ماهان شبکه ایرانیان

دیسک کمر و درمان آن زیر ذره‌بین روزچین

دیسک کمر جزو ناراحتی‌هایی است که هم در زنان و هم مردان قابل‌مشاهده است. درد موضعی در کمر، بی‌حسی و ضعف عضلانی، درد‌ انتشاری در پا، حس گزگز‌شدن و سوزش عضلانی از‌جملۀ مهم‌ترین علائم دیسک کمر به شمار می‌روند. در ادامه با روزچین همراه باشید تا به دیسک کمر و درمان آن نگاهی بیندازیم.

دیسک کمر و درمان آن زیر ذره‌بین روزچین

دیسک کمر جزو ناراحتی‌هایی است که هم در زنان و هم مردان قابل‌مشاهده است. درد موضعی در کمر، بی‌حسی و ضعف عضلانی، درد‌ انتشاری در پا، حس گزگز‌شدن و سوزش عضلانی از‌جملۀ مهم‌ترین علائم دیسک کمر به شمار می‌روند. در ادامه با روزچین همراه باشید تا به دیسک کمر و درمان آن نگاهی بیندازیم.

دیسک کمر چطور به وجود می‌آید؟

دیسک کمر در‌نتیجۀ وارد‌شدن فشار زیاد یا ضعیف‌شدن عضلات کمر (ناشی از بالا رفتن سن) رخ می‌دهد. به‌طور‌کلی منظور از دیسک کمر، دررفتگی یا بیرون‌زدگی ناحیۀ مرکزی دیسک است که در اثر بروز پارگی‌های کوچک به شکل شیارهایی باریک در اطراف آن، به‌مرور زمان ایجاد می‌شود. در‌واقع، فشار این بیرون‌زدگی‌ها یا دررفتگی بر ریشه‌های عصبی منجر به بروز ناراحتی دیسک کمر می‌شود.

هر چند که ممکن است در هر سنی دیسک کمر رخ دهد، اما به‌ویژه در افراد بالای 45 سال قابل مشاهده است. اغلب اوقات حرکتی اشتباه و ناگهانی منجر به التهاب کمر می‌شود. از‌سویی‌دیگر، مصرف دخانیات و سیگار احتمال ابتلا به این ناراحتی را افزایش می‌دهند. اسپاسم عضلات، دیسک کمر، تنگی کانال ستون مهرۀ کمری و…، جزو بیماری‌های شایعی هستند که در ناحیۀ کمر رخ می‌دهند.

عامل ژنتیک تأثیر قابل‌توجهی در ایجاد این ناراحتی دارد. یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد‌کنندۀ این ناراحتی، فشار زیاد و ناگهانی ناشی زمین‌خوردن یا بلند‌کردن جسمی سنگین است. همچنین اعمال فشارهای کم به‌صورت مکرر هم منجر به بروز این ناراحتی می‌شود.

عاداتی مانند مصرف دخانیات و قرار‌گرفتن بدن در حالاتی نامناسب جزو عواملی هستند که احتمال ابتلا به این ناراحتی را افزایش می‌دهند. علاوه‌بر موارد مذکور، چاقی، نشستن نامناسب روی زمین و صندلی، ایستادن در حالتی نامناسب، جای خواب نامناسب، عدم تحرک و انجام تمرینات ورزشی، فعالیت‌های جسمانی شدید و نامناسب، فشارهای عصبی و اختلالات مغزی هم جزو عواملی هستند که امکان ابتلا به دیسک را افزایش می‌دهند.

چطور دیسک کمر را درمان کنیم؟

انتخاب بهترین روش درمانی دیسک با تشخیص پزشک متخصص صورت می‌گیرد. ممکن است علائم شما مشابه فردی دیگر باشد، اما روش درمانی‌تان متفاوت از او باشد. در کل روش‌های درمانی دیسک کمر را می‌توان به انواع زیر طبقه‌بندی کرد:

دارو‌درمانی

دارو‌درمانی یکی از روش‌های درمان بدون جراحی است. داروهای ضد‌التهابی، شُل‌کننده‌ها و داروهای آسیب‌دیدگی عصب‌ها جزو روش‌هایی هستند که در دارو‌درمانی مورد‌استفاده قرار می‌گیرند. البته گاهی اوقات دارو نمی‌تواند کمکی به بیمار کند، آنگاه باید از روش‌های درمان فیزیکی دیسک کمر بهره برد.

درمان‌های فیزیکی

جراحی‌های بستۀ دیسک کمر (درمان با روش‌های کم‌تهاجمی و بی‌خطر به‌منظور جلوگیری از پیشروی بیماری)،  تمرینات تقویت‌کننده عضلات کمر و لیزر‌درمانی (روشی غیرتهاجمی، بدون درد و بدون هیچ عارضۀ جانبی) جزو روش‌هایی هستند که در دستۀ درمان‌های فیزیکی قرار گرفته‌اند.

عمل جراحی

خوشبختانه استفاده از این روش درمانی تنها در تعداد محدودی از بیماران مبتلا به دیسک کمر مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین روش جراحی بسته که یکی از جدیدترین روش‌های درمانی دیسک کمر شدید است، نسبت به جراحی باز ستون فقرات سریع‌تر بوده و ریسک کمتری هم دارد. علاوه‌براین، از‌آنجایی‌که این روش درد کمتری دارد، مصرف داروهای مُسکن در دورۀ بهبود را هم به‌صورت قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

دیگر روش‌های درمانی

شایان ذکر است در‌زمینۀ دیگر راه‌های درمان می‌توان از آب‌درمانی، درمان گیاهی، ماساژ، طب سوزنی، کمربند طبی، کمپرس سرد و گرم و تزریق هم به‌منظور درمان دیسک کمر استفاده کنید.

نباید از یادببریم که با توجه به کم‌تحرک شدن زندگی روزانه مردم، اصول ارگونومی و طریقه صحیح نشستن پشت رایانه و استفاده درست از انواع گوشی و تبلت می‌تواند در کاهش احتمال ابتلا به کمر درد و دیسک آن مثمر ثمر باشد. آرزوی تیم تحریریه روزچین سلامتی و بهروزی شماست.

این مقاله را در شبکه‌های اجتماعی بازنشر دهید
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان