ماهان شبکه ایرانیان

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی:

«کابلی» یک باستان شناس با اخلاق است

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: توقع می رود بین افرادی که در حوزه علوم انسانی فعالیت می کنند و با معارف ایران بیشتر آشنا هستند اخلاق جایگاه مستحکمی داشته باشد و من درکابلی این رامی بینم .

«کابلی» یک باستان شناس با اخلاق است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، سید محمد بهشتی رییس پژوهشگاه این مطلب را در مراسم نکوداشت میر عابدین کابلی باستان شناس پیشکسوت مطرح کرد .

او کابلی را استادی ایران دوست و دارای جایگاه علمی دانست و با اشاره به تجربیات شخصی اش با وی افزود :زمانیکه در دهه 60به سازمان میراث فرهنگی آمدم بنابه دلایلی گمان می کردم می دانم به کجا آمده ام به دلیل تحصیل در رشته معماری ، به تاریخ معماری علاقه داشتم ، در طول سالهای پیش از انقلاب به شکل حریصانه ای ایران را گشته بودم و روسای سازمان نظیر حجت ، زرگر و مرحوم کازرونی از دوستان قدیمی ام بودند و کما بیش در جریان امور سازمان بودم

بهشتی گفت: سه ماهی طول کشید تا متوجه شدم نمی دانم به کجا آمده ام که البته در حشر و نشر با دوستان و فعالان سازمان به این نتیجه رسیدم تا قبل از این مدت اگر از من می پرسیدند که ایران را گشته ای با اطمینان پاسخ می گفتم که بله ولی بعد از این زمان خیلی قاطع پاسخ می گفتم خیر ،زیرا ایرانی که من گشته بودم و ایرانی که در آن وقت شناختم خیلی با هم فاصله داشتند.

وی گفت :از آنجا به بعد یاد گرفتم سهم ام را از گوهری که دوستان فعال در رشته های مختلف سازمان میراث فرهنگی با سالهای طولانی تأمل، جستو کرده و در زمینه آنها دانشی آموخته بودند بردارم ، برای من سازمان به کلاسی تبدیل شد که یک شاگرد داشت که خودم بودم و تعدادزیادی معلم که با هر یک بنا به ضرورت ارتباط داشتم و ازتجربیاتشان استفاده می کردم .
از این رو در سفرهایی که می رفتیم سوال می پرسیدم تا کم کم موفق شدم از یک خط عمودی به علامت سوال تبدیل شوم و در این راه خیلی بهره بردم .

بهشتی با اشاره به درس های دیگری که از کابلی آموخته است اظهار داشت : زمانیکه در تلاش بودم موضوع میراث فرهنگی در برنامه پنجساله سوم وارد شود با خیلی ها مشورت می کردم در آن زمان کابلی به نکته ای اشاره کرد و چند کپی کاغذ را راجع به شخصی که در روزگاری سعی کرده بود طرحی نو در این زمینه در اندازد به من داد و خواست که آن فرد را به من معرفی کند.

وی افزود:روزهای اول متوجه کاری که وی انجام داد نشدم ولی طولی نکشید که دریافتم کابلی ریسک کرده به خاطر اینکه آن شخص فیروز باقر زاده بود و در آن سالها صحبت کردن از وی در سازمان میراث فرهنگی  کاری مشکل بود زیرا که وی با تلخی ایران را ترک کرده بود و افرادی بودند که از رفتن او خوشحال بودند .

او تصریح کرد :توقع می رود بین افرادی که در حوزه علوم انسانی فعالیت می کنند و با معارف ایران بیشتر از سایر علوم آَشنا هستند اخلاق جایگاه مستحکمی داشته باشد که اینطور نیست و اگر بین این افراد اشخاصی را ببینیم که در سلوکشان و نه در سوادشان اخلاق وجود دارد خیلی قیمتی است  و من درکابلی این رامی بینم .

از نگاه کابلی با خوزستان آشنا شدم

محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ، دیگر سخنران این مراسم با اشاره به سجایای اخلاقی ،حرفه ای و نحوه آشنایی اش با استاد کابلی گفت :برای اولین بار در شهداد با کابلی آشنا شدم و در حین فصول مختلف کاوش های این محوطه شاهد تلاش های وی بودم . ر چغازنبیل و هفت تپه نیز افتخار همکاری با کابلی را داشتم و از نگاه وی با خوزستان آشنا شدم .

طالبیان با اشاره به اینکه کابلی کارش را با عشق انجام می دهد تصریح کرد :او نه تنها در باستان شناسی بلکه در حوزه حفاظت و مرمت نیز پر تلاش بوده و هست . در ارتباط شبانه روزی با کابلی در پایگاه هفت تپه دریافتم که او در حوزه کاری اش انسانی فرهیخته و صاحب کمالات است . کابلی تمام عمرش را وقف کشورش کرده و عاشق ایران است و تمام افرادی را که او آموزش داده حوزه های کلیدی میراث فرهنگی را در دست دارند .

حضور دوباره کابلی در شوش

دیگر سخنران این مراسم حمیده چوبک رییس پژوهشکده باستان شناسی بود که آیین نکوداشت و تکریم از پیشکسوتان در حوزه فرهنگی را بسیار نیکو دانست و گفت : شایسته است راهی را که این افراد در شناخت ارزش های این سرزمین پیموده اند ادامه بدهیم . کارم را در زمان مدیریت کابلی به عنوان معاون پژوهشی مرکز باستان شناسی ایران آغاز کردم و سعادت داشتم به عنوان کار آموز در شوش با وی به عنوان نماینده مرکز باستان شناسی کار کنم و او با پشتیبانی بهترین شرایط را فراهم کرد تا بتوانم فعالیت کنم .

وی با اشاره به خاطراتی از دوران همکاری اش با کابلی افزود : زمانیکه مرکز باستان شناسی به اداره کل میراث فرهنگی استان تهران تبدیل شد در ملاقات صبحگاهی همه همکاران مورد عنایت و لطف کابلی در زمینه کار باستان شناسی و اخلاق حرفه ای قرار می گرفتند .

چوبک گفت :برخلاف آنچه برخی گمان می کنند با بازنشستگی ریشه های ما از گذشته گسسته نمی شود و بدیهی است که نسل جوان  بدون اتصال به گذشته و پیشینه علمی نمی تواند پیشرفت کند .  تلاش می کنیم سنت بهره برداری از تجربیات ،دانش ،  فرهنگ و اخلاق باستان شناسان پیشکسوت را که می تواند در توسعه و شناخت موثر باشد پایه گذاری کنیم .
وی با اشاره به لزوم همکاری اساتید پیشکسوت در پروژه های ناتمام باستان شناسی گفت :با حضور دوباره کابلی در شوش جانی تازه به این محوطه بخشیده می شود و نسل جدید باستان شناس زیر سایه وی راه او را ادامه می دهد .

در ادامه این مراسم با اهدای لوح تقدیر از خدمات شایسته استاد میر عابدین کابلی باستان شناس پیشکسوت در چند دهه فعالیت در حوزه باستان شناسی تقدیر و کتاب جشن نامه میر عابدین کابلی رونمایی شد .

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی