ماهان شبکه ایرانیان

لیندا هم بد نیست!

لیندا، ممکن است اسمش را نمی‌دانستید اما حتما آن را دیده‌اید. لیندا همان گیاهی است که ساقه‌اش مانند پوسته نارگیل از خاک گلدان بیرون زده! این گیاه، یکی از مقاوم‌ترین گیاهان برای خانه و ادارات است.

لیندا هم بد نیست!

لیندا، ممکن است اسمش را نمی‌دانستید اما حتما آن را دیده‌اید. لیندا همان گیاهی است که ساقه‌اش مانند پوسته نارگیل از خاک گلدان بیرون زده! این گیاه، یکی از مقاوم‌ترین گیاهان برای خانه و ادارات است.

لیندا ممکن است ظاهر خیلی خاصی نداشته باشد اما با صبر و استقامت خود، شما را جذب می‌کند. در حقیقت این گیاه در محیط زندگی خود به صورت درختی درمی‌آید اما در درون خانه آنقدرها رشد نمی‌کند.

برگ‌های سبز، نواری و کاکل مانند لیندا از وسط ساقه ورآمده آن مانند آبشاری به بیرون روان می‌شوند. اگر شکیبایی کنید و گیاه را هم در شرایط مناسبش نگهداری کنید می تواند به ارتفاعی در حدود 180 سانتی متر هم برسد!

زادگاه این گیاه مناطق خشک مکزیک است و یکی از آسان ترین نخل‌ها برای پرورش درون خانه است.

شرایط رشد

– نور

لیندا را در مکانی روشن با نور زیاد آفتاب قرار دهید. این گیاه می‌تواند به نور مستقیم خورشید هم عادت کند. اما بهتر است این کار را آرام آرام انجام دهید و یک مرتبه گیاه را در جلوی آفتاب شدید نگذارید.

– آبیاری

در طول فصل رشد، گیاه را هر 7 تا 14 روز یک بار آبیاری کنید (هفته‌ای یک بار یا دو هفته یک بار). ساقه قلمبه گیاه آب را در خود نگه می‌دارد! پس مواظب باشید که گیاه را بیش از حد آبیاری نکنید. در طول فصل زمستان آبیاری را به یک بار در ماه کاهش دهید.

قبل از آبیاری مطمئن شوید سوراخ‌های زهکش گلدان باز و به اندازه کافی هستند. اگر سوراخ‌ها ناکافی بودند، به وسیله میخ، دریل یا هر شئ دیگری، تعدادی سوراخ به کف گلدان اضافه کنید تا آب اضافی در خاک نماند و باعث پوسیدگی ریشه گیاه نشود.

– دما

این گیاه آب و هوای گرم و خشک را می‌پسندد. بهتر است گیاه را در معرض سرما قرار ندهید و آن را برای مدتی طولانی در فضایی با هوای سرد نگه ندارید.

– خاک

لیندا به خاکی غنی، دارای مواد ارگانیک و با زهکشی خوب نیاز دارد.

– کود دهی

گیاه را در طول فصل رشد با کودهای مایع ضعیفی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کود دهی کنید. و یا می‌توانید در ابتدای فصل رشد (در فصل بهار) از کودهایی که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد می‌کنند و در اختیار گیاه قرار می‌دهند استفاده کنید.

تکثیر

گاهی لیندا بعد از مدتی شروع به تولید گیاهچه می‌کند که می‌توان هر کدام از این گیاهچه‌ها را به عنوان گیاهی مستقیل در گلدانی کاشت و گیاه را تکثیر کرد. البته تکثیر لیندا به این روش اندکی سخت است چرا که گیاهچه‌ها ریشه اندکی دارند.

برای تکثیر لیندا به روش کاشت گیاهچه ابتدا اجازه دهید گیاهچه‌های تولیدی گیاه به خوبی رشد کنند و اندکی بزرگ شوند. سپس با استفاده از تیغ یا چاقویی تیز و تمیز گیاهچه‌ها را با احتیاط از گیاه مادری جدا کنید. همانطور که گفتیم گیاهچه‌ها سیستم ریشه ای ضعیفی دارند پس برای تشویق آنها به ریشه دهی از هورمون ریشه دهی استفاده کنید. سپس گیاهچه‌ها را در گلدان‌ کوچکی که از قبل با خاک تازه پر کرده بودید، بکارید.

این گیاه به ندرت در داخل خانه گل  می‌دهد اما در صورت گلدهی و تولید دانه می‌توانید از دانه‌ها هم برای تکثیر استفاده کنید.

تعویض گلدان

برای تعویض گلدان در بهار دست به کار شوید. ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه خشک شود. سپس به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می‌شود. گلدانی تنها یک سایز بزرگ‌ تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید. اگر گلدانی که گیاه را در آن می‌کارید چند سایز بزرگ تر از گلدان قبلی باشد، رشد گیاه با اختلال مواجه خواهد شد.

اگر می‌خواهید گیاه لیندای بزرگی داشته باشید هر سال گلدان لینداتان را عوض کنید. اما اگر می خواهید اندازه گیاه را در حد قابل کنترلی نگه دارید این کار را هر یک سال در میان انجام دهید. در هر صورت باید بدانید که نخل‌ها زمانی که گلدان برای‌شان کوچک است رشد بهتری دارند پس آنها را بیش از حد تعویض گلدان نکنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان