طبق نظر متخصصان هر فرد روزانه 60 تا 100 تار مو از دست میدهد و این حجم از ریزش مو طبیعی است و جای نگرانی ندارد. اما اگر مقدار ریزش موی شما هنگام شانه کردن چشمگیر است؛ یا روی بالشتان موی زیادی دیده میشود، دچار ریزش مو هستید. در این مطلب 7 دلیل به ظاهر بی اهمیت، که باعث افزایش ریزش مو میشود را بیان میکنیم؛ تا با دانستن آن، راههای درمانی ضد ریزش مو را در پیش بگیرید.
1- استفاده از شامپوی نامناسب
ترکیب ماده شیمیایی سورفاکنات و سولفات موجود در بسیاری از شامپوها و نرمکنندهها اثر منفی بر مو میگذارد و حالت شکنندگی ایجاد میکند. این مسئله یکی از عوامل خارجی ریزش مو است و به منظور رفع این مشکل میتوانید از شامپوی بدون سولفات استفاده کنید.
2- استرس
تلوژن افلوویوم نام علمی ریزش مو است و هنگامی رخ میدهد که بدن تحت تاثیر جراحیهای بزرگ، کاهش وزن شدید، بارداری و استرس شدید قرار میگیرد. این تغییرات فیزیولوژیکی باعث میشود رشد مو کم و ریزش مو زیاد شود. خوشبختانه، تلوژن افلوویوم موقتی است و برای کاهش این مشکل باید از استرس دوری کنید و با مراجعه به پزشک متخصص، راههای درمانی در پیش بگیرید.
3- عادت غذایی اشتباه
به منظور حفظ سلامت بدن و کاهش ریزش مو، توجه به رژیم غذایی مناسب، الزامی است. عدم مصرف میوه و سبزیجات، پروتئین، غلات و لبنیات و مصرف فست فود، نوشابههای گازدار و چربی باعث افزایش ریزش مو میشود. مصرف پروتئین، آهن، منیزیم و مواد غذایی که در این مواد مغذی غنی هستند مانند ماست، مرغ، آجیل، بادام زمینی و... به کاهش ریزش مو کمک میکند.
4- دوش فشار قوی
فشار بیش از حد دوش حمام یکی از عوامل تاثیرگذار در ریزش مو است. اگر رسوب موجود در سوراخهای دوش و آهکهای آن هر چند وقت یکبار تخلیه نشود، نیز منجر به ریزش مو میگردد. اگر فشار دوش حمامتان بالا است، سر دوشی حمامتان را هرچه سریعتر عوض کنید.
5- گل سر یا تل سفت
اگر برای بستن موهایتان از گل سر یا تل استفاده میکنید، میزان سفتی آن را در نظر بگیرید. این عامل علاوه بر ایجاد سر درد، باعث ریزش مو نیز میشود. برای جلوگیری از ریزش مو، بهتر است از کش یا تل پارچهای استفاده کنید.
6- بیماری تیروئید
کم کاری یا پر کاری تیروئید از عوامل ریزش مو هستند. علاوه بر ریزش مو، دیگر علایم شایع کم کاری تیروئید عبارت اند از: خستگی، پوست خشک، یبوست و ضعف عضلانی. پرکاری تیروئید علایمی چون کاهش ناگهانی وزن، تپش قلب، تغییرات در چرخه قاعدگی و ریزش مو دارد. اگر مشکوک به این بیماری هستید با پزشک خود مشورت کنید تا علاوه بر درمان تیرویید، روند ریزش موی خود را کنترل کنید.
7- مشکلات هورمونی
بیماری غدد داخلی باعث به هم ریختن هورمون و افزایش سطح تستسترون میشود. این عامل میتواند باعث ریزش مو شود. افزایش وزن، بروز آکنه در صورت و بدن و رشد بیش از حد موهای بدن از دیگر نشانههای اختلالات هورمونی است.