم

وجود مکمل‌های منیزیم برای تقویت سیستم ایمنی بدن و تنظیم سطوح هم قند خون و هم فشار خون مفید می‌باشد. از طریق این مقاله اطلاعات بیشتری از عوارض جانبی و شماری از فوائد این مکملها کسب نمایید

عوارض جانبی ناشی از مصرف مکمل منیزیم

وجود مکمل‌های منیزیم برای تقویت سیستم ایمنی بدن و تنظیم سطوح هم قند خون و هم فشار خون مفید می‌باشد. از طریق این مقاله اطلاعات بیشتری از عوارض جانبی و شماری از فوائد این مکملها کسب نمایید.
Mg نماد شیمیایی منیزم است بطوریکه هشتمین عنصر فراوان در پوسته زمین بوده در حالی که جزء چهارمین عنصر فراوان در بدن انسان به حساب می‌آید. یکی از مواد معدنی ضروی است که بدن ما جهت انجام صدها واکنش بیوشیمیایی حیاتی از جمله سنتز پروتئین بدان نیاز دارد. مکملهای منیزیم در استحکام بخشیدن به استخوانها و تقویت سلامت قلب از همه بهتر می‌باشند. منیزیم ایمنی را بهبود بخشیده و سطح فشار خون و نیز قند خون را تنظیم می‌سازد.
به دلیل اهمیت فوق‌العاده آن در بدن انسان، برای افرادی که نمی‌توانند میزان مورد نیاز منیزیم را از رژیم غذایی خود دریافت دارند دامنه و تنوع زیادی از مکملهای منیزیم در بازار موجود است. کمبود منیزیم به طور کلی می‌تواند به دلیل ضعف عملکرد دستگاه گوارش و کلیه رخ دهد. مکملهای غذایی نوشداروهای مؤثری جهت دریافت میزان مورد نیاز منیزیم به حساب می‌آیند. با این حال، اوردوز و یا مصرف بیش از حد مجاز این مکملها می‌تواند موجب بروز چندین عارضه‌ی جانبی شود.

عوارض جانبی

آنها در اشکالی مختلف مانند آنتی اسیدها، ملینها و همچنین در مولتی ویتامین‌ها یافت می‌شوند. و در قالب مایع، قرص، شربت، کپسول و پودر موجود می‌باشند. اکسید منیزیم، سالیسیلات منیزیم، هیدروکسید منیزیم، گلوکونات منیزیم و کلرید منیزیم برخی از انواع معمول مکمل‌های منیزیم می‌باشند. اگرچه این مکملها برای شماری از مقاصد دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما مصرف بیش از حد آنها می‌تواند موجب بروز عوارض جانبی چندی شود.
 سرگیجه
 تهوع
 ضعف عضلانی
 دل‌پیچه
 مشکلات قلبی
 مشکلات تنفسی
 ریتم غیر طبیعی قلب
 اسهال
 فشار خون پایین
 خواب آلودگی
 تاری دید
 کهیر
 خارش
 هیپرمنیزیمی (وجود سطح بالایی از منیزیم در خون)
 فلج عضلانی
 هیپوکالمی
 هیپوکلسمی
 افزایش یا کاهش دفع ادرار
 تورم (به خصوص در گلو، صورت و زبان)
 کما و مرگ (در موارد شدید)
جدای از این موارد، می‌توانند با چندین دارو تداخل ایجاد کرده و مشکلات خطرناکی را برای سلامت بوجود آورند. بنابراین، افرادی که داروهای خاصی مانند آنتی بیوتیک، داروهای ضد مالاریا، داروهای مدر و داروهای قلبی مصرف می‌کنند نبایستی مکملهای منیزیم را بدن مشورت پزشک مصرف نمایند.

فوائد

• مکملهای منیزیم که به طور گسترده‌ای برای تنظیم فشار خون و دیابت مورد استفاده قرار می‌گیرند، همچنین به عنوان مسهل و آنتی اسید بکار برده می‌شوند. شناخته شده است که این مکملها سطح کلسیم، روی، پتاسیم و مس در بدن‌مان را حفظ می‌کنند.
• آنها همچنین جهت درمان حملات آسم، بیماری‌های قلبی و عروقی، پره اکلامپسی در دوران بارداری، اختلال بیش فعالی همراه با کمبود توجه (ADHD)، خستگی مزمن، فیبرومیالژیا، بیماری ام اس (MS)، سنگ کلیه، سردردهای میگرنی، و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند.
مانند هر داروی دیگری، استفاده بیش از حد مجاز از مکملهای منیزیم می‌تواند موجب بروز شماری از عوارض جانبی گردد. بنابراین، کاملاً ضروری است که پیش از مصرف هرگونه مکمل در خصوص فوائد، عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی مورد نیاز با یک پزشک حاذق مشورت نمایید.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان