به گزارش خبرنگار مهر، مسعود رحیمی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با تشریح تمهیدات نوروزی بانک مرکزی برای رفاه حال مردم گفت: در ایام نوروز سقف برداشت از عابربانک ها به 400 تا 500 هزار تومان افزایش خواهد یافت.
مدیرکل اداره نشر و ریالی بانک مرکزی افزود: بانک مرکزی مطابق با تمهیدات هر ساله توزیع اسکانس نو را آغاز خواهد کرد و بر این اساس سقف برداشت از عابربانک ها به 400 تا 500 هزار تومان افزایش خواهد یافت.
توزیع اسکناس نو در 60 شعبه بانکی
مدیرکل اداره نشر و ریالی بانک مرکزی گفت: 60 شعبه بانکی که اسامی آنها 15 اسفند ماه از سوی بانک مرکزی اعلام خواهد شد به توزیع اسکانس های نو خواهند پرداخت.
بر این اساس از ابتدای اسفند ماه 7 هزار میلیارد تومان برای تهران و 9 هزار میلیارد تومان برای شهرستان ها اسکانس تخصیص دادهایم و نگرانی از بابت تامین نقدینگی بانک ها نداریم.
وی افزود: با توجه به افزایش تقاضا برای پول نقد که در پایان سال تشدید میشود بانک مرکزی تصمیم دارد برای امسال هم سقف برداشت از خودپردازهای بانکهای متقاضی را برای مدتی افزایش دهد بهطوری که بانکهایی که خود درخواست را مطرح کنند سقف برداشت روزانه خودپردازهای آنها از 200 هزار تومان معمول تا 400 الی 500 هزار تومان افزایش خواهد یافت. این موضوعی است که در سال گذشته در برخی از بانکها اتفاق افتاد.
افزایش سقف پرداخت خودپردازها به 400 تا 500هزارتومان
این مقام مسئول در بانک مرکزی گفت: دوره افزایش سقف پرداز از خودپردازها در ایام پایانی سال بین 20 اسفندماه تا 15 فروردینماه خواهد بود؛ همچنین احتمال افزایش تراکنشهای بانکی تا 200 میلیون در روز وجود دارد.
به گفته مدیر کل اداره نشر و ریال بانک مرکزی، در حال حاضر در هر روز حدود 160 میلیون تراکنش در شبکه شتاب و شاپرک ثبت میشود که میزان موفقیت تراکنشها به حدود 99.5 درصد رسیده ؛ ضمن اینکه با توجه به افزایش مبادلات در روزهای پایانی سال احتمال افزایش تراکنشها تا 200 میلیون در روز وجود دارد و دور از ذهن نیست.
وی از توزیع 1600 میلیارد اسکناس نو از 21 اسفند خبر داد و گفت: حدود 900 میلیارد تومان اسکناس نو از 21 اسفندماه در شهرستانها و استانها و حدود 700 میلیارد تومان نیز در تهران توزیع میشود.
به گفته وی، بانکهای ملی، صادرات، اقتصاد نوین، سپه، پست بانک از جمله بانکهای منتخب هستند که توزیع اسکناسهای نو را برعهده خواهند داشت. این در حالی است که اسکناسهای نو در قالب 2000، 5000 و 10 هزار تومانی در اختیار مردم قرار میگیرد.
مدیر کل اداره نشر و ریال بانک مرکزی این را هم گفت که ذخائر بانک مرکزی برای توزیع اسکناس نو به اندازه کافی است، اما با توجه به اینکه ظرف دو ماه بعد اسکناسهای توزیع شده بار دیگر به شبکه بانکی بر میگردد در نتیجه برای جلوگیری از هزینههایی که میتواند تحمیل شود برای مرحلهی اول حدود 1600 میلیارد تومان در نظر گرفته شده که در صورت لزوم توزیع بیشتر انجام خواهد شد.
رحیمی در رابطه با توزیع سکه نیز تصریح کرد: بازار سکه در حال حاضر کاملا متعادل بوده و مشکلی وجود ندارد بهطوری که بانک مرکزی کاملا آن را کنترل میکند. با این حال در صورت لزوم و با توجه به هماهنگیهایی که با بانک ملی در شعبه کارگشایی آن انجام شده در صورت لزوم حراج سکه انجام شده تا تامین تقاضا صورت گیرد.
اسکناس جدید هزارتومانی مغایرتی با تغییر واحد پول ندارد
وی اظهار داشت: به هرحال اسکناس ابزاری برای پرداخت است که بانک مرکزی در رابطه با چاپ و توزیع آن اقدام میکند و اگر مصوبه هیات وزیران در سال آینده به تایید مجلس برسد و واحد پولی به تومان تغییر کند باز هم مغایرتی در انتشار اسکناس 1000 تومانی و تبدیل واحد پولی وجود ندارد، چرا که در هر صورت برای این تغییر زمان زیادی لازم است و باید پولهای موجود به تدریج از چرخه خارج شود.
وی همچنین در مورد اینکه آیا بانک مرکزی برای انتشار چک پولهای 200 هزار تومانی چاپ شده برنامهای دارد گفت: خیر چاپ این پولها به معنای آن نیست که بلافاصله توزیع شود، بلکه ما هم به مانند سایر کشورها برای ذخائر احتیاطی خود اسکناسهایی با ارقام درشتتر چاپ میکنیم و در زمانی که جامعه دچار شوک شود و یا اینکه نیازی به آن وجود داشته باشد برای انتشار آن اقدام خواهیم کرد.