استرس ناشی از عمل جراحی و بیاشتهایی که در اثر بیهوشی به وجود میآید، باعث میشود در این دوره خاص، کالری کمتری به بدن برسد. تقریبا پس از هر عمل جراحی، معادل هر کیلوگرم وزن بدن به 30-35 کالری نیاز است.
اسیدهای چرب امگا-3
ارتباط میان مصرف اسیدهای چرب و ترشح هورمون استرس، امری انکارناپذیر است. دانشمندان با انجام برخی آزمایشها روی موشها و تزریق مقدار قابل توجهی اسیدهای چرب به بدن آنها، دریافتند که بدن جانوران مقدار کافی هورمون استرس ترشح میکند و تواناییاش برای حفظ آرامش بیشتر میشود.
نوع چربی، در فرایند جذب، اهمیت بسیاری دارد. اسیدهای چرب امگا-3، اثر ضدالتهابی دارند. این اسیدها از مهمترین چربیها هستند؛ زیرا بدن ما قادر به ساخت آنها نیست. اسیدهای چرب امگا-3 برای رشد مغزی کودکان، بیشک نقشی اساسی دارند. این اسیدها با افزایش میزان سروتونین، به حالات و روحیات ما نظم میدهند و ما کمتر دچار التهاب و هیجانات مخرب میشویم؛ در نتیجه خطر ابتلا به افسردگی نیز بسیار کاهش مییابد.
ماهیهای آبهای سرد (ماهی آزاد، ساردین، ماهی هالیبوت و ماهی تن) سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 هستند. بیشتر متخصصان تغذیه، خوردن 900 گرم اسید چرب را دو بار در هفته توصیه میکنند. امگا-3 را میتوان در گوشت آهو، بوفالو، بادام زمینی و سبزیجات برگدار نیز یافت.
آنتیاکسیدانها
همیشه سعی کنید دوسوم از بشقاب شام خود را به میوهجات و سبزیجات اختصاص دهید. این کار از بروز بیماریهای مزمن، مثل بیماری قلبی، دیابت و سرطان جلوگیری میکند. غذاهایی که سرشار از آنتیاکسیدان هستند، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود میبخشند و عمر انسان را طولانیتر میکنند. (این مسأله نیز در مورد موشها آزمایش شده است).
آنتیاکسیدانها با خنثی کردن رادیکالهای آزاد میتوانند از آسیب رسیدن به سلولها جلوگیری کنند. پژوهشگران با تجزیه و تحلیل بیش از 50 نوع میوه و سبزی به این نتیجه رسیدند که میوههای مغزدار، سبزیجات و دانهها سرشار از آنتیاکسیدانها هستند. انار، انگور، پرتقال، آلو، آناناس، فلفل، کلم، کلم برگ، فلفل دلمهای زرد و نارنجی، جعفری، کلم بروکلی، اسفناج، زغال اخته، شاهتوت، توتفرنگی و تمشک بیشترین آنتیاکسیدانها را دارند.
سعی کنید هر روز یک بشقاب سالاد مخلوط همراه با کمی هویج و فلفل دلمهای تهیه کنید. هر روز صبح مقداری آناناس همراه با ماست کم چرب و برای شام مقداری اسفناج بخورید. شب هنگام قبل از خواب هم مقداری انگور و زغال اخته میل کنید.
مواد معدنی
آهن، سلنیوم و منیزیم، مهمترین املاح و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند و برای بهبود زخمها و تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری میباشند. آهن در گوشت، غذاهای دریایی، جگر، تخممرغ، شیر و تمام غلات به وفور یافت میشود. پژوهشگران استرالیایی معتقدند که داشتن یک رژیم غذایی متناسب و استاندارد همراه با 30 میلیگرم آهن، 500 میلیگرم ویتامین C و 9 گرم آمنیو اسید، به بهبودی بسیاری از بیماریها، خصوصا زخم معده، کمک میکند.
مصرف آهن در درمان زخمها و آسیبدیدگیها بسیار موثر است؛ البته فقط در صورتی که با فقر آهن روبرو باشید. منابع خوب غذایی که حاوی سلنیوم هستند شامل: ماهی، گوشت قرمز، غلات، تخممرغ، مرغ، سیر و سبزیجات میباشند. با مصرف کافئین، شکر و غذاهای چرب، میزان منیزیم بدن کاهش مییابد. برای افزایش منیزیم بهتر است سبزیجات برگدار، دانهها، میوههای مغزدار و غلات مصرف کنید.
تمام ویتامینها با هم
سالهاست که بشر به دنبال یافتن راهی برای جوان ماندن و عمر طولانی است. انسانهای بسیاری جوانی و عمر خود را صرف یافتن اکسیر جوانی کردهاند؛ غافل از اینکه این اکسیر همان انرژی عظیمی است که در دل هر ذره نهفته است. هیچگاه یک غذا به تنهایی نمیتواند منبع تمام ویتامینها و مواد مورد نیاز بدن باشد، همه دردها را به یک جا شفا دهد و نشاط و شادی باور نکردنی به همراه داشته باشد.
برای به دست آوردن همه اینها باید بدانیم از گوشت، غلات، سبزیجات، گیاهان، میوهها و... چگونه و به چه میزانی استفاده کنیم. راز جوانی، شادابی و عمر طولانی در درست زندگی کردن، درست خوردن و درست خوابیدن است. خوردن انواع غذاها به اندازه کافی و متعادل، موجب ایجاد تعادل در ذهن، جسم، روح و احساس ما می شود.
این مجموعه از غذاهای شفابخش با آب شروع میشوند و بعد رنگین کمانی از میوهها، سبزیجات، غلات، چربیهای سالم، فرآوردههای لبنی، گوشتها، غذاهای دریایی و فصلی، پیاز، سیر، شکلات تلخ و چای را در برمیگیرند. این غذاها باید مطابق نیاز افراد به صورت روزانه و هفتگی دستهبندی شده و مورد مصرف قرار گیرند.
نوع تغذیه شما به هنگام رویارویی با مشکلات تنشزا اهمیت بسیاری دارد. با یک تغذیه مناسب و خوب توانایی بیشتری برای مقابله با مشکلات خواهید داشت. مطمئنا سلامتی شما آنقدر ارزش دارد که به خاطرش به تغذیه خود اهمیت بیشتری دهید.
برای خواندن بخش اول- غذاهای موثر در بازیابی نیرو و افزایش توان- اینجا کلیک کنید.