به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از روابط عمومی دادگستری کهگیلویه و بویراحمد، امید محبی در اولین همایش ستادصبر دادگستری کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه در سال گذشته چهار جلسه با حضور مقام معظم رهبری در حوزه آسیبهای اجتماعی و فرهنگی برگزار شده است، عنوان داشت: یکی از دغدغههای کشور موضوع آسیبهای اجتماعی است که همکاری و حرکت همه دستگاهها در این راستا ضروری است.
وی تمرکز ستاد را بر سه حوزه رسانه ای، فرهنگی و آموزشی دانست و خاطرنشان کرد: 7 کمیته تخصصی در ستاد صبر تشکیل شده است.
دبیر ستاد ملی صبر گفت: احیای سنتهای اصیل و فرهنگ غنی استانها با هدف صلح و سازش با بهره گیری از توانایی سازمانهای مردم نهاد، ریش سفیدان، روحانیت و بزرگان طوایف ضروری است.
وی با بیان اینکه شبکههای اجتماعی علاوه بر خطرات و آسیب ها، ظرفیتهای مناسبی برا تحقق هدفگذاریها دارند، ابراز داشت: اگر افراد زیر هفت سال و بالای 80 سال را کنار بگذاریم، 45 میلیون کاربر تلفن همراه هوشمند در کشور وجود خواهد داشت و میتوان از این ظرفیت برای معرفی فرهنگ، تجارب موفق و ... برای کاهش آسیبهای اجتماعی و ترویج صلح و سازش استفاده کرد.
محبی بر اجرای حرکتهای پژوهشی و بهره گیری از ظرفیت فارغ التحصیلان و دانشجویان تاکید کرد و گفت: نباید جهت پایان نامهها صرفا این باشد که پایان نامهای تولید شود و باید با احصای نیازهای علمی جامعه از ظرفیتهای پژوهشی استفاده کرد.
وی افزود: همچنین ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی برای مقابله با آسیبهای اجتماعی ضروری است.
محبی نقش مساجد و بخشهای مذهبی در راستای تحقق اهداف ستاد صبر را موثر دانست و گفت: اقدامات فرهنگی کمک زیادی به پیشبرد اهداف میکند.
دبیر ستاد ملی صبر گفت: نقش مبلمان شهری در القای آرامش به جامعه محسوس است و میتوان از این حوزه برای پیشبرد اهداف و توسعه ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد.
محبی در ادامه گفت: ما مواردی از قتل را داشته ایم که به خاطر بوق زدن یک راننده و ایجاد درگیری بر اثر آن، اتفاق افتاده است و این نشان از عدم کنترل در برخی اتفاقات است که با کمی حوصله چنین اتفاق ناگواری قابل کنترل بوده است.
وی افزود: ستاد صبر متعلق به همه مردم است و نقش ما صرفا هماهنگ کننده است و میبایست دستگاهها برنامه عملیاتی خود را در این حوزه ارائه دهند.
محبی افزود: به طور مثال شهرداران یک خیابان از خیابانهای شهر را به نام خیابان صبر نامگذاری کنند و همهی شهروندان به این فرهنگ سازی بپردازند که در این خیابان سعی بر رعایت همهی قوانین و از خودگذشتگیها را بنمایند و حداقل این خیابان را به عنوان نماد فرهنگ صبر در شهرها داشته باشیم.
دبیرستاد ملی صبر با اشاره به اجرای طرحهای مختلف در حوزه ستاد صبر گفت: 15 هزار نفر در سامانه ستاد صبر ثبت نام کرده و فعالیت دارند.
گفتنی است، با توجه به حضور ریش سفیدان و معتمدین محلی در این همایش، نماینده این گروه از جامعه هم گفت: به نظر میرسد استفاده از ظرفیت قضات بازنشسته برای آموزش چگونگی برخورد قضات جوان با مراجعان یا متهمان بسیار ضروری است چرا که در دستگاه قضایی، قضات بازنشسته در خصوص شیوه برخورد با ارباب رجوع و متهمان بسیار خوب عمل میکردند.