بهناز ضرابی زاده در گفتوگو با خبرنگار
گروه فرهنگی خبرگزاری میزان،با اشاره وضعیت نامناسب معیشت نویسندگان و پژوهشگران گفت: وضعیت کتابخوانی و سرانه مطالعه کشور اصلاً خوب نیست. بهبود وضعیت کتابخوانی معیارهای مختلفی دارد و این مشکلی نیست که یک روزه حل شود. اگر می خواهیم در بخش کتاب به موفقیت برسیم باید مشکلات جدی معیشت هنرمندان را پیگیری و حل کنیم.
وی در همین راستا ادامه داد: در نظر گرفتن این مساله که سرانه مطالعه کاهش یافته چندان سخت نیست و کاملاً مشهود است. ما باید برنامه ریزی فرهنگی درست و مناسبی را در نظر بگیریم و در همین راستا از همان ابتدا نتیجه کار را ترسیم نماییم.
نویسنده نامزد جایزه چهره سال انقلاب نسبت به عدم تبلیغات مناسب در عرصه کتاب اظهار کرد: متاسفانه وضعیت عرضه بنا بر تقاضای موجود خوب نیست. رسانهها و مسئولین چندان توجهی به فضای کتاب و انتشار آثار ندارند و اگر اثری هم چاپ شود برای آشنایی مخاطب با آن اثر هیچ تلاشی نمیشود.
وی بهسازی کتابخانه های کشور را امری واجب دانست و ادامه داد: ما نیازمند آن هستیم که تمامی مناطق و بخش های کشور با فرهنگ خود آشنایی بیشتر پیدا کنند. این آشنایی می تواند از طریق چاپ آثاری مربوط به آن منطقه صورت گیرد. آثاری که علاوه بر مردم بومی سایر مردم و حتی گردشگران نیز بتوانند از آن بهره مند شوند.
نویسنده "دختر شینا" ما نیازمند آن هستیم که تمامی مناطق و بخش های کشور با فرهنگ خود آشنایی بیشتر پیدا کنند. این آشنایی می تواند از طریق چاپ آثاری مربوط به آن منطقه صورت گیرد. آثاری که علاوه بر مردم بومی سایر مردم و حتی گردشگران نیز بتوانند از آن بهره مند شوند.
ضرابی زاده از عدم برنامه ریزی مناسب برای پر کردن اوقات فراغت جامعه با کتابخوانی خاطرنشان کرد: در زمانی که فضای مجازی تمامی وقت مردم را از آن خود کرده باید برنامه ای درست برای بازگشت مردم به سوی کتاب در نظر گرفته شود. ذائقه مردم می تواند بار دیگر به سمت کتابخوانی کشیده شود و یکی از اهرم های مهم در این مساله تبلیغات درست و از جمله حمایت رسانه ها است.