به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، مراسم اردیبهشت مفاخر و نکوداشت دکتر حسین معصومی همدانی در روز سهشنبه 25 اردیبهشت با حضور چهرههای علمی، فرهنگی و هنری در مجتمع فرهنگی ـ سینمایی شهید آوینی همدان برگزار شد.
علیاصغر محمدخانی، معاون فرهنگی و بینالملل شهر کتاب در این مراسم درباره شخصیت علمی و کارنامه دکتر حسین معصومی همدانی گفت که دکتر معصومی در میان اهل علم و فرهنگ در دوران معاصر شخصیتی استثنایی و بیبدیل است. او گفت معصومی رکن استواری برای فرهنگ و دانش معاصر است که دشواریهای بسیاری از مسائل علمی و فرهنگی را به آسانی از پرده اصطلاحات و تعبیرات پیچیده بیرون میآورد و برای مخاطبان روان و قابل فهم بیان میکند.
محمدخانی به جامعیت معصومی در حوزههای مختلف تاریخ علم، فلسفه، ادبیات کلاسیک و معاصر اشاره کرد و گفت: معصومی همدانی مورد قبول و تایید بسیاری از داعیهداران عصر ما در حوزه فیزیک، تاریخ علم، ترجمه، ادب و فلسفه است و دقت و نکتهسنجیهای او شهره دانشگاهیان و اصحاب فرهنگ است و بسیاری از دوستان که اغلب با او مانوس هستند او را به خاطر جامعیت و لطف محضرش دوست میدارند و از صحبتش لذت میبرند. جامعیت معصومی در زمینههای گوناگون دانش و فرهنگ و آشنایی او با ادبیات جهان و ادبیات فارسی او را به یک دایرهالمعارف گویا و زنده تبدیل کرده که از کثرت دقت و وسعت اطلاعات، مراجعان خود را غافلگیر میکند. او دایرهالمعارفی پرمایه و مطمئن برای اهل فرهنگ است.
وی به وسواس و کمالطلبی معصومی اشاره کرد و گفت: این وسواس و کمالطلبی باعث شده که اهل فرهنگ سالها منتظر کارهای ایشان که ترجمه شده و یا نوشته شده ولی منتشر نشده است بمانند؛ از تاریخ علوم اسلامی رشدی راشد گرفته تا مجموعه مقالات معصومی که آماده انتشار است.
معاون فرهنگی شهر کتاب گفت: پژوهشکده تاریخ علم دانشگاه تهران وامدار تلاشها و ایدههای دکتر معصومی است و بحثها و مقالات وی در باب تاریخ علوم اسلامی و پرتوافکنی بر زوایای مختلف علم یونانی، اسلامی و اروپایی پنجرههای نوینی را در باب علم دوران اسلامی بر مخاطبان گشوده است و سهم ایرانیان، مسلمانان و غربیها را در پیدایش و تحول این علوم مشخص و تبیین کرده و ارتباط تاریخی و مفهومی دقیقی را برای هر کدام از حوزهها و کشورها و جوامع مشخص ساخته و نشان داده است که علم دوره اسلامی به اسلام به عنوان یک تمدن وابسته است و به عنوان یک فرهنگ.
محمدخانی به آشنایی بیستساله خود با معصومی همدانی اشاره کرد و گفت: از دکتر معصومی در بسیاری از برنامههای علمی و فرهنگی بهره بردهام و دقتنظرهای او موجب اعجاب و تحسین همه است و چند باری که با دکتر معصومی در داخل و خارج همسفر بودهام میدیدم که در اوقات فراغت غالب اوقاتش را صرف خواندن رمان به زبانهای فارسی، انگلیسی و فرانسه میکند و نمونهاش نقدهای خوبی که بر رمانها نوشته است که آخرین آن نقد او بر رمان «مارش رادتسکی» که مشهورترین اثر یوزف روت نویسنده آلمانی است و برگزیده جایزهی ابوالحسن نجفی شد.
او در پایان به خصوصیات اخلاقی معصومی پرداخت و گفت: معصومی راهنما و یاریدهنده نسل جوان در حوزه علم و فلسفه و ادبیات است و تلاش فراوانی برای تربیت و ارتقای فکری و فرهنگی جوانان انجام داده و اخلاق علمی و انسانی او زبانزد است. اما معصومی تحمل ریا و شبهعلم و شبهفرهنگ و شبهفلسفه را ندارد و منتقد جدی اینگونه افراد و موسسات است و متاسفانه مدیران برخی از موسسات پژوهشی در حوزه فلسفه قدر و منزلت او را ندانستند و نتوانستند بهخوبی از دانش و بینش دکتر معصومی بهره ببرند.