ماهان شبکه ایرانیان

راهکارهای مراقبت از پوست کودک در فصل سرما

روزانه ۲ – ۳ بار بدن فرزندتان را ماساژ دهید. پیش از ماساژ مقداری روغن گیاهی بر پوست او بمالید.

راهکارهای مراقبت از پوست کودک در فصل سرما

تحریریه ماهنامه کودک سالم

 

در این فصل، پوست کودک نه تنها در محیط بیرون از خانه، بلکه ممکن است در داخل خانه نیز آسیب ببیند. سیستم‌های گرمایش مرکزی یا بخاری و شومینه‌ها اگر چه به ظاهر مضر نیستند، اما می‌توانند منجر به خشکی پوست کودک شوند. به همین دلیل است که والدین در هر محیطی باید به پوست فرزندشان توجه کافی داشته باشند.

با رعایت چند نکته ساده می‌توان از پوست بدن کودکان محافظت کرد و آن را مانند پارچه‌ ابریشم نرم نگه داشت. در ادامه برخی از این راه‌ها و نکات را به شما معرفی می‌کنیم. توجه داشته باشید که در غالب موارد، علاوه بر پوست، لباس‌های کودک، خصوصا لباس زیر که با پوست تماس مستقیم دارد، نیز باید مورد توجه قرار گیرند.

نکاتی برای جلوگیری از خشکی پوست کودکان در فصل سرما

عوامل گوناگونی در فصل سرما در خشکی پوست کودکان موثر است. علاوه بر سردی و خشکی هوا، سیستم‌های گرمایشی نامناسب نیز موجب خشک شدن و ترک خوردن پوست کودک می‌شوند. برای جلوگیری از این مشکل، باید:
کودک را هر 2 تا 3 روز یکبار به حمام ببرید. مدت زمان شست و شو نیز باید کوتاه باشد.

پس از هر بار حمام و شست و شو، پوست کودک را مرطوب کنید. برای اینکار می‌توانید از مرطوب کننده‌های معمولی استفاده کنید. اما اگر فرزندتان نوزاد است یا پوست حساسی دارد، از کرم‌ها و مرطوب کننده‌های مخصوص کودکان استفاده کنید. اینکار مانع خشکی پوست کودک می‌شود. اگر قصد استفاده از مرطوب کننده‌های معمولی را دارید، اطلاعات مندرج بر پشت محصول را حتما مطالعه کنید. برخی محصولات محدودیت سنی دارند.

از آب گرم پرهیز کنید. شاید به نظرتان در یک روز سرد زمستانی حمام آب گرم خیلی دلچسب باشد و بخواهید فرزندتان را نیز از این لذت بهره مند کنید، اما واقعیت این است که آب گرم در فصول سرد سال برای پوست بدن بسیار مضر است و موجب خشکی بیشتر آن می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود برای حمام از آب ولرم استفاده شود.

روزانه 2 – 3 بار بدن فرزندتان را ماساژ دهید. پیش از ماساژ مقداری روغن گیاهی بر پوست او بمالید. با اینکار نه تنها ماساژ دادن برای شما راحت‌تر می‌شود، بلکه روغن جذب پوست شده و از خشکی آن جلوگیری می‌کند. ماساژ برای کودکان بسیار لذت بخش است.

مقداری وازلین داخل بینی کودک بمالید. معمولا در هوای سرد و خشک داخل بینی خشک شده و کودک احساس ناراحتی می‌کند. اگر خشکی داخل بینی برطرف نشود، ممکن است پوست خشک ترک برداشته و منجر به خون ریزی شود.
پوست لب را فراموش نکنید. هر 2 تا 3 ساعت یکبار پوست لب فرزندتان را با وازلین یا کرم‌های مخصوص چرب کنید.

کرم ضد آفتاب را فراموش نکنید. کرم ضد آفتاب مخصوص فصل تابستان نیست. در فصل سرما نیز استفاده از کرم ضد آفتاب ضروری است. خصوصا زمانیکه نور آفتاب بر سطوح برفی تابیده و نور در آن منعکس می‌شود. حتما پیش از خارج شدن از خانه پوست فرزندتان را به کرم ضد آفتاب آغشته کنید.

 اگر آب و هوای محل زندگی شما خیلی سرد و خشک است و شما مجبور هستید سیستم گرمایشی را همیشه روشن نگهدارید، حتما یک دستگاه رطوبت رسان در خانه خود قرار دهید تا ضمن گرما، هوای داخل خانه مرطوب باقی بماند.
 به فرزندتان در طول روز به میزان کافی آب ولرم بدهید تا بدن او دچار کم آبی نشود. کم آبی بدن منجر به خشکی و ترک خوردگی پوست می‌شود.

 از قرار دادن کودک کنار شومینه یا بخاری پرهیز کنید.

 برای شستن کودک، از صابون‌ها و شامپوهای غیر عطری و دارای مرطوب کننده استفاده کنید.

چند نکته در رابطه با پوشش کودک

پوشش کودک در خشکی یا نرمی پوست او تاثیر زیادی دارد. علاوه بر نکاتی که به آن اشاره شد، لازم است والدین به پوشش فرزندشان نیز توجهی ویژه داشته باشند. 

همواره به نکات زیر توجه داشته باشید
از پوشاندن بیش از حد فرزندتان در فصل سرما بپرهیزید. این کار اغلب باعث عرق کردن کودک و در نتیجه سوختن یا قرمز شدن پوست او می‌شود.
پوست سر کودک باید حتما پوشانده شود. هیچ گاه فرزندتان را در فصل سرما بدون کلاه از خانه خارج نکنید. بهتر است کلاهی را انتخاب کنید که علاوه بر سر گوش‌های او را نیز بپوشاند.

به جای استفاده از یک لباس ضخیم برای گرم نگهداشتن کودک، از چند لایه لباس نازک استفاده کنید. بهتر است جنس لباس‌های زیرین از نخ و سایر الیاف نرم و لطیف باشد. لباس‌های ضخیم باید به عنوان لایه‌های بیرونی مورد استفاده قرار گیرند. لباس‌های پشمی هیچ گاه نباید با پوست کودک تماس مستقیم داشته باشند چرا که می‌توانند منجر به حساسیت و آسیب پوست شوند.

لباس‌های کودک را به طور مرتب بشویید و برای شستن آنها از نرم کننده استفاده کنید. البته پوست برخی کودکان به اسانس موجود در نرم کننده‌ها حساس است. در این صورت از نرم کننده غیر عطری استفاده کنید.

هر چند وقت یکبار لباس‌های کودک را ضد عفونی کنید. لباس، خصوصا لباس زیر، یکی از اصلی‌ترین عوامل حساسیت‌ها و ایجاد انواع قارچ بر پوست کودک است. به همین دلیل تمیز نگه داشتن آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین پس از شستن آنها از خشک شدن آنها به طور کامل اطمینان حاصل کنید. ماندن رطوبت بر لباس به مدت طولانی امکان رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها را افزایش می‌دهد. می‌توانید برای اطمینان بیشتر، لباس‌های فرزندتان را با حرارت بالا اتو کنید.

برای شستن نوزادان در هفته‌های اول، بهتر است از صابون و سایر مواد شوینده استفاده نشود و تنها به آب ولرم بسنده کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان