عرق کردن کف دست یا دیگر قسمت های بدنتان، به دلیل گرمای محیط نیست و شما به هیپرهیدروز مبتلا هستید. هیپروهیدروز به شرایطی اطلاق می شود که فرد بدون دلیل عرق می کند.
علت عرق کردن کف دست:
هر چند عرق کردن کف دست در بعضی از خانواده ها ارثی و شایع است اما در برخی دیگر می تواند نشانه وجود یک بیماری مزمن به شرح ذیل باشد:
- دیابت
- یائسگی
- گرگرفتگی
- قند خون پایین
- تیروئید پر کار
- حمله قلبی
- مشکلات سیستم عصبی
- عفونت
عرق در کف دست اگر نشانه وجود یک بیماری مزمن باشد با علایم دیگری همچون:
- احساس سرما
- درد در قفسه سینه
- تهوع
- سرگیجه
- تب
همراه می شود که نیاز مراجعه به پزشک را متذکر می شود.
درمان های خانگی برای عرق کف دست:
اگر عرق کف دست شما به خاطر هیپروهیدروز است با راه های درمان خانگی زیر به رفع آن بپردازید:
- استفاده از مواد ضد تعریق: موادی که برای کاهش و توقف تعریق در زیر بغل استفاده می شوند را برای کاهش تعریق در دیگر قسمت های بدن هم می توان استفاده نمود. مالیدن مقدار کمی از مواد ضد تعریق به کاهش عرق و چسبناکی دست شما کمک می کند. اگر از ضد تعریق های معمولی نتیجه نگرفتید از ضد تعریق های طبی استفاده کنید. استفاده از مواد ضد تعریق در شب نتیجه بهتری به همراه دارد، زیرا بدن وقت بیشتری برای جذب این مواد دارد. ترکیبات موجود در این مواد امواجی به بدن ارسال می کنند که از عرق کردن پیشگیری می کنند.
- استفاده از خواص جوش شیرین: جوش شیرین ماده ای قلیایی است و عرق کف دست را کاهش می دهد و سبب تبخیر سریعتر عرق می شود. چند قاشق مرباخوری جوش شیرین را با آب مخلوط کنید و خمیر حاصل شده را به مدت پنج دقیقه به کف دست های خود بمالید و بعد دستتان را بشویید.
- استفاده از خواص سرکه سیب: برای درمان عرق کردن کف دست شبها به کف دست هایتان سرکه سیب بمالید و بگذارید تا صبح بماند. حتی اضافه کردن روزانه دو قاشق سوپ خوری سرکه سیب به برنامه غذایی هم در این راستا مفید است.
- استفاده از خواص مریم گلی: اضافه نمودن برگهای گیاه مریم گلی به برنامه غذایی و یا نوشیدن دمنوش مریم گلی به شما در کاهش و رفع عرق کف دستتان کمک می کند. چند عدد برگ مریم گلی را درون یک پارچه بگذارید و درون جیبتان قرار دهید. اینگونه هر وقت دست در جیب خود بکنید و پارچه را بفشارید برگهای مریم گلی با خاصیت حذف چربی های اضافه از عرق کردن دستان شما جلوگیری می کند. برگهای مریم گلی را درون یک ظرف پر آب بریزید و دستهایتان را به مدت بیست دقیقه درون آن قرار دهید. از آنجایی که مریم گلی یک گیاه دارویی است برای نوشیدن دم کرده آن با پزشک خود مشورت نمایید.
یکی از این موارد ذکر شده در متن حتما در منزل شما وجود دارد که از آن برای درمان عرق کف دست خود استفاده کنید. اگر از راه های درمانی درج شده در متن نتیجه نگرفتید برای برطرف نمودن مشکل خود به پزشک مراجعه کنید تا راه حل مناسبی را در اختیارتان قرار دهد.