به گزارش ایسنا، در جریان ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی و تعیین تکلیف سپردهگذاران تعاونیهای منحل شده چندی پیش بود که فرشاد حیدری – معاون نظارت بانک مرکزی – اعلام کرد که تا پایان بهمنماه کار تسویه حساب با تمامی سپردهگذاران تعاونیهای غیرمجاز به پایان میرسد. این تعاونیها البته شامل ثامن الحجج، افضل توس، البرز ایرانیان، آرمان (وحدت) و زیرمجموعههای موسسه کاسپین به ویژه فرشتگان میشد.
گرچه انتظار میرفت با این اعلام بانک مرکزی پایان بهمنماه تمام سپردههای سپردهگذاران پرداخت شده باشد و وضعیت موجود به پایان برسد، اما اینگونه نبود و شرایط به سمتی پیش رفته که همچنان سپردهگذاران به دنبال وجوه خود هستند هرچند که بانک مرکزی تاکید دارد که تاکنون 98 درصد آنها را تعیین تکلیف کرده است. در مجموع این تعیین تکلیف به معنی کامل دریافت وجوه سپردهگذاران نبوده و از نگاه این سپردهگذاران وضعیت آنها با توجه به اینکه نتوانستند سود مبالغ و همچنین کل آن را به طور کامل دریافت کنند، نامشخص است.
فرشتگان با حدود 500 هزار سپردهگذار بزرگترین زیرمجموعه موسسه مجاز کاسپین به شمار میرود که تاکنون بانک مرکزی برای آن حدود 4000 میلیارد تومان براساس شناسایی اموال و دارایی آن خط اعتباری اختصاص داده است، این در حالی است که فرشتگان بدهی 8600 میلیاردی دارد که جدا از 3000 میلیارد تومان سود تحقق نیافته آن مابقی و در حدود 5600 میلیارد تومان بدهی و سپرده محسوب میشود.
طی فرآیند مرحلهای که برای پرداخت وجوه فرشتگان در نظر گرفته شد از پایان اردیبهشتماه امسال از سقف سه میلیون تومان آغاز و در تیرماه بود که به مرز 200 میلیون تومان رسید ولی در آن زمان با توجه به برخی مسائل حسابهای موسسه کاسپین مسدود و پرداختها متوقف شد تا اینکه بار دیگر در آبانماه با رفع مسدودی حسابها شرایط بار دیگر برای پرداخت به سپردهگذاران از سر گرفته شد. این بار در کنار سپردهگذاران تا سقف 200 میلیون تومان سپردههای کلان و بالاتر از این رقم هم میتوانستند با مراجعه به شعب کاسپین تا حداکثر 200 میلیون تومان دریافت کنند.
با اینکه پایان بهمنماه تکمیل زمان نهایی تسویه حساب اعلام شده بود اما استعلام از موسسه کاسپین و همچنین بررسیهای میدانی حاکی از آن است که جریان تعیین تکلیف سپردهگذاران فرشتگان در کاسپین همچنان به روال قبل پابرجاست و تغییری در روند آن ایجاد نشده است.