روایتی شگفت از تدفین مجدد پیکر شهید صدر پس از 17 سال
قبر فعلی سید صدر
پس از سقوط رژیم بعثی، سیده ام جعفر مبلغ 600/00 دینار برای ساختن قبر سید صدر اهدا کرد؛ ولی به علت تمایلات برخی از نیروها که مایل بودند پیکر سید صدر دوباره به دروازه شهر نجف اشرف منتقل شود تا ضریح بزرگی برای آن ساخته شود، از یک سو و خانواده صدر از سوی دیگر باعث توقف کار ساختن آن شد ؛ ولی سرانجام مسئله به نفع خانواده صدر پایان یافت و ساختن ضریح فعلی دوباره از سرگرفته شد. هزینه های مربوطه توسط حاج عباس میرزا جنابی حلی هدیه شده است. خانواده سید صدر از اجازه ای بدین شرح برای ایشان صادر کرده است.
باسمه تعالی
برادر حاج عباس جنابی حلی از ما، خانواده امام شهید سید محمد باقر صدر خواسته است اجازه ساختن مرقد شهید و بذل سعی و مال خود در این راه را به ایشان بدهیم و ما با تشکر، این اجازه را دادیم. از خداوند متعال خواستار توفیق ایشان هستیم و می خواهیم که در امور مهم مربوط به این کار به ما مراجعه نماید. بنابراین نامبرده از طرف ما وکیل تام الاختیار هستند که امر ساختن مرقد شایسته شهی راد به عهده بگیرند؛ به شرطی که در اجرای مناسب امر از افراط و تفریط پرهیز کند. از برادران مسئول و دیگران خواستار همکاری با ایشان هستیم. همچنین سید کامل عمیدی در اتمام این عمل شریف و فراهم کردن تسهیلات و برداشتن موانع از سر راه اتمام آن نظارت کنند تا در اسرع وقت و به بهترین نحو ممکن صورت گیرد. در خاتمه اقدام مخلصانه و مودت آمیز ایشان را ارج می نهیم؛ زیرا در زمانی قدم به میدان گذاشته که بقیه از این کار خودداری کرده اند و مسئولیت این کار را به عهده گرفته است؛ در حالی که مدعیان از تحمل مسئولیت، شانه خالی کرده اند. خداوند بهترین پاداش را به او بدهد و از شفاعت پدر شهیدمان بهره مند سازد.
محمد جعفر فرزند سید محمد باقر صدر
شوال 1425 هجری قمری
همچنین خانواده شهید صدر وکالتنامه ای به شرح زیر برای سید کامل عمیدی صادر کرده اند:
باسمه تعالی
دیکتاتورهای ستمگر می خواستند در شب نهم آوریل سال 1980، نور ایمان و اخلاص و وفاداری به میهن و امت را خاموش کنند؛ ولی خواست خداوند عزوجل این است که نور همه جا را فرا گیرد؛ به همین علت پاسخ الهی به آن همه ظلم این بود که بت طاغوت و ظلم در چنان روزی پس از بیست و سه سال سرنگون شود تا معلوم گردد که خداوند فرصت می دهد، ولی اهمال نمی کند.
در دوران طاغوت گروهی از مومنان با آن نور آرمیده در وادی السلام، یعنی جسد مطهر شهید سعید آیت الله سید محمد باقر صدر، عهد بسته بودند و مانع از نابودی آن شدند و در موقع مناسب به رغم همه خطرها و دلهره ها، آن را به جای دیگری منتقل کردند.
هنگامی که کابوس عراق از بین رفت و محسبان و موالیان از هر سو به دنبال سید و رهبرشان آمدند، زمان آن فرا رسیده بود که قبر شریف ایشان نشان داده شده تا چراغی باشد برای عاشقان آزادی و کرامت و انسانیت.
در رأس این مؤمنان، برادر عزیز و مجاهد حاج سید کامل محمد علی رحیم العمیدی قرار داشت که همیشه نقش بارزی در حفاظت از این بقعه مطهر و صاحبش داشته است. بدین مناسبت و برای ارجگذاری از خدمات شجاعانه و بزرگ ایشان و به علت اخلاص و وفاداری و مهارتی که دارد، خانواده شهید سید محمد باقر صدر، همسر شهید و فرزندش محمد جعفر و دخترانش، نظارت کامل بر بنای مرقد شهیدمحمد باقر صدر را به ایشان واگذار کرده اند.
وظایف وی عبارتند از :
1 نظارت بر ساختن مرقد و تجهیز آن به کلیه امکانات.
2 تعیین کادر لازم برای انجام کار.
3 ارتباط با مؤسسات دولتی به عنوان وکیل خانواده در صورت مقتضی.
4 قبول هدایا و نذورات و غیره برای مرقد شریف.
5 جلوگیری از دخالت هر طرفی که می خواهد بدون اجازه خانواده و هماهنگی با وی فعالیتی را در مرقد انجام دهد. سید کامل عمیدی موظف است ما را در جریان تمامی جزئیات کار قرار دهد و همواره متعهد به حکم شرعی در موارد مسئولیت خویش باشد که انتظار ما هم چنین است. از خداوند متعال خواستار موفقیت ایشان هستیم. محمد جعفر فرزند سید شهید محمد باقر صدر 20 شوال 1425 هجری قمری
اخیرا ادعاهایی در مورد وجود پیکر سید صدر در جای دیگری مطرح شدند که باعث شد حاج عباس جنابی حلی عملیات ساختن ضریح را متوقف سازد ؛ ولی در اواخر جمادی الثانی 1426 هجری قمری، سید کامل عمیدی خواست وجود پیکر را در مکانی که خود ادعا دارد؛ برای نامبرده ثابت کند و به همین منظور خواست شکاف کوچکی در قبر باز کند و هنگامی که رایحه معطری از قبر بلند شد، حاج عباس جنایی، مطمئن شد و طرح را ادامه داد.
تذکر:
در ماه رمضان 1427 هجری قمری، جسد مطهر به دروازه ورودی شهر نجف اشرف منتقل شد تا نهادهای علمی و اجتماعی پیرامون آن ایجاد شود. در این مورد تمامی قطعه زمین پیرامون قبر، بدون باز کردن قبر به محل جدید انتقال داده شد.
آنچه در این فصل آمده است؛ مجموعه اطلاعاتی است که از منابع گوناگون به دست آمده است:
1 مصاحبه باسید زهیر عمیدی که در انتقال جسد در سال 1997 کمک کرده است. 2 مصاحبه با حاج علی عبدالله حلی 3 مصاحبه با عباس بلاش قبر کن مصاحبه نزار حاتم خبرنگار روزنامه کویتی القبس با عباس بلاش قبر کن که در شماره مورخ 2003/5/12 آن روزنامه چاپ شده است مصاحبه کانال تلویزیونی (العراقیه ) با سید زهیر عمیدی در تاریخ 2004/4/18 میلادی 7 مصاحبه عبدالرضا فرهود سردبیر مجله الکوثر با سید کامل عمیدی منتشر شده در تاریخ 15 جمادی الاول 1425 هجری قمری مصادف با 2004/7/4 میلادی 9 دو مصاحبه مفصل با سید کامل عمیدی نزد خانواده آقای صدر نگهداری می شود 10 مصاحبه با سید کامل عمیدی که بر روی سایت فرهنگی والفجر گذاشته شده است و از منبع قبلی استفاده کرده است. 11 (وجع الصدر) دردهای صدر و همسرش ام جعفر که از منبع قبلی استفاده شده است. 12 مصاحبه شخصی که طی آن در مورد نوشته های فعلی و برخی مطالب گمشده از وی سؤال کردم.
2. روزنامه کویتی (القبس) شماره مورخ 2003/5/12 با عنوان «القبس جزئیات دفن محرمانه صدر اول را فاش می کند» و همچنین مصاحبه کانال ماهواره ای (العراقیه) با سید زهیر العمیدی که در تاریخ 2004/4/18 پخش شد.
3. سید کامل می گوید که آنها عکسی از شهید صدر در داخل قبر گرفته اند که منتشر نشده است. انگار چنین مقدر بود که محمد باقر صدر پانزده سال بعد از خاکسپاریش به جایی برگردد که در دوران جوانی به ضریح حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام می آمد تا از او الهام بگیرد.
4. محفوظاتی که بدون سند هستند و به نظر می رسد که قبل از این مرحله باشد. مضمون این کلام در 5. مصاحبه با حاج علی عبدالله حلی آمده است. اضافه بر آنچه که سید کامل عمیدی درباره کراماتی که در کنار قبر شهید صدر دیده شده است مانند شفای بیماران و مانند آن.
6. سید زهیر عمیدی گفته است که تعداد گلها پنج عدد بوده است ولی آنچه که ما ذکر کرده ایم صحیح است که مطابق با تصویر است و او این مطلب را در مصاحبه ای با مجله کوثر ذکر کرده بود. و همین طور سید کامل عمیدی هم آنرا ذکر کرده است. و من هم با چشم خودم انگشتر را دیده ام.
7. و لذا عباس بلاش مرتکب اشتباه می شود اگر فکر کند که آقای صدر در محل فعلی دفن شده است.
8. پاسخ سیده ام جعفر صدر به پرسشهای نگارنده.
9. از سید محمد غروی که نسخه ای از این لوحه به من داده است تشکر می کنم و ایشان مطالب این لوحه را شخصا با دقت نوشته اند، در حالی که خواهر زاده او، حسین فرزند شهید علی، حبل المتین را برایش می خواند در تاریخ 5 جمادی الاول /1425 هجری قمری مصادق با 2004/6/23 میلادی.
10. آل عمران :169
11. سید محمد جعفر صدر این متن را در اختیار نگارنده گذاشته است.
12. سید محمد جعفر صدر این متن را در اختیار نگارنده گذاشته است.
13. سید کامل عمیدی این مطلب را به من گفته است.
منبع:ماهنامه شاهد یاران، شماره 18