با توجه به گذشت حدود یک ماه از قطعی آب پرجمعیت شهرستان مازندران، همچنان بخشی از این شهرستان در ساعاتی از روز دچار معضل بیآبی و کمآبی هستند، این در حالی است که کدورت بالای آب سد البرز که تا پیش از قطع آب شرب، تأمینکننده یک سوم آبشرب بابل بود، باعث شد تصفیهخانه موقت در این شهرستان از کار بیفتد.
با کاهش 500 لیتر بر ثانیه تأمین آب از محل سد البرز، بخشی از شهرستان بابل دچار بحران بی آبی و کمآبی شدند.
اگرچه 2 پروژه جدید ایجاد خط لوله برای دریافت آب از سطح مخزن سد، توانست تصفیهخانه را راهاندازی کرده و بخشی از آب این شهرستان را تأمین کند، اما همچنان بخشی از شهروندان بابلی دچار معضل کمآبی و بیآبی در ساعاتی از روز هستند.
با تصمیمات اتخاذ شده پس از چند هفته بحران آب در بابل، مقرر شد خط لوله سوم نیز در مدار قرار گیرد؛ این تصمیم اگر چه دیر گرفته شد، اما نوید حل مشکل کمآبی 500 لیتر بر ثانیه این شهرستان را میدهد.
حمیدرضا خدابخشپور، مدیر بحران آب و فاضلاب شهری (آبفا) مازندران در این رابطه در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: خط اول و دوم راهاندازی شد و با توجه به اینکه تمام شهروندان، مخزن ذخیره آب ندارند و معتقدیم باید توزیع برای همه یکسان باشد، در سه بازه زمانی، فشار پمپاژ آب در بابل را افزایش میدهیم.
وی با بیان اینکه در این سه بازه زمانی، تمام مردم شهر میتوانند از آب شرب بهرهمند شوند، تصریح کرد: هر چند پمپاژ آب در بابل در تمامی ساعات انجام میشود اما در سه باز زمانی صبح، ظهر و شب، این پمپاژ فشار بیشتری دارد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، بابلیهای متأثر از بیآبی در این مدت برای تأمین آب به دنبال راههای جایگزین نیز رفتند، خانوادههایی با وضعیت مالی بهتر توانستند با خرید بستههای آبمعدنی، مشکلات خود را حل کنند، اما بسیاری نیز به دلیل استفاده از آب چاه، دچار بیماریهای عفونی شدند.
در این بین انتظار میرفت مسئولان امر اعم از آبفای مازندران و بابل، اداره بهداشت بابل و فرمانداری نسبت به مسائل بهداشتی اطلاعرسانیهای زیادی داشته باشند که متأسفانه در این شهرستان نیممیلیون نفری کمتر دیده شد.
گزارش از بابک ابهرزاده، خبرنگار ایسنا مازندران