ماهان شبکه ایرانیان

۴ عامل سیگار کشیدن و نحوه مقابله با آن‌ها

می‌توان گفت اولین کلمه‌ای که پس از شنیدن نام قهوه به ذهن بسیاری از افراد می‌رسد، سیگار است. با این‌حال، واقعیت‌های علمی نشان می‌دهند که ترکیب سیگار و قهوه شدیدا برای سلامتی قلب مضر است. درواقع، یافته‌های علمی حاکی از آن هستند که چنین ترکیبی باعث سفت‌شدگی شریان‌های اصلی خون در بدن و جریان خون غیراستاندارد می‌شود.

4 عامل سیگار کشیدن و نحوه مقابله با آن‌ها

به گزارش سلامتیسم امروزه نکات زیادی درباره راه‌های ترک سیگار و ترفندهای این کار ارائه می‌شوند، درحالی که بخشی از مساله سیگار کشیدن به عوامل محرک پیش از آن بستگی دارد. درواقع، عوامل محرکی وجود دارند که افراد را به سیگار کشیدن متمایل می‌کنند،‌ درحالی که داشتن آشنایی کافی با این عوامل و دانستن نحوه مقابله با آن‌ها می‌تواند شانس سیگار کشیدن را کاهش بدهد. 

1. وقت غذا خوردن

افرادی که سیگاری هستند، معمولا عادت دارند که پس از وعده ناهار یا شام از سیگار استفاده کنند. حتی بعضی از آنان تاکید می‌کنند که سیگار کشیدن پس از صرف غذا به هضم غذا کمک می‌رساند،‌ درحالی که چنین چیزی اصلا صحت ندارد. با این‌حال، قرار گرفتن در محیط‌هایی مانند رستوران، تمایل به چنین کاری را افزایش می‌دهد. محققان می‌گویند که سیگار کشیدن پس از غذا فقط و فقط یک عادت است. پس ترک کردن میز غذا بلافاصله پس از پایان غذا، چه در خانه و چه در رستوران، و مشغول شدن به فعالیت‌های دیگر به‌خوبی می‌تواند از تمایل به تکرار چنین عادتی جلوگیری کند. درواقع، شما می‌توانید از کارهایی مانند خواندن روزنامه یا کتاب، جمع کردن و شستن ظرف‌ها یا کمی پیاده‌روی در بیرون از خانه کمک بگیرید تا بهتر بتوانید با عادت سیگار کشیدن پس از غذا مقابله کنید. 

2. مصرف قهوه

می‌توان گفت اولین کلمه‌ای که پس از شنیدن نام قهوه به ذهن بسیاری از افراد می‌رسد، سیگار است. خود سیگاری‌ها نیز تاکید دارند که ترکیب قهوه و سیگار چنان به هم وابسته‌اند که هرگز نمی‌توان آن‌ها را از یکدیگر جدا کرد. با این‌حال، واقعیت‌های علمی نشان می‌دهند که ترکیب سیگار و قهوه شدیدا برای سلامتی قلب مضر است. درواقع، یافته‌های علمی حاکی از آن هستند که چنین ترکیبی باعث سفت‌شدگی شریان‌های اصلی خون در بدن و جریان خون غیراستاندارد می‌شود. درحالی که کافئین دریافتی بسیاری از افراد موقع ترک سیگار افزایش می‌یابد، متخصصان می‌گویند که پرهیز مطلق از دریافت کافئین در چنین شرایطی تصمیم بهتر است. درواقع، این قطع مصرف کافئین در کنار ترک سیگار، ‌هر گونه ارتباط ذهنی بین طعم قهوه و نیاز به نیکوتین را قطع می‌کند و درنتیجه شانس موفقیت شما در ترک سیگار را افزایش می‌دهد. در ذهن این افراد، کافئین و نیکوتین به یکدیگر گره خورده‌اند و حضور یکی از آن‌ها در زندگی روزمره، شرایط ترک سیگار را سخت می‌سازد.

3. استرس

یکی از باورهای رایج عمومی، این است که سیگار کشیدن می‌تواند به تسکین استرس و اضطراب کمک کند. با این‌حال، چنین تصوری چیزی نیست جز یک اشتباه نادرست و غیرواقعی. اگرچه نیکوتین نوعی حس آرامش فوری به‌وجود می‌آورد، اما این حس فقط از اعتیاد به نیکوتین نشات می‌گیرد؛ وابستگی و اعتیادی که دقیقا اضطراب و تنش درونی را بیشتر می‌کند. 
اگر واقعا می‌خواهید با استرس مقابله کنید، باید به‌جای سیگار کشیدن سراغ ورزش کردن بروید. ورزش صحیح و منظم نه‌تنها سلامت عمومی بدن و حس شادی را بیشتر می‌کند، بلکه سطح اندورفین بدن را نیز افزایش می‌دهد و خلق‌وخو را به وضعیت مطلوبی می‌رساند. 

4. ارتباط با دیگران

در این‌جا منظورمان مشخصا افراد سیگاری است. البته شما باید به دوستان و اعضای خانواده‌تان بگویید که درحال ترک سیگار هستید تا آنان بتوانند شرایط لازم برای این کار را برای شما فراهم کنند. اگر هم خودتان با افراد سیگاری معاشرت دارید، بهتر است این معاشرت را کنترل کنید و همچنین از محصولات مناسب برای مقابله با هوس سیگار کشیدن استفاده کنید. 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان