ماهان شبکه ایرانیان

خواص ترب؛ ۹ فایده ترب برای سلامتی بدن

ترب خواص شگفت‌انگیز فراوانی دارد؛ موجب پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب و هضم بهتر غذا می‌شود. به‌علاوه ترب برای تقویت استخوان‌ها، سم‌زدایی بدن، بهبود سلامت سیستم تنفسی و کاهش وزن نیز مفید است. با ما همراه باشید تا با خواص ترب و ویژگی‌های این سبزی پرخاصیت بیشتر آشنا شوید.

خواص ترب؛ 9 فایده ترب برای سلامتی بدن

خواص ترب؛ 9 فایده ترب برای سلامتی بدن

ترب خواص شگفت‌انگیز فراوانی دارد؛ موجب پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب و هضم بهتر غذا می‌شود. به‌علاوه ترب برای تقویت استخوان‌ها، سم‌زدایی بدن، بهبود سلامت سیستم تنفسی و کاهش وزن نیز مفید است. با ما همراه باشید تا با خواص ترب و ویژگی‌های این سبزی پرخاصیت بیشتر آشنا شوید.

ترب چیست؟

ترب نوعی تربچهٔ سفید و زمستانی است که بیشتر در جنوب شرقی و شرق آسیا می‌روید. این گیاه دارای برگ‌های بزرگی است که به‌سرعت رشد می‌کنند و ریشه‌ای بلند و سفید دارد

خواص ترب

ازنظر گیاه‌شناسی، ترب از سبزیجات چلیپایی (cruciferous vegetables، سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، کلم و گل‌کلم که گل آنها شبیه صلیب است) به‌شمار می‌رود و به همین دلیل برگ‌های آن از بسیاری از خواص این سبزیجات برخوردار است. البته ترب به‌دلیل موادمغذّی موجود در ریشهٔ خود نیز مورد توجه قرار گرفته است. معمولا در کشورهایی مانند ژاپن، چین و سایر کشورهای آسیایی ریشهٔ این گیاه به‌صورت ترشی و شور مصرف می‌شود و در دستورهای غذایی و آشپزی این کشورها استفاده می‌شود.

معمولا از ترب به‌شکل قطعات کوچک در انواع سوپ، سالاد، خوراک کاری، غذاهای طبخ‌شده با برنج و چاشنی‌های گوناگون نیز استفاده می‌شود. از برگ‌های ترب معمولا در سالادهای سبزیجات سبز استفاده می‌شود. آب ترب نیز نوشیدنی سالمی است که از آن برای کمک به بهبود انواع گوناگونی از بیماری‌ها و مشکلات سلامتی استفاده می‌شود.

ویژگی‌های شگفت‌انگیز ترب، ازجمله میزان انرژی غذایی و کالری پایین آن و مواد مغذّی فراوانی که در آن وجود دارد، موجب شده است که این سبزی به مادهٔ اولیهٔ مفیدی در بسیاری از غذاها تبدیل شود. خواص ترب برای سلامتی برای نسل‌های پیشین به‌خوبی مشخص بوده است و از این سبزی مفید بهره برده‌اند.

موادمغذی موجود در هر 100 گرم ترب
آب (گرم) 94٫62
انرژی (کیلوکالری) 18
پروتئین (گرم) 0٫6
کل لیپید (چربی) (گرم) 0٫1
کربوهیدرات، با تفاوت (گرم) 4٫1
فیبر، کل فیبر غذایی (گرم) 1٫6
کل قند (گرم) 2٫5
کلسیم (میلی‌گرم) 27
آهن (میلی‌گرم) 0٫4
منیزیم (میلی‌گرم) 16
فسفر (میلی‌گرم) 23
پتاسیم (میلی‌گرم) 227
سدیم (میلی‌گرم) 21
روی (میلی‌گرم) 0٫15
ویتامین C، کل اسید آسکوربیک (میلی‌گرم) 22
تیامین (میلی‌گرم) 0٫02
ریبوفلاوین (میلی‌گرم) 0٫02
نیاسین (میلی‌گرم) 0٫2
ویتامین B6 (میلی‌گرم) 0٫05
ویتامین B9 یا فولات (میکروگرم) 28
ویتامین K (phylloquinone) (میکروگرم) 0٫3
اسیدهای چرب اشباع‌شده (گرم) 0٫03
اسیدهای چرب تک‌اشباع‌نشده (monounsaturated) (گرم) 0٫02
اسیدهای چرب چنداشباع‌نشده (polyunsaturated) (گرم) 0٫05
اسیدهای چرب ترانس (گرم) صفر
کلسترول (میلی‌گرم) صفر
کافئین (میلی‌گرم) صفر

 

خواص ترب برای سلامتی

تا اینجا به‌طور خلاصه با خواص ترب آشنا شدیم. در ادامه قصد داریم به خواص ترب نگاه دقیق‌تری بیندازیم و با کارکردهای آن در بدن بیشتر آشنا شویم.

1. بهبود سلامت سیستم تنفسی

ترکیب ویژگی‌های ضدباکتریایی و ضدویروسی ترب با ویژگی‌های خلط‌آور ترب و آب آن، این گیاه را برای درمان مشکلات تنفسی ایده‌آل کرده است. خلط یا مخاط اضافی موجود در مجاری تنفسی می‌تواند به محلی برای تجمع و رشد باکتری‌ها تبدیل شود. آب ترب علاوه‌بر اینکه خلط موجود در مجاری تنفسی را پاک می‌کند، باکتری‌ها و سایر عوامل بیماری‌زا را نیز از بین می‌برد و موجب حفظ سلامتی سیستم تنفسی می‌شود.

2. بهبود هضم غذا

آب ترب دارای آنزیم‌هایی مانند آمیلاز (amylase، آنزیم موجود در آب‌دهان و ترشحات لوزالمعده و غیره که در تبدیل نشاسته به قند نقش دارد) و استراز (esterase، انواع آنزیم‌هایی که هیدرولیز یا سنتز اِسترها را تسریع می‌کنند) است که مشابه آنزیم‌های موجود در دستگاه گوارش انسان هستند. این آنزیم‌ها هضم بهتر و مؤثرترِ کربوهیدرات‌های پیچیده، پروتئین‌ها و چربی‌ها را تسهیل می‌کنند. هضم بهتر این موادغذایی موجب پیشگیری از یبوست و افزایش میزان جذب موادمغذی در روده می‌شود.

3. سم‌زدایی بدن

مدت‌هاست که مشخص شده است ترب ادرارآوری طبیعی است و موجب تحریک تولید ادرار می‌شود. ترب با افزایش دفع سموم اضافی، چربی‌ها و حتی آب ازطریق ادرار به پاک‌سازی کلیه‌ها و بالا نگه داشتن سطح عملکرد آنها کمک می‌کند.

4. پیشگیری از سرطان

ترب علاوه‌بر موادمغذّی فراوان، از ترکیبات فنولی آنتی‌اکسیدانی خاصی نیز برخوردار است که موجب کاهش ابتلابه انواع گوناگون سرطان به‌ویژه سرطان معده می‌شوند. نیتروس‌آمین (Nitrosamine) ترکیب خاص یافت‌شده در ترب است که از تشکیل بسیاری از مواد سرطان‌زا جلوگیری می‌کند.

5. تقویت سیستم ایمنی بدن

خواص ترب - ترب با تحریک تولید گلبول های سفید خون موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود

غلظت بالای ویتامین C در ترب، آن را به مادهٔ غذایی ایده‌آلی برای سیستم ایمنی بدن تبدیل کرده است، زیرا موجب تحریک تولید گلبول‌های سفید خون می‌شود. افزایش این سلول‌ها به بهبود و بازسازی سریع‌تر سلول‌ها و بافت‌ها در تمام قسمت‌های بدن کمک می‌کند. برگ ترب غنی‌ترین منبع ویتامین C است، بنابراین اگر می‌خواهید سالم‌تر باشید، مصرف سالاد برگ ترب در کنار مقداری آب آن، پیشنهاد بسیار خوبی است.

6. کاهش التهاب

پژوهش‌ها نشان داده است که ترکیبات ضدالتهابی موجود در آب ترب، ریشه‌ها و برگ‌های آن، التهاب در سراسر بدن را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد. خاصیت ضدالتهابی ترب به افزایش سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا‌به آرتروز کمک می‌کند. ترب همچنین در درمان نقرس و رفع ناراحتی و درد ناشی از صدمات و خستگی و کوفتگی عضلانی نیز مؤثر است.

7. بهبود سلامت استخوان‌ها

ترب نیز مانند بیشتر انواع سبزیجات چلیپایی منبعی غنی از کلسیم است که برای سلامت استخوان‌ها ضروری است. اگر در معرض خطر ابتلا‌به پوکی استخوان قرار دارید یا به‌تدریج دردهای مرتبط با پیری را حس می‌کنید، بدون شک افزودن مقداری ترب و کلسیم به رژیم‌غذایی‌تان می‌تواند شرایط شما را بهتر کند و فرایند طبیعی پیری را آهسته‌تر کند.

8. کاهش وزن

مصرف ترب موجب سیری می‌شود و موادمغذّی ضروری را به بدن می‌رساند، بدون اینکه موجب افزایش قابل‌توجهی در میزان کالری مصرفی یا کلسترول در رژیم‌غذایی روزانه‌تان شود. وجود کالری و کلسترول پایین و همچنین فیبر بالا و موادمغذّی فراوان در ترب، آن را برای رژیم‌غذایی کاهش وزن ایده‌آل کرده است.

9. مراقبت از پوست

روغن ترب، روغن نسبتا کمیابی است که به‌دلیل اثرات ضدپیری، می‌توان آن را مستقیما روی پوست استفاده کرد. البته از مصرف ترب به‌صورت معمول نیز نتایج مشابهی به دست می‌آید. ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی این سبزی به پیشگیری از اثرات رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. رادیکال‌های آزاد محصولات جانبی خطرناکی هستند که درنتیجهٔ متابولیسم سلولی ایجاد می‌شوند. با استفاده از ترب می‌توانید از ایجاد چین‌وچروک جلوگیری کنید، درخشندگی پوست خود را افزایش دهید، جریان خون در پوست را افزایش دهید و حتی بروز و ایجاد ضایعات و لکه‌های پیری را کاهش دهید.

توصیهٔ احتیاطی

شواهد نشان می‌دهد که افراد مبتلابه سنگ‌های صفراوی نباید ترب و سایر گونه‌های تربچه را مصرف کنند. به‌جز این مورد، ترب معمولا ماده‌ی آلرژی‌زایی در نظر گرفته نمی‌شود و به‌طورکلی مصرف آن برای افزایش سلامتی به همه توصیه می‌شود.

منبع organicfacts.net
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان